fatihhhh arabanın silindir contası değişmiş miydi? bu olaydan sonra sorun çıkarttımı araç aynı konuda?
Printable View
öncelikle geçmiş olsun
intercooler yağ soğutucusunun marifeti bu olay
allah tan erken fark etmişsiniz ve delik fazla değilmişki motorunuz tamamen yağsız kalmadan fark etmişsiniz olayı
can ınında söylediği gibi yağında soğutulmak için dolaştığı radyatörün minyatürü diyebileceğimiz parçada meydana gelir ve bunun bakımla alakası yoktur
bugün bakım yaptırırsın yarın başına gelebilir
bir de unutmayın motorda ne kadar fazla yağ o kadar fazla basınç ve başka yerlere uygulanan kuvvet demektir
Bendede dizel 1,3 opel corsa vardı malum aynı motor 90.000 de aynı arızayı yapmıştı geçen sene 750 TL bayılmıştım.Bu arıza kronik herkesin başına gelmesi normal bence ilerleyen km lerde.
hayır,
o hararet probleminden sonra aynı problem tekrarlamadı hiç.
contalar konusunda emin değilim ama zarar görmemeişti sanırım.
06.01.2011 tarihinde 2005 model 1.3 dizel punto aracımı motor suyuna yağ karışması sorunuyla ilgili olarak bu arkadaşlara götürdüm.Ertesi gün aradıklarında bakım hariç 2750 TL fiyat çıkardılar.Sanki bana ferrari servisi.Bu arada aracın sıfır motoru 5600 TL.Aynı arızayı sanayide işçilik yedek parça dahil 450 TL'ye yaptırdım.Ben size ne diyeyim ki soyguncular.Bu paralar bu kadar kolay mı kazanılıyor.
Geçmiş olsun Emre..
Bu arada benim yaşadığım bu problemden sonra arabada hararet problemi başladı, sanırım başka bir başlık da bunun için açmıştım. Araç uzun süre yokuş yukarı dur-kalk yapınca hararet yapıyor. sağa çekip aracı dinlendirmek gerekiyor!
Geçenlerde mini onarım için götürdüğüm bir serviste bu problemden bahsettim. Usta aracı biraz inceledikten sonra "Hararet suyuna yağ mı karışmıştı bunun?" diye sorup 12'den vurdu.
Ustanın açıklaması (ki bu açıklamayı servis yapamamıştı, adamlara 1 gün bırakmıştım aracı, problem göremedik deyip iade etmişlerdi!) radyatör filtresinin yağ nedeniyle tıkanması, motora yeterince su gitmeyince hararetin artması. Araba hızlı giderken radyatörden yapılan soğutmanın önemi kalmıyor, araç zaten kendi rüzgarıyla serinliyor.
Emre sana önerim bundan sonra aracın hararetini daha dikkatli takip et. Mini onarımdaki ustanın çıkardığı masraf (snaırım 400 TL civarındaydı) fazla geldiğinden yaza doğru yaptırırım diye düşündüm. Şimdilik bir gözüm hararette kullanmaya devam..