Yeni Corsa ve Clio, GP lere göre daha yumuşak süspansiyon sistemine sahiptir.Bunlardan sonra ise Fiesta ve 207 yi sayabiliriz.Ancak GP lerin süspansiyonları oldukça sert...
Printable View
ben bahsi gecen aracları kendım kullanmadım hıc test etme olanagım olmadı ama surekli otomobil dergileri alırım ve karsılastırmalı testlerde daaa dorusu yorumlarda gp nın suspansıon konforu konusundaki basarısından bahsedilior ve ovuluor bu yonu.ayrıca bir cok tanıdıgım es dost ve de forumlardan okudugm kdryla u aracları almakta kararsız kalanların bizzat bayılere gidip kendı denemleri sonucunda dedikleri sey hep ortak suspansıon konusunda gp dısındakilerin hepsi cok sert..bilgilerinize..( bu konuda cok yanlıs yorumlar yapılmakta bunları duzeltmek amacıyla bu bılgılerı verdım )
O zaman farklı dergiler okuyoruz:) Bulabilirsen yazıları scan edip buraya eklerim.GP nin sınıfın en sert süspansiyonlu araçlarından birisi olduğu konusunda ısrar ediyorum.Tabi bu durumun yol tutuşu olumlu etkiliyor olması güzel.Süspansiyon konforu ise kesinlikle kötü değil ancak biraz sesli çalışıyor.Zaten dergilerde yapılan slalom testlerinde de sert süspansiyon nedeniyle aracımızın fazla yatmayarak çizgisini koruyor olduğu gösteriliyor...
bizim gp lerin süspansiyonlarının sert ve başarısız olduğu konusunda bende oldukça ısrarlıyım araba gerçektende çok zıplıyor ve çukurlarda vs çok ses geliyor..ben 30 mm yay taktırdım artık eskisi kadar ses yada zıplama kalmadı araç biraz düzeldi..ayrıca çok yakın bir arkadaşımda fiesta var çok sık biniyorum ve aracın konforu kesinlikle gp den daha iyi..
Bora araçlarımızın süspansiyonları sert ama ortalama bir konforla birlikte iyi bir yol tutuş sunuyor bizlere...
Medxr; Otohaber Dergisinin 48. (2006)sayısını bulabildim: (Burada bir önceki mesajımı doğrulayan bilgiler var)
[IMG]https://img522.imageshack.us/img522/...0001mm8.th.jpg[/IMG]
[IMG]https://img522.imageshack.us/img522/...0002ql1.th.jpg[/IMG]
aman arda ben aksini iddia etmedim zaten ama kesinlikle sert ve fiesta daha iyi olduğunu söylemek istedim kompetanların içindeyiz eywallah :)
tabii ki abicim sırf süspansiyonları ve konforu daha iyi daha sessiz diye fiesta almam gp aldım zaten burdayım şu anda iyi ki :)
fiestanın yol tutuşu iyide konfor yok abi. çukura girince zangır zungur yer yerinden oynuyo..
sınıfındaki en yumşak süspansiyon demişsiin merak ettim hangilerinden yumşak , Fiesta eskidi yenisi yolda onu sınıftan çıkarırsak Grande den sert süspansiyonlu araç yok..gidip sınıfındaki araçları kullanırsan yol tutuş açısından en ii aracın Grande olduğunu hissedersin nedeni sert olması...
en konforlu demişsinn nasıl oluyosa..her çukur v.s de aracın ön takımlarından gelen sesten birçok kişi şikayetçi
neyse gidip Test-Drive yapparsan ..konforsuzluğu anlarsın...
bizim süspansiyondaki sesler neden kaynaklanıyo bilen varmı? amortisördenmi yoksa yaydanmı. ben bi türlü çözemedim :icon_question:
Arkadaşlar benim arabada lastik sesi biraz fazla gibi geliyor bana üstelik aracın altına ziebart ta ses izolasyonu da yaptırdım.Benim lastiklerim continental (GP larda pek çıkmıyor ama benim şansıma sanırım).Bir de 90HP liklerde neden lastikler T sınıfı yoksa bu da mı benim şansım? Hgrubu lastikli olan var mı acaba?
Benim GP nin de lastikler continental.Tüm 15'' lerin T (max 190km/s)
16'' ler H sınıfı...
Süspansiyon sert biraz ama sert olmasıda çok güzel. İnsan keşke şunu biraz sessiz yapsalarmış diyor ve hatta opel sessiz yapmış dediler onuda gördük virajlarda taklacı güvercinine dönmüş. Kullananlardan da hep aynı şikayet ''araba yüksek olduğu için virajlarda savuruyo''.
Arkadaşım lastiklerin havasını kontrol ettirderim.Ben de öyleydim ufacık çukurları bile hissediyordum.Hava basıncı yüksek çıktı hemde çok yüksek 45 yani.İndirdim problem gerçekten ortadan kalktı ve yol tutuşu çok fazla arttı.Geçen arkadaşım kullandı aracı ya dedi bu araç viraja girdimi yoldan çıkacak gibi oluyor diyordu nedeni buymuş şimdi çok iyi gerçi bizdede var sorun geç kontrol ettim.
Aracın çizgisinden bir nebze olsun bile şaşmaması;yani yol tutuşunun diğer araçlarla karşılaştırılamayacak kadar iyi olması mükemmel...
Bu lastiklerin hava değerlerinin 45 olması olayı şuu..İtalyada Fabrikada lasitklere 45 hava vuruyorlarmışş nedenini bilmiyorum , bildiğim şey siz bayiden aracınızı alırken teslim edilmeden önce yapılan test kontrol v.s lerde lastik basınçları indirilemsi gerekiyor fakat servisler buna dikkat etmiyorlar bende bir hafta 45li basınçlarla gezdim....