Akşam metro markette fiyatlara baktım.Dizeller için Castrol edge 0-30 110-TL, 5-40 ise 100-TL idi.Belirli gün ve saatlerde gittiğinizde yağ değişimini ücretsiz yapıyorlar.Aracım yağ yakmıyor ancak 85.000 km de.Buraların sıcaklığını ve motorun yıpranma payını göz önüne alır isek sanırım en iyi tercih 5-40 gibi görünüyor.
5-40 selenia kullan.
Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler.
Anladığım kadarıyla ilk numara yağın inceliğini gösteriyor. Diğer sayı değişince hangi özelliği değişiyor?
Teşekkürler.
iki değer yağın akışkanlığı ve ısıya karşı verdikleri tepkileri gösteriyor-muş.
Uzmanlar katologlarda verilen yağ kriterlerinin değiştirilmemesini tavsiye ediyolar. O halde en mantıklısı bizim dizeller için 5w40'tan caymamak.
Eğer motorunuzu daha fazla korumak isterseniz yapılacak tek şey tam sentetik yağa geçmek diye düşünüyorum. Mesela referans olarak verilen Selenia yarı sentetik. Tam sentetikler mükemmel koruma sağlıyor ama neredeyse iki katı daha pahalı.
Ben 60 bin değişiminde 2lt 5w40 selenia yarı sentetik + 1 lt Mobil1 5w40 tam sentetik koymayı planlıyorum. Böylelikle seleniadaki sentetik yağ yüzdesini arttıracağım.
Konu smartmavi tarafından (06/09/2010 Saat 12:57 ) değiştirilmiştir.
bende selenia yağ koydum daha önce opet kullanıyordum fakat araba bunda gitmiyormuş gibi geldi yani memnun değilim
kaç litre yağ alıyor bizim araçlar acaba?
3.5 lt yanılmıyorsam filtre degısmezse 3 lt
I ' m c a p u l i n g . . .
benim araç 4 litrelik bidonun hepsini aldı..5-30 castrol magnatech koyduk
----------CaptainCrax ------------
gün gelecek benimde puntom olacak
Bende 4 lıtre koyuyorum yaglı olsun bızım olsun..
I ' m c a p u l i n g . . .
Bence 5-30 mobil 1 tam sentetik fiyatıda uygun 55TL
merhaba gençler castrol güzel yağdır seçiminizi taktir ettim, özellikle fırat kardeşim 4 lt yağ bence çok fazla olmuş, kırıminal hoca filtreyi değiştirsen bile karetine 3.2 lt yi koyarsan yağ çubuğunun en üst seviyesini görürsün. yaklaşık 1 lt fazla yağ koymuşunuz. bu fazla yağın size ne gibi sıkıntı yaratacağını bir araştırın bakalım....
Konuyu hortlatacağım biraz ama ben merak ettim neden 0-30 yağ kullanmalıyım ? tmm daha ince ama mesela 0-40 yag var (CS Edge sport) ondan kullansam olmaz mı ? ben 10000 bakımda selenia koydurdum memnunum yagdan. (5-40) yani kullanım kılavuzunda yazan değerden daha ince yağ koymak biraz riskli değil mi ?
Beyler benim araç da soğuk çalışmada sesli çalışıyor. 0-30 ile 5-30 arasında seçim yapmam lazım. Daha önceki yağım castrol edge 5-40 idi. Bu 40 ile 30 arasındaki fark nedir?
Arkadaşlar yarın yağ değişimini nihayet yapacağım.Fiyat araştırayım derken yine kafam karıştı.Markette castrol edge 5w-40 olarak iki çeşit yağ gördüm.Birinin üzerinde Turbo Diesel ibaresi var.Fiyatı 100-TL.Diğerinin üzerinde benzinli yada dizel için olduğu belirtilmiyor,fiyat 80-TL.Market görevlisine sorduğumda üzerinde benzinli yada dizel için olduğu belirtilmemesine rağmen iki motor tipindede aynı yağın kullanılabileceğini söyledi.Aynı yağ hem benzinlide hem dizelde kullanılabilirmi?
Not:Markette Castrol edge 0w-30 olanlarda benzin yada dizel ayrımı bulunmamaktadır.Bu ayrımı sadece 5w-40 için gördüm
hocam adana gibi sıcak iklimi olan yerdesiniz. kışın hava çok - lere düşmez. o yüzden 5 - 30 tam sentetik sizin işinizi görür, diğerlerine bakıp kafanız karışmasın.
ancak marka olarak mobil 1 de öneririm. fiyatı castrol den daha ucuzdur ve kalite farkı yoktur.
not: 5-40 ların hepsi tam sentetik değildir o yüzden ayrımlar vardır.
Konu Du Hast tarafından (28/10/2010 Saat 21:27 ) değiştirilmiştir.
mobil 1 new life 129 lira civariydi en son (4 lt) mobilin hangi serisinden bahsediyorsunuz?
bir de mobil yaglarini satan yagciya denk geldiniz mi hic? sanayide ne zaman yag degistirmeye gitsem yagcilarda her marka var mobil yok. mobil istersek parcacidan veya marketten alip ustaya degistirtmek gerekiyor, ustanin kucagina bir dustuk mu illa ki kendine is buluyor hosuma gitmiyor![]()
Konu emtue tarafından (28/10/2010 Saat 21:31 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri