ben sizin arabanın 220-225 gördüğünüde bilirim mert;)
Printable View
ben sizin arabanın 220-225 gördüğünüde bilirim mert;)
arkadaslar bende de 1.4 8 valve var düz yolda 175 gördüm fakat devir 6000 lere dayanıyor ve motorun sesi feryad :D 4saat önce antalyadan geldim yine 175 . bu arada forumda okuyorum bazı arkadaslar 190 ve ustune cıktıklarını soyluyorlar onları yalanlamak ıstemem ama bizim arabalar düzde 190 a cıksa bile heralde 8 valve motor cıkar kendi gider :D
bu arada son yazdıklarım 1.4 8 valve punto kullanıcıları ıcın yanlıs anlasılmasın
bende düz yolda 170 yaptım biraz daha zorlasam 175-180 gidiyordu :siritma:
Arabanızın 4 yaşında olması nedeni ile debriyaj balatasının bir miktar yıpranmış olduğu akıla geliyor. Motorunuzun sağır olması yada güç kaybı uzak ihtimal olduğundan turbonuzu ve debriyaj balatanızı kontrol ettirmenizi öneririm. Dik bir yokuşta, motor stop halde, yokuş yukarı vitesi 1 e takıp ayağınızı yavaşça frenden çekin aşırı kaçırma varsa balata yıpranmış demektir.
hangi turbodan bahsediyoruz sayın abicim...:)1,4 77 8v demiş arkadaş...kendi sınıfında en ekonomik makina ama en performanslısı değil tabii...eğer tüm mekanik ve elektronik motor ayarları normal ise akla gelen ilk direksyondaki sürücüdür problem olan...:)yalnış anlaşılmasın dalga geçmiyorum sürüş ve bilinçli kullanmak önemli diye düşünüyorum...mesela hızlanma nasıl gerçekleşir vitesler uygun devirlerde uygun tork aralıklarında mı değiştiriliyor gibi...
yanlış yere mesj yazmışım düzeltiyorum:)
önünde farklı farklı bi ton sayfa acık olunca boyle oluyor tabi:)
motoru açmak için kaç bin km'de ne kadar basmak gerekiyor?
valla benim araba da 2006 model 1.4 fire active ve şu anda 39000 kilometrede. ben düz yolda hiç zorlanmadan 170 i görüyorum. Hafif meyilli yolda ise en fazla 185 yaptım. Araba o hızda bana hiç güven vermedi. Bilmiyorum belki de dışarıdaki rüzgarın yandan ve sert esişinden kaynaklanmıştır ama ben netice itibariyle ayağımı gazdan çekmiştim. Önemli bir detayı daha ekleyeyim. Ben bu hız denemelerini LPG'de yaptım. Benzinde daha yüksek hıza çıkar mı, farkeder mi bilmem.
yüksek hızlarda city sakat yaf :) bi ayağın çarpsa 4 ten 5 e atarken yada bi el direksiyon yağ gibi.. yoldan çıkarsa kötü..
valla 18 jantlarım 215 taban lastiklerim varken biraz eğimde 190 görmüştüm benim eski 1.4 77hp ile..
Benim 4. vites 160:)
valla daha 15 gün kadar önce bursa-iznik ten artvine dönüş yolunda istanbul-ankara otobanına çıktım ve hafif eğimde ibrenin 220 ye dayandığını gördüm. ancak benim lastik ebatlarından dolayı 10 km lik bir sapma olduğunu düşünürsek 210 km civarı bir hıza ulaşmışım.
bu arada hızlı giden arkadaşlara not. merzifon-samsun arasında yol alıyorsanız havza çıkışında 1 ve yaklaşık 50 km ilerisi olan kavak girişinde 1 toplam 2 radar var dikkatli olun. ben yakalandım çok pis canım yandı. hemde duble yolda 120 km hızla
:S:S:S
145 KM ben kontak kapatıp yapıyorum..124 murat bıle yapar o hızı açın motorunuzu basın yapıstırrrrrrrrrr paspasa bak nası gıdıyo ....
peki yakit tüketimini kaç gösteriyor yol blgisayari benimki 10.5 de sabitleniyor(90 bg m.jet)