valla kafayı yiyecem bilgisayara bağlatsam anlaşılırmı vites tanımama veya marş basmama gibi bir arıza yok arabada sadece ani durmalarda vites kuculurken boşa atıyor ve verdiği uyarı aynı frene basmadan 1 alınca verdiği yazılı ve sesli uyarı(
valla kafayı yiyecem bilgisayara bağlatsam anlaşılırmı vites tanımama veya marş basmama gibi bir arıza yok arabada sadece ani durmalarda vites kuculurken boşa atıyor ve verdiği uyarı aynı frene basmadan 1 alınca verdiği yazılı ve sesli uyarı(
can aksam ben surdumarabayı fren yapa yapa geldim sorun yok bir kere bile boşa almadı en teresen yaaa
1:aracın (mta) robotun yagında sızıntı olabılır buda hat basıncını dusurerek vıtese bosa cıkarabılır.
2: (mta) robotu kontrol unıtesı soketlerı oksıtlenmıs olabılır.
3ebrıyaj balatan bıtmıs olabılır
4:arac smarta baglanarak debrıyaj yıpranma endeksı nı kontrol ettır,bırde arıza anında hat basıncını olcmek gerekır .
bu dört arıza dan biri oluşmuş ise bunu arabayı bilgisayara bağlatarak öğrenme sansımız varmı
bnce en iyisi aracın bynini güncelleyin![]()
TSİ Jetta.
su an hersey normal gercekten garip arıza ya![]()
arkadaşlar bugun servisi gittim smarta bağlattık arabayı ve verdiği arıza kodunda sorun vites kolundan cıktı swiclerde temassızlık veya koluda bir temassızlık gibi bieşeyden süphelendiler gerekli kontrol ve testler yapıldı hatalar silindi ve yine arıza yaparsa kol sokulup siviçler temizlenim kırılan dökülen yer tamir edilecek bana yardımcı olan en başta murat 41_41 arkadaşımız olmak üzere tüm arkadaşlara teşekkur ederim yeni bir gelişme olursa tekrar yazacağım buraya.gercekten bizim arabalarımız diğer markalara göre basit arızalar vermektedir triptoniclerde![]()
foto yuklemem lazım yardım edermısınız beceremıyorum![]()
Murat usta ne derse "O" dur.
Multijet Grande Punto 1.3 75 hp -> 95 HP
Multijet Grande Punto 1.3 90 hp -> 125 HP
Multijet Bravo 1.6 105 hp -> 135 HP
Clio RS 190 HP
ve Şimdi...
Multijet BRAVO GT1544 STAGE 2 180+ hp...
bıraz dan resmı yayınlanıcak olan otomatık vıtes kolu dört parcadan olusuyor sızın aracınızdakı sorun sökulup bakılması lazım karttada bısey olabılır levyede de dıger mıknatıslı parcada da,sökulmesı lıfte kaldırdık tan sonra basıt aydın bey resımlerı paylasıcak
abi resimler tamam biraz buyuk oldu ama konu önemli buyuk resim olmasında fayda varrrr![]()
aydın bey sızınde gördugunuz gıbı resımdekı parca sızın vıtes kolunuzun aynısı malesef sıwıc yok devreli entegreli bı kart mevcut arızanın tekrarlarsa bu parcayı sökmenız gerekıcek yada servıste baktırmanız gerekıcek
abi bu vites kolu nasıl sokulur peki aracın altında vidasımı var lift kaldırmak lazım felan demişsin orayı anlayamadım![]()
murat abi birde sökümesini anlaya bilsem ben hallederim bu işi
ya tamir ederim yada yenisini alır takarım hiçte yapamadım arabayı yakarımmm))
yok canım o kadar degıl cesaretın olması guzel bısey o zaman baslayalım ustten vıtes körugunu sökuyorsun aracı lıfte kaldırıyorsun katalızöre baglı olan egzosun bırlesın yerındekı ıkı tane somunu sökuyorsun bırde kelepcesı var sanzımana baglı hemen yanın da onu sökup egzosu asagıya sarkıtıyorsun sonra taban da yanı vıtes kolunun altını göruceksın kapalıdır o kapagın cıvatalarını sökuyorsun dıkkat edecegın tek husus soketı cıvataları söktukten sonra aradan tırnaklı soketı cıkarıyor ve vıtes kolunu alıyorsun asagıya sonra kolu braketten ayırmak ıcın torsluk cıvataları sokuyorsun ve kolun tırnaklarını kastırarak kapagı acıyorsun dagılacak bısey yok merak etme
ok cumartesi kolu söküyorum ve dediklerinizi harfıyen tekrarlıyorum kartın leyimlerini kotrol ettırırım lehim catlagı varmı diye geri takarımmm
abi cok tesekkür ederim abi servisteki arkadaşlar test etti aracımda baskı balatayi da dağiştirirsen süper olur dediler
diyorumki su baskı balatayıda anlatsan değiştirsemmmm olmaz mııı
(tabiki bu sakaydıııııııııııı)
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri