arkadaşlar gecen hafta arabamda kayıs tarafında kayıs sesine benzer bir ses vardı sanayiye götürdüm ve klima komprosorunden geldiği tesbit edildi.bursa besyolda klimacıya götürdüm usta ile hatta coskun abi ilede konuşurdum usta israrla bilyalı olmadığı savundu ve yenısını takalız dedi
arkadaşlar klima komproserler evet 2 cesit 1 cesit (eski tip) kasnak ile klima komprosoru ayrı ayrı calısıyor yanı kasnak donuyor fakat klima kaplı iken komprosor içi sabit bu modellim yanı sıra 2 çeşit (yeni tip) bu tiplerde ise kasnakla birlikte komprosor devamli donuyor bu benım arabada bu model olduğu için kasnağın bilyasız olduğunu ve mutlaka komprosorun değişmesini 3 tane klimacıya gittim hepsi aynı seyleri hem bana hemde coskun abiye anlattı inannın bizde bildiğimiz doğrularda celişmeye başladın en son bir klimacıyadaha tanıdık vasıtası ile gittik adama ALLAH rızası için sök su kasnağı bilya varmı yok mu bakmak istiyorum dedim ücreti neyse verecem dedim adam uzun uğraşlar sonucu cıkarcı uzun uğraştakı kastım malzeme plastık be kaynamış gergi ile cıkarırken ufakta hasar verdik ama sorun değil dedi usta
arkadaşlar sizinde aklınızda olsun klima komprorlerinizde bilya sesi vs ses geldiğinde bu su model soyledi vs söylesenız unutmayım kasnak kesinlikle bilyalı ve tamırı cok basıt resimleride ekliyorum aklınızda bulunsun
saygı değer coskun abiden Allah razı olsun oda telefonda baya yardımcı oldu ustalara o tarıf ettide sonuca ulastık yoksa 1000 tl klima komprosoru almıstık simdi
arkadaşlar yapılan iş
bilya :35 tl (orjınal)-klima gaz eksikti 400gr gaz-yağ ve işcilik toplam 100tl işlem tamam 2 gündürde test ettim hemen foruma yazmadımki sonuç tam olumlu olsun diya sesten eser kalmadı. yanı kasnak bilyası ve değişimi 50tl klima bakımı ve gaz doldurma (ilave) 50 tl
eski bilya elimle cevirmeye kalktım zor donuyordu.
yeni bilya dokunduğunda dönuyor
uzerinde eski bilyalı kasnak
kasnagı gergi ile cıkarırken plastık esaslı malzeme olduğu için kırıldı ama zımpara ile kayısı yemesindiye duzelttk sorun yok simdilik
malum suçlu kasnağın yandan resimi coskun abi buna bakarak sana rengini söyleyemedi adam ya hayret ne rek bu tabiki sıyah abi sana ben rengi söyleceyeceğimde hanı usta daha iyi bilir o soylesin dedim 3 tane usta bende acemi cıktı rengi tam soyleyene arabayı hediye edecektim doğru soyleyen cıkmadı
Yer imleri