Havaların soğumasıyla artık 17 janları depoya kaldırım diyorum 15 leri takım diyorum arkadaslar. Ama şöyle birşey var 15 lerin üzerince michelin energy saver var 45-50 bin yapmısımdır herhalde onlarla.diş derinliklerini şuan hatırlamıyorum ama michelin lar yumusak hamur oldugundan pek bişi kalmamıştır diye düşünüyorum(ölçtürmem lazım) yani kısacası lastik alıcam ama ne alıcam bilmiyorum.Michelin daki şikayerlerime gelince;
1-yeni baslayan yağmurda fren de kızaklama ve kalkısda patinaj cekiyordu
2-yazın sıcak havada da kızaklama ve patinaj cekiyordu.

araştırdıgıma göre bunlar herkesde olan sorunlar .forum sitelerinde bu sebeplerden çok şikayet vardı enegy saver ile ilgili.alacagım lastik kış lastiği olmıcak sonucda ben lastiği takınca nisan mayısa kadar 15 lerle dolasırım sonra 17 lere geçerim. o yuzden 4 mevsim bişiler düşünüyorum.ama marka model fiyat hakkında bilgim yok. kimileri var nokian hankook bunları bile michelin energy nin üstünde tutuyorlar.

1-konfor ve ses geçirgenliği
2-hamuru (ort. kaç km gider cabuk bitermi)
3-kızaklama,patinaj,balon yapma,yola tutunma
4-fiyatı

benim aradığım kriterler bunlar.bunlara göre pahalı olmayan orta ölçekli lastik düşünüyorum. 175 / 65 / 15 zaten ölçülerimiz ama 185 / 60 /15 de oluyor diye biliyorum. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaslar insallah kendimi anlatabilmişimdir.