teşekkür ederiz çünkü bir çok arkadaş sorun yazıyor ama çözüm oluştuğunda yazmıyor.
teşekkür ederiz çünkü bir çok arkadaş sorun yazıyor ama çözüm oluştuğunda yazmıyor.
Arkadaşlar bende 2005 model 1,3 multijet dizel Palio var. Aracım sıfırdan beri bende şuan 220.000 km de ve şimdiye kadar tık demedi.
Aynı su sesi bendede başladı ve araçta su eksilmesi var. Araç 1. ve 2. viteslerde gaza bastığımda torpidonun altında sanki biri hortumu açmış orayı yıkıyor gibi lıkır lıkır su sesleri geliyor. Yolumun üstünde kayınpederin tanıdığı bir ustaya uğradım, Usta bunlarda yapıyor normal dedişaşırdım. Şimdiye kadar yoktu şimdi nasıl var dedim, Cevap YOK.
Ancak geçen gün Özel servisteki ustama bakıma götürdüm, aracın su eksiltiyor dedi bende farkındayım ama nedenini bulamadım dedim. Oda bana cevap olarak üst motor bloğun çatlamış bunlarda yeni bir hastalık olarak çıktı dedi onu değişmemiz lazım dedi.
Suyla nasıl anladın dedim. su haznesine kurum atmış su haznesi kararmış dedi. Benim bir diğer aracımda Hyundai era , servisten döndüğümde Hyundai Era nın kaputu kaldırdım baktım onunda su haznesi kararmış Sararmış, sizce su haznesinin kararması normalmi ve bunun kararmasının blokla bir alakası varmıdır, su eksiltmesi gerçekten motor üst bloğunun çatlamasından olabilirmi. orda bana motor ust bloğunu gösterdi üzerinde deliklerin olduğu yerlerin etrafı beyaz beyaz kreç olmuştu. bundada aynı sorun vardı değiştirdik dedi. bu kreçlerde çatlaktan gelen su dan dolayı oluyor dedi. Ne bilim araba bayadır sorun çıkarmayınca şimdi durduk yere 1,500 TL masraftan bahsediyor usta, canım sıkıldı. Bu durumla karşılaşan arakdaslar varsa yardımlarını beklerim. Saygılar.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri