Alıntı MaT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim araç da turbo devreye girene kadar yığılıyor, ondan sonra performansı acayip artıyor. Sanki başka bir arabaya geçmişim gibi. Benim katalitik konvertörü boşaltılmış. Aracın hava giriş değerlerini bir ölçtürün derim. Mesela benim aracı bilgisayara bağladık bosch servisinde. Gereken hava 1000 iken motora giren hava 500 civarı. Benimki çözülemedi çünkü bosch servis hatanın nerede olduğunu kesin olarak belirleyemedi. Belki egr valfi dediler, belki turbo dediler. Katalitik dolmuş olabilir dediler fakat egzostcu aracı kaldırınca katalitiğin boşaltıldığını gördük. Turbonun yenisi 1300 lira civarı. O yüzden kurcalattırmaya korktum.
sensörlerde sorun olabilir yada hava akışmetre bozuk olabilir
geçen bir araçta gördük araç hiç gitmiyordu hava akış metresi değişince araç düzeldi...

her ustanın dediğini yaparsan sen bittin demektir...sakın turboyu indirme..önce sensörlere baktır...

Alıntı ato Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
egr valfi carbon emisyon değerini ayarladığı söyleniyor iptal edilince 3-5 hp arası artış oluyormuş bir arkadaşın dedeğine göre vw grubu araçlar da iptal olmuşşekilde geliyormuş ama bir yazıdada bu egrnin tam yanmamış mazotu tekrar yanma odasına yolluyormuş
egr vag grubunda fabrikadan iptal vaziyette geliyor
araya sac parçası koymuyşlar
bunu 10 yaşında araçta da gördüm sıfır araçta da...

egr iptali sonucu aracın emisyon değeri çok az artacaktır, muayenede sıkıntı olmaz
bununla birlikte az da olsa güce katkısı vardır

görevi çıkış manifoldundan çıkan gazın küçük bir boruyla tekrar yanma odasına göndermektir...