opelde 200-300 arası veriyon takıyorlar ne güzel.Bizde malesef yok.
*****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
***MATT MAGNESIO GRIGIO***
*****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****
bende istiyorum ama çok güvenmiyorum sonradan takılan sistemlere birde zaten uzun yola gece çıktığım için genelde dip gaz gidiyorum ama çok güzel bir özellik bravolara 550 tlye takılıyor diye biliyorum ankara kartaşta
Hız sabitleyici bende de var servisteski arkadaşın anlatmasına göre her zaman kullanılacak bir özellik değil ancak uzun yolda kullanılabilir olduğunu düşünüyorum.
Hızını ayarla Reset tuşuna bas gittiğin hız sabitlensin, daha sonra hızını azaltmak veya çoğaltmak istediğinde yukarı-aşağı yaparak kontrolü sağla.
Gaz-Fren-Debrayj'a bastığında devre dıı kalıyomuş.
ben kullanıyorum..çok güzel bir özellik..hız sabitleyip gidince yakıt tasarrufu da oluyor..tabi 5.vites 70km sabitlersenz..kullanımı çok basit.silecekleri acarmış gibi kolu ceviriyordusunuz.+ - kontrollerle aracınızın hızını ayarlıoyrsnz.
3 aylık şöför olarak, bayramda Edirne-İstanbul paralı yolunda kullandım. Boş ve düz yolda büyük rahatlık. Kontrol kolu konumu ve kullanımı çok iyi. Faydalı bir sistem.
arkadaşlar bizim grandepuntolar için araştırma yapan yokmu hala? yada sonradan taktırsak olabilirmi ?
2007 dahil, eski grande puntolara milyarlarca lira versende takılamıyor maalesef.![]()
peki orjinal olarak değilde aksesuar olarak takılamıyormu?
galiba araştırma konusunda forumdaki bir arkadaştan sonra en çok ben araştırdım bu mevzuyu.
takılmasına takılıyor ancak body computerin CC li yazılım ile güncellenmesi gerekiyor.
body computerin, CC kolu için girişlerine baktım mevcut. CC kola sahip sinyal ünitesi takıp donanımsal olarak işin içinden çıkıyoruz amma yazılım olmayınca bir halta yaramaz tahmin edeceğiniz üzere.
aksesuar olarakda malesef takılmaz. çünkü elektronik potansiyometreli gaz pedalı var araçlarımızda.
o zaman cruise contorlsüz yola devam malesef...
Fiat'ta cruise control'ü sonradan monte edebilmek adına yedek parça yok. Yani yedek parçada böyle bir ürün gamı yok. (son birkaç günde çıkmadıysa ) Piyasada -biliyorsunuz Çin bu konuda her nev'i üretimi yapmakta usta- bir takım ürünler var hız sabitleme adına. Ben şahsen böyle güvenlik unsuru içeren bir parçayı aracıma sonradan taktırmam. Yılda kaç kez uzun yol yapıyoruz ki?
Konu Misafir tarafından (24/11/2010 Saat 18:50 ) değiştirilmiştir.
Şehir içi kullanımında hız sabitleyici kullanmak pek işinize yaramaz, tam tersine sıkıntı yaratabilir. Ama tabi uzun yolda süper bişi. Yakıt olarak ta gayet uygun oluyor. Nedenini kısaca açıklamak gerekirse; normalde gaz pedalına bastığımız zaman depodan motora benzin takviyesi yapmaktayız. Böylece yanma odasına gelen yakıt miktarı ne kadar artarsa o araç o kadar gaz verir. Takviye yapılan miktar bizim ne kadar gaza bastığımız la alakalıdır. Yani 5. viteste 50 ile araba gitmiyor diye gazı köklersek aracı tabiki de boğmuş oluruz. Ama hız sabitleyicide olay tam tersidir. Yani motor depodan o andaki ihtiyacı kadar yakıt çeker ve hareketini sürdürür. Bu nedenle hız sabitleme daha tasarrufludur.
Aklımı karıştıran bir soru ise neden gaz pedalına bastığımızda da aynı hız sabitleyicisindeki mantık ile motorların çalışmadığı. Biz pedala bastığımız zaman araba hızlanma ihtiyacı duysun ama gerektiği kadar yakıtı depodan kendi çeksin... Bence müthiş bir yakıt tasarrufu olur.
sanırım ozamanda hızlanma seri olmaz. bu arada CC lu sehır ıcınde kullanmak nerdeyse ımkansız en az 90km hızla gıtmenız gerekır buda gunumuzde pek mümkun degıl
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri