Ben katılmıyorum arkadaşım! Bir çok markada da benzer sorunlar piyasaya çıktıktan sonra olabiliyor! Bunun erken çıkmasıyla falan alakası yok bence...
Hemen hemen hepimizin GP sunda çeşitli sorunlar çıktı. Benim düşüncem ,Fiat ın pazarın kaymağını yeme isteği.. Çünkü GP açıklandığı tarihten 1 ay erken piyasaya çıktı ve bu sayede rakipleri olan ClioIII, Peugeot207 ve Opel Corsa dan erken piyasaya çıkmış oldu fakat arabayı yetiştiremediler ve tasarımı tamamlanmadan sorunlu olarak piyasaya sürdüler... bide araba tutunca kapasite üstü çalışarak işçiliğide bozdular.. sonuç:sorunlu arabalar?? siz ne diyosunuz?
Ben katılmıyorum arkadaşım! Bir çok markada da benzer sorunlar piyasaya çıktıktan sonra olabiliyor! Bunun erken çıkmasıyla falan alakası yok bence...
Hocam , araba bu son dakkikada yapılan birşey değil , 2004 yılı dergilerinde fotolar var grandenin , Araçlardaki sorunlar ufak tefek sorunlar....En geneli tıkırtı burcudur oda sorun değil ..Türkiyeye uygun olmanyan küçücük bir parçadır.. Sorunlu olduğu görüşüne katılmıyorum.
Ben de örnek veriyim
clio 3 lerin boyası çatlıyor,pedalları titriyor
kapılarından ses geliyor ,millet çekomastikle geziyorlar böyle yapalım şöyle yapalım diye fotolar çekip çözüm üretmeye çalışıyorlar
o da mı erken çıktı.
küçük otomobillerden çok şey bekliyoruz gibime geliyor.
elbet olmaması gereken sorunlar oldu ancak fiat hepsine tekrar el attı.
pejo 307 ye 4 sene dokunmadı sorunlarını düzeltmek için makyajı bekledi.
fiat hiç olmazsa zamanında müdahele ederek.durumu topladı.
Bugün konulardan birinde--Clio III ün el freni olan yerden rüzgar aldığını yazmıştı bir arkadaş,araba ceryan yapıyor![]()
GRANDE PUNTO 1.3 90 HP MJ DYNAMİC 5K TİTANYUM GRİ 50/06
“İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet daha vardır. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lâkin mağlup edilemezler” Napoleon Bonaparte - Fransa İmparatoru
bu konuyu kapanan forum sitesinde açtığımda herkes benimle hemfikirdi ama durum değişmiş sanırım.
Servisler il günkü kadar acemi değil,aracı tanıdılar-sorunlar biliniyor,zaten 2007 ler sorunları çözülmüş olarak geliyor.
Sorunlar çözüldüğü için ilk günkü kadar dikkat çekici değil...
“İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet daha vardır. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lâkin mağlup edilemezler” Napoleon Bonaparte - Fransa İmparatoru
bu başlığı okuyunca aklıma geldi.
geçenlerde clio 3 lerin frenlerindeki bir problem dolayısı ile çağırıldıkları yazılmıştı peki neden fiat bizi çağırmadı tıkırtı burcu vs için....
Ne Mutlu Türküm Diyene!
bizimkiler sağlam araba kendi kendilerine iyileşir diye çağırılmamışlaardır![]()
nede olsa bir gp![]()
ben fabrikasyon hatası olarak görmüyorum.Türkiye'nin yollarını adam gibi yapsalar , gp lerimiz de kaymak gibi gider.böylece tıkırtı bucurtu gibi problemle karşılaşmazdık...
Kesinlikle normal her yeni araçta olabilecek (Çocukluk hastalığı) problemler var GP lerimizde abartmaya gerek yok kesinlikle.Platform kardeşi Corsa da ön aks bağlantılarının kontrolü için geri çağrılıyor...
O aks bağlantısı ile ilgili,bizde de o parçanın değiştiği bi arkadaş olmuştu sanırım.
Demek ki 500bin puntoda araya bir opel parçası girmiş
opel astra 1.3 mjet lerde soğuk havada ilk çalışma problemini duymuşsunuzdur.
aynı motor puntoda böyle bir sorun yok.:icon_razz:
@ozan
tıkırtı burcu problemi toyota da olmuştu.toyota da serviste ayarladı.
renonun durumu ayrı :tüm seride loganlar dahil problem olunca hepsini çağırma gerreği duymuş olabilir.
arkadaşlar önce şunu belirteyim italyan arabaları genelde hız arabası olarak algılanır yani süspansiyon olarak golfteki gibi çukura girince ses gelmemesini beklemeyelim bende sağ tıkırtı burcunu yeni değiştirdim diğer arkadaşların dediği gibi araçlarımızda sorun yok sorun yollarımızda başkentin her yeri bir senedir kazılıyo yollarımız güzel olsa araçlarımız daha güvenli seyir eder
otomobilin planlandığından daha önce piyasaya çıkması biraz zor bir ihtimal. muhtemel olabilecek şey ancak şudur belki; planlandığı tarih yaklaştığında hala tam anlamıyla çözülememiş çeşitli ufak problem olmasına rağmen lansman tarihinin ötelenmemesi. dolayısıyla ufak sorunlara ileride çözüm bulmayı düşünmüş olabilirler. ama tabi çeşitli sorunlar daha sonra müşteride ortaya çıkabiliyor.
g.punto,bravo ya da marea vs
safkan spor italyan otomobili felsefesi ile değil.konfor özellikli olarak üretilirler.
golf nekadar konfor veriyorsa ve bunun için yol tutuş da ne kadar zaafiyet gösteriyorsa normal bir bravo da aynı şekildedir.
spor versionlar da buna dahildir yani bize gelmeyen gp 1.9 da belli konfor gereksinimlerini karşılar.
tıkırtı burcu dediğin gibi bizim yollarımızın gerektirdiği tolerans da çalışmıyordu.
bunun dışında gp sınıfındaki araçlardan konforsuz ya da gürültülü değil.
bir arkadaş vectra ile kıyaslayıp beğenmemişti .o ayrıdır![]()
italyanlar gelip, bizim ara sokaklarda gp ile test sürüşüne çıksalar, kaza yapmadan yada küfür etmeden testi tamamlayamazlar heralde..
Bütün üreticiler otomobillerin gelişim aşamasında en zorlu şartlarda test edip.
iklim,yol,yakıt durumlarına göre araçları farklı versionlarda üretiyorlar.
problem yolun bozukluğuna dayanıp dayanmama değildi zaten.
ayar problemiysi o da düzeltidi.
![]()
arkadaşlar herhangi bir italyan makinasi , ister extruder ister torna tezgahi yada otomobil ne olursa olsun estetik olarak çok güzeldir. ancak iscilik ve malzeme kalitesi hic bir zaman diger bati avrupa yada japon-amerikan makinalari kadar kaliteli degildir. italyanlar sanatcidir - icatcidir ama kaliteli iscilik yapamazlar , ruhlarinda yoktur.
otomobillerinizi kusurlari ile sevmeyi ögrenmelisiniz![]()
Granit Gri F.I.R.E Dynamic KP + SP + AJ
katılmıyorum
iveco nun işçiliği kötü mü
avrupada ağır vasıtada en önde firmalardan.
ya da alfa romeo hadi maserati,ferrari,lamborghini bunları geçtik.
fiat ın işçiliği ödediğin ücrete göre kötü mü?
40 yaşında fiat 124 ler ,500 ler kötü işçilik ile üretildiği için mi yollarda
bugün bomboş 4 yıldız abs opsiyonlu polo yerine esp bile dahil 5 yıldızlı gp alıyorsun.
polo nun cam krikosu arızalanmıyor mu? bagajından ses gelmiyor mu?
cam çerçeveleri bozuk yolda ses yapmıyor mu.
niçin fiat avrupa da en çok yılın otomobili ödülünü alan firma.
işçiliği kötü olduğu için mi.
amerikan gm ,fiat ile ortaklık talep etmiştir.fiat değil.
multijet motorların malzeme ve işçiliği ortada.
eski yanlı dergi ağızlarına takılıp kalmayalım.onlar her tofaş dan bmw 5 serisi malzeme ve işçiliği beklerler.
alfa 1970 lerde paslanma problemi yaşadı.bunu da aşalı yılllar oldu ama 159 u görmeden alfa ya burun kıvıran birçok insan var.italyanlar ferrari gibi el işçiliği ile otomobil de üretseler hep kötü gelişmeler akılda kalmış.tempra da mühendislik olarak iyi bir otomobil olsa da tofaş ilk üretim senelerinde işçiliği oturtamadı.bütün bunlar doğrudur.sonrasında basın yüklenebildiği kadar tofaşa yüklendi.
ben bugüne kadar birçok önyargılı insanın işçiliği kötü diye burun kıvırdığı palio yu kullandım.işçilikle ilgili hiçbir problem yaşamadım.
zamanla trimde esneme elbet oluyor.ya da menteşelerde.onları da bakımlarda hallediyorlardı.
bizim yol şartlarımıza en uygun araçlar fiat lardır.
citroen c4 ün bizim yollarda yaşadığı problemleri hiç duymamşısınız demek ki.
o da batı avrupa ürünü
özetle ben olaya ülke olarak bakmıyorumfiyat&performans bakıyorum
Konu Akincl tarafından (16/04/2007 Saat 00:08 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri