Alıntı brabus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Zaten mühendis06 arkadaşımız cevap vermiş. Bu konuda 5-6 ay önce ben arkadaşımla gaza geldim. 2 tane OBD II bağlantısı almıştık. Biri ebay'den biri dealextreme'den. Meraklıysan dealextreme'den olanı alabilirsin. Bir ucu genelde direksiyonun yanında altında olan OBDII bağlantısına takıyorsun diğer ucu seri veya usb oluyor bilgisayarına takıyorsun. İçinden cd'den gerekli yazılımlar çıkıyor. Bir de ham verileri alabiliyorsun örnek yol bilgisayarı yoktur ama yol bilgisayarının kullandığı her türlü bilgi var. Arkadaş uğraşıyor şimdi buna yazılım geliştirmeye çalışıyor. Bayağı da yol aldı sonra bir tablet pc'ye atıp takılacağız veya 200-300 TL lik navigasyon cihazlarında Windows var onlara atarız

Sen de meraklıysan yurtdışından getirtmeni tavsiye ederim fiyatları çok uygun Dealextreme ELM 327 1.5a örnek bu güncel modeli en çok tavsiye edilen cihaz. Bundan daha çok memnun kaldık. 28 dolar, postayla göndertirsen ücretsiz. ~45 TL ye mal olur. Beğenmezsen daha pahalıya hemen TR'de satarsın

Bunları da incelemende fayda var Link

Hata kodlarını görüp silebiliyorsun. Not : Grande Punto'da denemedik, önderdiğim cihaz universal. Opel'e özel olanı aldık kısıtlıydı, bu cihazla daha çok veriye eriştik. İstersen araştırırız.
dostum bilgiler için çok teşekkürler.
DealExtreme: $24.35 VAG-TACHO USB Vehicle OBD Cable Software CD
bu ürün punto ya olur mu? birde bizde alfa 156 var olmuşken bu ikisine uyumlu olsun isterim. olmazsada punto öncelikte zaten.
siz tecrübe etmişsiniz.
ürünü alırız takarız uyumlu çıkmaz, moralim bozulur sonra