Cevap: Motor yağ basıncı düşük uyarısı
Alıntı:
edll Nickli Üyeden Alıntı
Evet mptoru kapatın yazıyor. Kapatıp tekrar açınca sorun yok
süleyman bey bir sonraki değişimde yağınızı daha ince ve kaliteli özellikle ise yağ fitresini kaliteli ve orijinal uyumlu bir marka ile değiştiirmenizi tavsiye ederim
benim başıma gelmişti yağ ve filte değişince geçti yağ filresi girişi aynı diye palio vs filtresi takıyorlar gözenek sayısı az ondan yapabilir
Merhaba bence fazla kullanmadan konrol ettirin yag pompa sindan ola bilir sirketin Fiorino sunda bir kaz kez bendede yag basinci dusuk hatasi vermisti virajlara sert girince umursamadik sonrasinda motor gitti tekrardan motor yaptirmak zorunda kaldik.
bendeki olay marşa basınca yağ lambası hemen sönmüyor 2 saniye kadar durup sönüyor ve hemen ikaz sesiyle beraber düşük yağ basıncı motoru durdurun du sanırım bu uyarı yazısı çıkıyor. bende durduruyorum. tekrar marşa basıp çalıştırıyorum ne yağ lambası yanıyor nede uyarı veriyor. herşey normal. dediğim gibi gün içerisinde yapmıyor. haftada bir kaç kere ve araç 1 gün kadar çalışmadığında yapıyor.
Sabah ilk calistirmada yag tamamen suzuldugu icin yag isigi biraz gec sone bilir bence benim puntom daha 2 saniye kadar yaniyor fakat yag basinci hatasi icin kontrol ettirmekte fayda olacaktir belkide ethem beyin dedigi gibide olabilir filitreden kalitesisse filitre şişmesi de olabilir
geçen hafta orjinalleriyle değişim yapıldı zaten. yağ ve filtreler. değişimden önce değişirse hata vermez belki dedim ama değişimden sonrada 1 hafta içinde iki kere yaşadım.
Alıntı:
edll Nickli Üyeden Alıntı
geçen hafta orjinalleriyle değişim yapıldı zaten. yağ ve filtreler. değişimden önce değişirse hata vermez belki dedim ama değişimden sonrada 1 hafta içinde iki kere yaşadım.
Multiecuscanda aşağıdaki gibi bir menü var. DPF li araçlar için yazıyor ama DPF sizde de aktif olursa üzerin de uygulama yapılabiliyorsa test etmek gerekir diye düşünüyorum. . Onun dışında yağ filitresinin contası değiştimi filtre kutusunda aşınma varmı. belki yağ pompasının ve motor iç temizliğine ihtiyac olabilir. BU arada abi bana bir ulaş mersin balık avı ile ilgili soracaklarım var :D
https://i.hizliresim.com/7NpGQr.jpg