benzer sesten dolayı klima kompresörü değiştirildi.. ses azaldı ama kesilmedi..
klima motoru zorluyor diye düşünüyorum..
ya da takılan kompressörler yeterli kalitede değiller..
sorunu bulup çözersen haberimiz olsun..![]()
merhabalar
benim aracım punto 1.3 dizel active
şöyle bir problemim var
özellikle klima açıkken kalkış yaparken araçtan kazıntı sesine benzer
bir ses geliyor.
daha önce bu konuyu bu forumda okumuştum galiba
aracım 2007 model
klima kasnağından falan bahsediyordu galiba 2008'de falan kasnak değişmiş gibilerinden birşeyler okumuştum fakat tam hatırlayamıyorum. konuyuda forumda araştırdım fakat bulamadım.
buna benzer sorunu olan arkadaşlar ne yaptılar
veya ben ne yapabilirim. ses nereden geliyor olabilir.
teş. ederim.
benzer sesten dolayı klima kompresörü değiştirildi.. ses azaldı ama kesilmedi..
klima motoru zorluyor diye düşünüyorum..
ya da takılan kompressörler yeterli kalitede değiller..
sorunu bulup çözersen haberimiz olsun..![]()
KAZINTI SESİ GELİRKEN
aracın içinde veya debriyaj pedalında titreme varmı
yoksa sadece bu sesi mi duyuyorsun
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
aynı ses bende de var, ses sırasında araç içerisinde veya debriyaj balatasında herhangi bir titreme yok. sadece 1.viteste hareket ederken geliyor.
klima açıkken kalkışda o ses bende de var.
arkadaşlar sanki içerden bi kapak açılıyormuş gibi bir ses geliyor yani bendede var o ses. klima kapağından geliyor hatta klimayı kapatıncada ses geliyorrr
klima açık değilken araba ile ilk kalkışta bende de o sen geliyor ama araba ısınmadan kalkıca oluyor. servise gösterdim tabi araba ısınmıştı serviste o ses olmadı.![]()
Bende de var o lanet ses üstelik kayış da yeni değişti dediğiniz gibi kompresöreden kaynaklı galiba
bende de var
Kasnaktan geliyor yada klima fanı devreye girdiğinde geliyor o ses.Kafanıza takılmasın.
Benim aractada 1.viteste hızlı kalkış yapınca motor bölümünden teneke sesine benzer bir ses geliyor.Sonra kesiliyor.Serviste sorduğumuzda ekzos sisteminin içindeki bilyelerden kaynaklandığını, bir zararının olmayacağını ve ancak komple ekzosu değiştirirsek düzeleceğini söylediler.
Belki sizinde bir fikriniz olabilir diye yazdım.
Bende de var tamirciye gösterdim motor alt ve üst kulaklarından dedi...Yarın da başka bir ustaya gösterecem ona göre karar verecez
Arkadaşlar, arac soguk iken, ilk kalkışta debriyajın ilk kavrama sırasında bir sürtünme sesi geliyor, arac hareket edince ses gelmiyor bu sesi sadece arac soğukken ilk kalkışta debriyajın ilk kavrama sırasında çok kısa geliyor. Arac sogukken geri geri cıksamda yada 1.vites ile kalkış yapsamda sanki kayış sesi veya sürtünme sesi geliyor.
Sabahları ilk kalkışta debriyajın tam kavrama sırasında arac yüke binince sanki diskler küflenince ilk firene bastığında cızt diye bir ses yaparya aynen öyle bir se geliyor.gün içinde başka ses yapmıyor.aracın en az bir gün bekledikten sonra ilk kalkışta yapıyor. Nerden olabilir başına gelen arkadaşlar nasıl çözdü veya öylemi kullandılar aracı.
bu sürtünme sesi haviv vınlama gibimi yani yarı debriyajda bazen cıkar yoksa bildiğimiz kayış sesine benzermi. Eğer kayış sesi gibi debiryay seti kontrolü gerekebilir.
Hani bazen arac yatar yağmur yağar diskler küflenirde ilk firene bastığınızda biraz cayırtı cesi gelir o ses gibi bir ses.
Arkadaşlar yutube de buldum ses aynen böyle gibi.
https://youtu.be/7-zZ6B8pArM
https://youtu.be/uNjOdOVS8FI
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri