Sayfa 1/2 12 SonSon
25 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Ünite (ecu) arızası

Ayhan Güler
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. ayhan1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    16 L 1377
    Edilen teşekkür: 414

Standart Ünite (ecu) arızası

merhaba arkadaşlar bundan 1-2 ay önce başımdan geçen bir olayı sizlerle paylaşmak hembir iki soru sormak istedim

bir sabah işe gitmek için aracıma pindim ve konta çeviridim araçta tık yok çalışmıyor daha doğrusu marş basmıyor defalarca denedim ama nafile gösterge panelinde herşey norma idi ama arç çalışmıyor ve servisi aradım çekici gönderdiler ve servise çektiler aracı

bir günlük testin ardından sorunun üniteden (ecü) kaynaklandığını anladılar ve üniteyi söküp istanbulda ana servise gönderdiler (tüm servisler ecü sorunlarında oraya gönderiyorlarmış) bir hafta sonra ünite geri geldi araca takıldı ve sorun düzeldi servisin söylediği fabrikasyon bir hatanın olduğu ve yeniden güncel yazılım atıldığı nitekim sorun düzeldi şimdilik bir sorun yok

bu olaydan sonra arçta anormal bazı değişiklikler oldu

birincisi aracın performansının artması

ikincisi limitörün geç devreye girmesi yaklaşık 5500-5700 devirlerde devreye giriyor

üçüncüsüde aracın yakıtının %1 oranında düşmesi

sorularıma gelince

1- daha önce böyle bir sorunla karşılaşan oldumu

2- aracın performansı neden arttı (çekişi eskiye göre çok daha fazla )

3- limitör neden daha geç devreye giriyor

4- yakıt neden düştü (aracın performansı artığına göre yakıtta artması lazım)

en can alıcı noktada aracımın bir çekiciyle servise gütürülmesi oldu o bana çok koymuştu

şimdiden herkese teşekkürler

c®ax .........
    krakercocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1512

gecmiş olsun diyelim sonuc olarak tatlıya bağlanmış durum..problemi çözemeyip sorunla bırlıkte araclarını kullanmaya devam eden kullanıcılar vardı allahtan ole olmamışsınız
    ----------Captain Crax ------------
    gün gelecek benimde puntom olacak

Ayhan Güler
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. ayhan1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    16 L 1377

Alıntı krakercocuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gecmiş olsun diyelim sonuc olarak tatlıya bağlanmış durum..problemi çözemeyip sorunla bırlıkte araclarını kullanmaya devam eden kullanıcılar vardı allahtan ole olmamışsınız
    yok öyle bir sorun olmadı zaten kullanmamda imkansızdı araç çalışmıyordu

Murat D
    IVAA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Karaman
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    52 FL
    Edilen teşekkür: 110

2. sorun 90hp lik versiyonu yüklemiş olabilirler
    3.sorun arabanın devir ve hız göstergeleri elektronik rolanti devri kaç gözüküyor oda yanlış ise demekki devir saatin normalden yüksek gösteriyor.
    4.sorun km saatinde elektronik mesafesini çok iyi bildiğin bir noktada yada başka bir araba ile ölçtüğün iki noktayı bide kendi arabanla ölç eğer aynı çıkarsa ne mutlu sana

Ayhan Güler
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    16 L 1377

Alıntı IVAA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2. sorun 90hp lik versiyonu yüklemiş olabilirler
    3.sorun arabanın devir ve hız göstergeleri elektronik rolanti devri kaç gözüküyor oda yanlış ise demekki devir saatin normalden yüksek gösteriyor.
    4.sorun km saatinde elektronik mesafesini çok iyi bildiğin bir noktada yada başka bir araba ile ölçtüğün iki noktayı bide kendi arabanla ölç eğer aynı çıkarsa ne mutlu sana
    devir saağti normal rolanti çalışması 800-1000 devir aralığında ölçümler yaptım aynı versiyondaki farklı bir araçlar herşey aynı çıktı benim ona tozumu yutturmamdan başka

emin tahir
    emin tahir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 26

bizde mi bozsak ecu'yu ne

Ayhan Güler
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    16 L 1377

Alıntı emin tahir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bizde mi bozsak ecu'yu ne
    arkadaşım böyle birşeyi kesinlikle tavsiye etmem sıfırı 1650 lira benimkine ben tamamıyla şans diyorum belkide servidin tanıdık olmasından kaynaklanmış olabilir ama yinede aracın bu hali düşündürücü açıklaması zor bir durum

Ertuğ Torun
    T-jet uzmani Romeo_er2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 GTR 52
    Edilen teşekkür: 1032

daha önceden beyin sağlıklı çalışmıyormuş demekki..yakıt-hava karışımını yanlış yönlendiriyordur..en kolay çözüm tamamen orjinal bi 75hp punto bularak ufak bir rolling denemesiyle gücü ölçmek tofaşda remap yapmaya başlamış artık desene
    06 GTR 52

-Crossfit-
    Forging Elite Fitness

Ayhan Güler
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    16 L 1377

Alıntı Romeo_er2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    daha önceden beyin sağlıklı çalışmıyormuş demekki..yakıt-hava karışımını yanlış yönlendiriyordur..en kolay çözüm tamamen orjinal bi 75hp punto bularak ufak bir rolling denemesiyle gücü ölçmek tofaşda remap yapmaya başlamış artık desene
    evet benimde aklıma ilk başta o geldi ama tamamıyla aynı bir araçla denemesini yaptık hatta serviste yapıldı hatta lastik basınçlarını ve depolarıda fulledik araç km bile aşağa yukarı aynıydı ama sonuç nafile diyer araç sadece tozumu yuttu şimdi aklıma gelen tek çare dion galiba bakalım aracın hp gücü ve tork gücü kaç çıkacak tabi bursada yapan birisini bulabilirsem

Mustafa Akçay
    pdr42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 625

yaw kısaca senn araca yeni ecu yuklerken 90 lık yuklemişler veyhautta forumda herkesin 800e yaptırdıkları chip yapmıslar sana. şanslısın chip bedava yapılmıs)

Ertuğ Torun
    T-jet uzmani Romeo_er2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 GTR 52
    Edilen teşekkür: 1032

Tadini cikar abi bi sikinti olsa bile sorumlusu fiat olur onlar yuklemis
    06 GTR 52

-Crossfit-
    Forging Elite Fitness

Ayhan Güler
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    16 L 1377

Alıntı pdr42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaw kısaca senn araca yeni ecu yuklerken 90 lık yuklemişler veyhautta forumda herkesin 800e yaptırdıkları chip yapmıslar sana. şanslısın chip bedava yapılmıs)
    evet oda olabilir

Tadini cikar abi bi sikinti olsa bile sorumlusu fiat olur onlar yuklemis
    evet aynen öyle mesuliyet servise ayit ayrıca 2 yıl garantili

sonuç olarak daha güçlü bir araç kullandığım kesin eskisine göre buda bana ayrı bir keyif veriyor birde aklıma gelmişken bugün dikkatimi çekti torbu normal 2000 devirden daha önce devreye giriyor yaklaşık 1500-1600 civarlarında

Adnan ulutaş
    abayhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çanakkale
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 22

servise performans artışının nedenini sorsan varsa bişiler bizde yaptırsak)

Ayhan Güler
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    16 L 1377

Alıntı abayhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    servise performans artışının nedenini sorsan varsa bişiler bizde yaptırsak)
    evet bugün boya koruma için aracımı sevise götürdüm ve bu olayı uzun uzun konuştu servisteki arkadaşlarla

sonuç olarak tüm servistekilerin söylediği merkez fiyat servisi (yani İstanbul merkez) araca chip tunink yapmış olabileceyi sonuç olarak serviste aracı kullanan servis çalışanları oldu bugün onlarda şaşırdılar ama bu benim için sevindirici oldu

şöyle bir açıklamadada bulunayım ben bu ECU arızası için sadece 190 lira verdim ama chip tunink bana hediye olmuş oldu

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

ayhan aslında senin sorunun ecu arızası değil demekki
    sadece yazılımdan kaynaklanan bir sorunmuş merkez servis muhtemelen
    senin mevcut ecuna yeni yazılım atmış
    yazılım atarkende bunu kendilerinin mi yaptığı yada dışarıda mı yapıldığı önemli
    yapan kişi muhtemelen araca 90 lık yazılımı yüklemiş buda tıplkı araç chıp tunıng
    yapılmış gibi performansında ve yakıtında değişiklik göztermiş
    zaten chıp tunıng dediğimiz şeyde yazılım yükleyerek ecu üzerinde çeşitli ayarların değiştirlmesi olayıdır
    sen şimdi aracını gerine gerine kullan için rahat olsun bir sorun yaşarsan da bunu yapan yetkili servis nasıl olsa gider kafalarına ekşirsin

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

Ayhan Güler
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    16 L 1377

abi teşekkürler içim rahatladı vallahi

yazılımı yapanların kendileri olduğunu söylediler hatta biz sonradan servisle birlikte tekrardan aradık onları ve ordaki arkadaşın söylediği bize yazılım güncellendi ve arkadaşa (araç sahibine) bir iyilik yaptık demeleri oldu buda zannedersem servisin tanıdık olmasından kaynaklanan bir olay diye düşünüyorum

birde birşey daha sorucam abi uzun vadede bu olay motorda yada yürüyen aksamda bir sıkıntı yaratırmı

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

90 lık yazılım atsalar bile motora birşey olmaz.
    yapacağı 90 lık mtj kadar fazla mazot püskürtmek olur. zaten aynı motor olduğu için bir sıkıntı olacağını sanmam. ancak motorun diğer aksamlarına nasıl etki gösterir bilemem (turbo, katalizör gibi.)

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ayhan Güler
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    16 L 1377

Alıntı Du Hast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    90 lık yazılım atsalar bile motora birşey olmaz.
    yapacağı 90 lık mtj kadar fazla mazot püskürtmek olur. zaten aynı motor olduğu için bir sıkıntı olacağını sanmam. ancak motorun diğer aksamlarına nasıl etki gösterir bilemem (turbo, katalizör gibi.)
    can benimde sıkıntım o zaten yoksa sorun değik araç gerçekten fişek gibi

O Ç
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Ziyaretçi049 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07 NOC 90
    Edilen teşekkür: 265

90'lk GP yazılımı değilde 75Hp GP'nin yazılımı üstünde oynamışlardır bence muhtemelen, çünkü mazot yakışıda düşmüş diyor arkadaş, 90hp yazılımı atsalardı yakıt biraz artardı. Sen en iyisi bi Dyno Testi yapan bir yer bul aracı Dyno'ya sok

Şanslıymışsın valla biz 600-800TL vermeyi gözden çıkartıyoruz bu işlem için

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

motorda bir sıkıntı olmaz ayhan
    sadece biraz fazlaca kurum biraz enjektör ömründen çalar birazda eksozda siyah duman rahat rahat kullan işte millet böyle yapmak için dünya paralar harcıyor sana
    bedavaya yapmışlar
    git adamlara bir tepsi güllaç götür olm

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

22. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 1/2 12 SonSon