magnetti marelli tüm fiat spa grubunun araçlarının(buna ferrari ve masrati de dahil) elektro sistemlerini üreten dünyanın en iyi firmalarından biridir.
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
özelikle Dynamic arabalarda akü daha erken ölüyormuş duydugum kadarıyla
Aküye kesin bir ömür biçemezsiniz. Yaşadığınız şehirin iklim şartlarından, yol şartına kadar bile etkilenir. Sert bir çukura girersiniz yada kasise, hücrelerden birinin bağlantısı kopar yada eleman hasar görür akü gücünü kaybeder. Aracımda voltmetre var ve en çok akımı dijital klima çekiyor. Müzik sistemi bile yanına yaklaşamıyor1 seneden fazla oldu, 72 amp. Delphi akü kullanıyorum.
GP in mirror is faster than they appear !
akü şans işidir arabanın şarzı güzeldir 5 sene kullanırsın çukura girersin iidir içinden köprülerden biri kopar gider ama genelde fiatın taktığı aküler uzun ömürlü olmuyo 2008 model olup da puntolardan çok akü değiştirdim
44bin de akü değişti.. 1 defa bi suyuna bakmadım..![]()
2007 model orjinal akü üzerinde ayda bir sularını ve şarzını kontrol ederim
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Benim aracin aküsü gecenlerde sizlere ömür. Üzerinden Varta 12V/50A cikti. Bu aku 130 bin km boyunca 4 sene hizmet verdi. Muadilini piyasada uzun ugraslar sonunda ancak Inci Aku ana deposunda bulabildim ve iki cikma aku verip 87 TL'ye alabildim. Aracin yuvasina 12V/60A'den buyuk aku zaten sigmiyor. Ekonomik olmasi sebebiyle ben 12V/50A olani ve hucre sivilari kontrol edilebileni aldim. Tam bakimsiz akulerin sivi seviyelerine bakilamadigi icin bakimi yapilabilen bir akuye nazaran daha kisa omurlu olabilecegi kanaatindeyim.
1.3 MJ Act 75 HP, 5 lt/100km
puntoların genelde 2 seneyi geçince aküleri pat diye ölüyor, sanki fabrikada öyle ayarlamışlar garantisi bitiyor ya bi bakıyosun araba çalışmıyorarabam 2008, 52 binde aküsü bitti yenisini taktım 60 lık şuan bi problem yok..
2006 şubatkm düşük ama yıl fazla
![]()
Ne Mutlu Türküm Diyene!
2006 ağustos,hala aynı aküyle devam.gerçi benim km de,düşük.
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak.
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
2009 fun benim araç 2 ay önce öldü aküsü ..
Hız Felaket Değil Kabiliyettir ...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri