185/60/ 15 bizim arabalara uyuyor değilmi.
Bende lassa alıcağım 15 ekimde gelicek partiden alıcaz.Şuan fiyatı 500TL ama gelince bir şeyler yaptırcaz.Ölçüler 185/65/15
185/60/ 15 bizim arabalara uyuyor değilmi.
Benim araçta alaşımlı jant var. 205/60/15 kullanıyorum. Bana daha güvenliymiş gibi geliyor.
Şimdiye kadar PETLAS Lastiği olan hiçbir araç kullanmadım. Ne desem yalan olur. Ama yerli üretim, düşünülebilir. Michelin, Goodyear, Pirelli, Lassa gibi Markaları tercih etmeyenler için iyi bir alternatif olur diye düşünüyorum.
Bildiğim kadarıyla; Yumuşak ve sessiz lastik istiyorsanız Michelin tercih etmelisiniz. Ancak şehir içinde aracınızı kaldırım yakınına park ederken biraz daha dikkatli olmanız gerekiyor. Yanakları yumuşak olduğundan yırtılabiliyormuş. Ben Michelin Energy Saver lastikerini 10.000 km kullandım, Lassa Lastik çıkartıp takmıştım, Lastik sesi %20 düştü, %20 yol tutuş arttı, %20 fren mesafesi azaldı, çok memnundum. Tabi bütün bu söylediklerim 4 Mevsim Lastiği için. Michelinin kış Lastikleri konuşunda herhangi bir bilgim yok. Kısmet olursa önümüzdeki kış Michelin Kış lastiği takarım. Lassa'nın Snoways Modeli kış lastiği olarak en çok kullanılan lastik olduğunu duydum, kullanan arkadaşlarımsa çok memnun...
Tabi bütün bunların seçiminde; Bulunduğunuz ilin hangi bölgede olduğu, uzun yol-şehir içi kullanım ve Lastiğe verebileceğiniz TL miktarı da önemli.
Nacizane fikirlerimi paylaşmak istedim...
buna benzer bir başlık ta ben açmıştım özellikle kumho için. kumho bayisi özellikle ciplerde yok sattık geçen sene demişti. bugün audi a6 da petlas lastik gördüm. lastik sanki 4 ayrı parça ve birleştirilmiş gibi görünüyordu. çeperleri falan vardı. hoşuma gitmedi açıkcası.
kafam hep karışıktı bu konuda, bu kadar pahalı arabalara sahip insanlar ucuz lastik alırda ben neden almayım diye çok düşündüm. sonra her zaman verdiğim gibi karar verdim. ben işimi sağlama alayım 20-30 liradan kaçmayıp adam gibi bir lastik alayım,
gerçi son kararımı bayiye gidince vereceğim ancak lassa-bridgestone-fulda markalardan birini tercih edeceğim.
bu üç lastiğin tabanını-dişlerini daha çok beğendim. zaten önceki aracımda 4 yıl fulda kullanmıştım ve hiç sorun yaşamadım.
lassa ve fulda için 115 lira bridgestone için 125 lira fiyat verdiler. el sıkışınca biraz daha düşerler heralde.(185 65 15)
Ya bugün lastikçimde 185 65 15 taktırayım dedim. Olmaz teker sürter türünden laflar etti. En iyisinin 185 60 15 olacağını söyledi durdu ve takmadı. Burda biliyorum biçok kişi 185 65 kullanıyor. Nasıl kışın sıkıntı çıkarırmı dostlar 65 taktırsam.
Bu arada yukardaki arkadaş Petlasın adam gibi lastik olmadığını neye göre çıkardınız? Ucuz fazla tuzlu değil diyemi?
abi 185 65 15 dynamic ve emotionlarda orjinal ölçü sürtmesi etmesi mümkün değil. ama bende lastikçine katılıyorum 185 60 15 daha iyi bence.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
sürtme açısından dedim abi yani active / dynamic aradaki tek fark lastik ölçüsü. onlar sürtmediğine göre seninkide sürtmez.
ben yaklaşık 1 senedir kullanıyorum 185 60 15 bi sorun yaşamadım. yalnız kış(kar daha doğrusu) lastiği olarak 175 daha iyidir.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Ben petlasın 185/65/15 'ini 360 liraya aldım kütür kütür kullanıyorum çok memnunum, keza bundan önceki 3 aracımada petlas kullandım hiç şikayetim olmadı... Tavsiye ederim...
Çık Depeme Bak Garşıya !
Vur Gafama Yi Beynimi !
abi daha yenı aldık lastık 185-65-15 serwisten aldık pirelli marka tanesı 100 lıradan aldık surtme fılan yok ... nasıl bir lastıkcıyse senın gittiğin yer.
yok abi o zaman sürtmez 60la 65 yanak arasında çok bi fark yok sürterse arkaya yetişkin 3 kişi bindiği zaman sürter onunda çaresi var yavaş gidersin fazla çırtlamaz o zamanbelkide hiç sürtmez abi benim lastikler 65 yanak gedi fabrikadan
Ben 185/65/15 kullanıyorum. Arabaya 6 kişi bindirdim 55km yol yaptım döndük durduk hiç sürtme gibi bir durum yok rahat olun...
Çık Depeme Bak Garşıya !
Vur Gafama Yi Beynimi !
175/65/15 ile gelmişti fabrikadan
ben yerden yüksekliği artsın diye 185/65/15 aldım vetaktım
1 yıldır kullanıyorum.
bu ebatlarla aracım yerden 0,6 cm daha yükzelmiş oldu.
Arabalara takılabilecek lastik ebatları, araba kapıların iç sacında bir yerlerde yazarmış diye duydum.. Bakmadım ama Bizim arabalarda böyle birşey var mı? Varsa nerde yazar.
forumdaki ilk mesajı calıstıgım sirket hakkında yazacagım aklıma gelmezdi.ilk once yusuf arkadasın "can tasıyacaksın,petlas alma" soylemini cok yanlıs buldugumu soylemeyelim.petlas ile ilgili ne kadar bilgisi var ki bole bi soz sarfedebiliyor.teknolojisi,üretimi hakkında ne biliyor.bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak boyle bisey sanırım.gercekten biseyler ogrenmek istersen ben sana yardımcı olabilirim yusuf.
petlas kar lastigi saydıgınız markalar kadar iyi bir lastiktir.kullanıcısını memnun ederken arac guvenligini de elinden bırakmaz.tabi ki michelin,bridgestone vb gibi buyuk firmaların lastikleri de cok iyi fakat ekonomik ve iyi lastik isteyen kesim icin petlas ve starmaxx son derece uygun lastiklerdir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri