geçmiş olsun...
ilginç bir durum kol bozuksa bozuktur sadece cam suyunu atmayıpta diğer herşeyi çalışması garipsenir durum bence başka bir yerde baktır eğer aynı arıza derlerse çıkmacılarda bulma şansın var...
Merhaba arkadaslar !
Benim gp'nin ön silecekten su gelmiyor servise götürdüm kolun bozuk oldugunu söylediler hersey calısıyor sadece ön cama su vermiyor.Kolun bozuk oldugunu söylediler.Arabayı 2.el aldım actılar baktılar bırsey bulamadılar sonra arabaya laf atmaya basladılar ısten anlamayan bır eleman atıp tuttu ıste hava yastıgı acılmıs felan dıye garantıden olmaz dedı.Neyse uzatmayın servis tam bir rezalet feci cahiller muhattap olmaya degmez.Sımdı sorum su bu kolun yan sanayısı var mı orjınalıne 407 tl dedıler.Dısarda bunu tamırı veya yan sanayısını veya cıkmasını bulabılırmıyım yardım eden olursa sevınırım.Tsk.
geçmiş olsun...
ilginç bir durum kol bozuksa bozuktur sadece cam suyunu atmayıpta diğer herşeyi çalışması garipsenir durum bence başka bir yerde baktır eğer aynı arıza derlerse çıkmacılarda bulma şansın var...
teşekkür ederim adem bey yarın baska yere gösterecem orada aynı seyi soylerse cıkmasına bakacam...
silecek kolu ünitesi arızalı ise içini açtırıp silecek kısmının bakırını temizleyebilirsiniz çıkmışta olabilir oksitlenmişte 407 tl olan bir ürün için açmak temizlememk göze alınır![]()
cem kolu su fışkırtmak için çektiğinde su pompasının sesini duyuyormusun
yani vınnnn diye bir ses geliyor ama su gelmiyormu
yada kolu çektiğinde ne bir ses nede su yokmu
açıklarmısın biraz
ben başka türlü bakıyorum olaya belkide kol bozuk değil
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
vınn diye bir ses geliyor ümit abi motor calısıyor zaten tek motor arkaya su veriyor...
o zaman cem sen kolu değiştireceğine servisini değiştir
çünki gelen vın sesi motorun çalıştığını gösteriyor dolayısıyla kol gerekli görevi yerine getirip motora su pompala komutunu veriyor demek
su kolun içinden geçmediğine göre yada bizim silecek kolumuz su pompası olmadığına göre muhtemelen 407 tl lik bir parça satmayı düşünüyorlar
dışarıda bir elektrikçiye gidip göster bence
su pompasının motoru çalıştığına göre ya motor vakum yapmıyor yada senin ön cam su fıskıye kanalların tıkalı yada kopma meydana gelmiş olabilir
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
tekrar merhaba !
şimdi servisten geliyorum daha önce mersin servisine götürdüm airbar patlamıstı bu yuzden garanti dısı demıslerdi şimdi de adana servisine götürdüm onlarda aynı seyi soylediler sinyal paneli arzalı dediler komple degişecek dediler içini açmaya yetkileri yokmus 407 tl diyorlar bilmiyorum ne yapacam sanayi ye mi götürsem acaba ? onlar içini açıp bakarlar belki cunku butun foksiyonlar calısıyor sadece on taraf su atmıyor cok ilginc ya moralim feci bozuldu(
belki o vınn sesi arka cam içindir ümüt abi arka cam su gönderiyor...
CEM
silecek kolunu ileri doğru ittirirsen arka cama su sıkar
kendine doğru çekersen ön cama
sen kolu kendine çektiğinde ses geliyormu kardeş
gelmiyor abi ya....
cem üzgünüm ama o zaman kolun yanık olma ihtimali yüksek
mekanizmanın içinde 2 adet platin var biri ön tarafa ait diğeri arka tarafa
uzun süre su fışkırttığın zaman platin karşılığına yapışıp kalabiliyor
puntoların silecek kolunun içi açılamıyor çünki plastik perçin ile sabitlenmiş durumda
muhtemelen kol değişecek
ama sen yinede dışarıdda bir göster
kol illaki değişmesi gerekiyorsa ve bu parayı veremem diyorsan
git bir parçacıya reno 12 su fıskiye motoru al 25-30 tl birşeydir
içeriye bir tek çekme düğme koy ve bu şekilde kullan
en azından susuz kalmazsın
Ümit abi serviste benim yanımda söktüler kolu aslında kolu iç mekanizması açılıyor fakat servistekiler bizim yetkimiz yok dediler eger dedi sen kendi rızan ile istersen acar bakarım demısti olmadı en son cagre oyle yapacam ama çok ilginç ya butun foksiyonlar calısıyor sadece on cama su gelmıyor cokda onemli bıse degıl aslında ama ıcım rahat etmıyor dısarda bır elektrıkcıyede gosterecem fakat bu sorun elektrık sorunu degil elektronik bir sorun gibi o kolun içini açıp gerekirse ölçüm yapıp lehim felan gerektirecek bir müdale yapa bilen biri baskması lazım.Birde bu kolu baska yerde bulamamı acaba ?
yada su fıskıye motorunun hortumlarını yer degıstır arka suya bastıgında ön tarafa atsın
hatta araya bı üclü su fıskıye rekoru abi bastınmı hem öne hem arkaya atsınsonucta arka suya bastıgın zaman sılecekte calısıcak ya en azından kuru calısmamıs olur
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri