Alıntı erosistanbul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hakan kesinlikle haklısın. ara gazı vermek sonraki vitesin devrini etkilemez. çünkü ayak debriyajdadır. yani aracı boşta bağırtmaktan başka bişey değil.her ne olursa olsun, dizel veya benzinli tek milli şanzumanımız var. yani sonraki vitesin devri sıfırdan başladığı için illaki sarsılma oluyor. dizel dıştan yanmalı olduğu için motor kendini toplayamıyor.o yüzden dizel kullananlar normalde de yüksek devirde kullanırlar.benzinliler ise içten yanmalı olduğu için motor enerjiyi kayıpsız kullanır ve çabuk toparlanır. o yüzden benzinli araç kullananlar ise düşük devir kullanırlar.
O değil de ben şaka yaptığınızı düşünmek istiyorum. İçten / Dıştan yanma meselesini geçtim, dizel motorlar daha düşük devirlerde daha yüksek tork üretir. Tork aralığı da benzinli motorlardan daha düşüktür. Haliyle aynı hacimde bir benzinli motorla dizel motor arasında tork aralığı karşılaştırıldığında benzinli bir aracın maksimum tork üretme deviri dizel motorunkinden daha yüksektir. Neye istinaden benzinliler daha düşük devirlerde kullanılır dediniz anlamadım. Şaka sanırım?