Murat abi geçen sene başıma gelmiş ufak bi olayı anlatayım belki sende de bu tür birşey vardır bilemiyorum bu kadar işinin ehli arkadaşın anlattıkları yanında çok basit gözükebilir ama baya uğraştırmıştı anlayana kadar...
Normal yıllık bakımdan çıktıktan sonra eve gitmiştim birazda yüksek sesle müzik dinlediğimden ses falan duymamıştım ama bikaç saat sonra tekrar yola çıktığımda senin bahsettiğin gibi ayağımı gazdan çektiğimde ve 2. 3. viteslerde daha yoğun olarak pul sesi gibi yada zincir sesi gibi bir ses duymaya başladım tabi o akşam bana zehir oldu pervane oldum arabanın etrafında...Kaputu açıyorum rölantide ses yok gaz veriyorum boştayken bi ses yok...Alttan bakıyorum ses yok üstten bakıyorum ses yok ama yolda giderken çıldırtıyo bu ses...Herneyse bakıma girdiğim servise ertesi gün sabahtan gittim durumu anlattım onlarda baktılar baktılar bulamadılar arabanın altına girdiler yok...gel dedim ustaya bi tur atalım duyarsın sesi çıktık duydu anlayamadı nerden geldiğini...artık 2-3 usta birden bakmaya başladı ki birisi arızayı buldu...Hava almayı sağlayan boruyu yerine oturtmayı unutmuş filtreyi değiştiren arkadaş..Tabi her gazı bırakışımızda o da içerde sallanmış ve bu sesi çıkarmış çok ilginçti bu kadar basit bişeyden olması neyse ki halloldu artık o sesi duyarsam bilicem ki yine boruyu yerine oturtmayı unutmuşlar![]()
Yer imleri