sayın arkadaşım çok yakmasının nedeni dizelin lt si benzinden ucuz olması demişsin değilmi????
bende diyorumki benzinle dizel nerdeyse aynı fiyat,aralarında fiyat uçurumu yok.
kısacası benim fikrim mazot yakıt itibariyle az yakıyor ve tüketiyor ,,(burda litre fiyatından vss bahsetmiyorum)
senin fikrin ise litre fiiyatının farklı olması
bu durumda senin lafınla benim lafım bir değil....
kısacası biraz daha iyi okumak biraz daha iyi anlamak gerekiyor genç arkadaşım.
kesinlikle,,yüksek devirlerde kullanmak,agresif kullanmak yakıt sarfiyatını değiştiren unsurlar,ayrıca benim burdan tüm arkadaşlarıma tavsiyem 3.000 -4.000 km de bir hava filtreleri kontrol etmeleri hava tutup temizlemeleri yakıt sarfiyatında büyük farklılık yaratacaktır.genelde herkez periyodik bakımlarda değiştirtiyor,ben 10 bin i beklemeyin derim
Konu GP COSKUN tarafından (26/07/2010 Saat 00:49 ) değiştirilmiştir.
Merhaba arkadaşlar. Bizimde arabamız GP starjet 1.4 95 hp.
Son ölçümüm şehir içi 438 km, 140 TL. yani ortalama 32 kuruş gibi bir değer. Sizce normal mi arkadaşlar?
Benim fikrim sadece litre fiyatının farklı olmasımı ? Motor farkı yazmışım , motor farkı derken; dizellerin benzinlilerden daha az yakıtla cok km götürdüğünü herkez bilir bunu açıklamaya gerek duymadım.. Yani sizin yazdıklarını benimkilerde aynı kapıya cıkıyor..ayrıca (kayseride) dizelle benzin arasında yaklaşık 80 kr fark var buda Full depoda 30 - 32 tl fark yani ne ucurum nede sizin dediğiniz gibi neredeyse aynıinşallah anlatabilmişimdir
![]()
t jet lerle aynı yakması imkansız benim araçata bi depo benzinle şehir içi tam 770 km yaptı ışık yandığında
Benim aracımda 1,4 ancak dualogic eco modda 50 TL'lik benzine 190-200 km arası değişiyor.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri