hangi servise goturdunuz acaba
Printable View
hangi servise goturdunuz acaba
ALooo hemşerim kaynaklardan öğrendik diyorum sana kamyoncu :D Çok pişmiş kamyoncu .
Westinghoause dan kaynaklanabileceğini ve absden olabileceğini sevgili servis müdürlerimizden öğrendim çünkü daha öncede bir kaç kişinin başına gelmiş .. hatta müslümün başınada bir grande puntodan gelmiş westinghose frenleri kıstırıyormuş , abs olayınıda bizim ustamız anlattı kontagı kapadığında normale döner kontağı açtığında frenler kilitleme yapar başımıza geldi abs yi devre dışı bıraktık her şey düzeldi dendi ..
Yani olmayacak biş değil yok olmaz mümkün değil gibi sözler etmeyin tammamı ulen :)
len sanayi çocuğu ona buna sorup bana akıl verme
bütün olay fren merkezinde
git o ustalarına söle ne westinghause nede abs aracın fren pedalına basmadan
birdenbire fren yapıp durmasına neden olmaz
adamı delirtmeyin ulen
eksik anlatım var yanlış anlatım var saçmalama var diyorum anla artık
çok pişmiş sanayi kalfası
Ule sen neymişsin ya , büyük lokma ye büyük konuşma her şey olabilir tanıdığım tüm tamircilere sordum hepside aynı yanıtı veriyor çözüm sununlar bile var. westinghose ile merkeze conta koy birşey kalmaz :D
Ya sen hala kamyonlarla annn annn yap :D
westinghause un içindeki sibopun takılı kalıp devamlı emişe geçmesi lazım
bunun içinde frene dokunman lazım
bu arızaya conta koy diyenede söle gerek yok westinghause giden emiş hortumunu çıkar her şey düzelsin
adama ne demişler abs sensörü demişler
eğer bu arıza abs sensöründen kaynaklı çıksın bende hiç bir şey bilmiyorum
bu arada bir ihtimal daha geldi aklıma
debriyaj pedalı ile fren pedalı aynı mekanizmada çalışıyor
eğerki debriyaj pedal burçlarında bir sorun meydana geldiyse debriyaja bastığında aynı zamanda frene basmış gibi fren pedalıda aşağı doğru gider ve raç fren yapabilir bunuda değerlendirmek lazım
uffffff sabah sabah kafam ağrıdı yahu
Sevgili Coşkun, dünden beri herkes bişeyler yazıp, sorunun ne olabileceği konusunda fikirler yürütüyor, kimileri de saçma buluyor. Bu iş kuyuya taş atılması ve diğerlerinin çıkaramaması gibi bi durum olmaya başladı çünkü sorunu yaşayan arkadaş ortalarda yok. Konuyla ilgili bilgi vereceğini söylemişti bize ama bırak bilgiyi, tartışmaya katılmıyor bile.
KOnu aslında konuyu yazan arkadaşı aştı . Şimdi asıl konumuz böyle bir şey olurmu olmazmı şimdiki amaç o yoksa arkdaşınyazdıklarına istinaden araştırmıyoruz...
Şahsi fikrim araçlarımızda böyle bir sıkıntı olsaydı çoktan gazete manşetlerine düşer, ikinci elde bir adet gp satışı dahi gerçekleşmezdi.
tekrar söylüyorum
fren pedalına basınç uygulamadan hiç bir aracın (otomatik fren sistemi olmayan araçlar) frenleri kendiliğinden kilitlemez. frenlerin tutması için büyük basınç gerekir.
aracın emme manifoltundan gelen emiş gücüde buna yetmez.
Can bu kadar kesin konuşma frenler kilitlenmesi için bir çok etken var mümkün değil gibi konuşma istersen ;)
google da Türkçe, ingilizce, almanca, rusya bir araştırın derim bilimum dilerde, otomatik fren özelliği olmayan araçlar hakkında araştırma yapın derin.
Coşkun abi evet bizim araçtaki arızada fren pedalına bastıktan sora tekerler kitli kalmıştı ... bu arada konu açan arkadaş çözüme ulaşıp bize bilgi verse ve merakımızı giderse gerçekten çok merak ettim bu durumu
90 km yolda giderken neden bascan firene
burda suruş tekniği konuşmuyoruz arçları konuşuyoruz arkadaşım
arba 15 gun serviste kaldı on takım abs firen sistemi sensorler on diskler komple değişti şuan kulanıyoz bir sorun yok
sorun buyuk ihtmale abs fren sisteminden dediler abs firen sistemi arcı 85 km hızda gidince 4 tekeride kontrol edyomuş fabrıka söyledi fabrıkadan ardılar bir sorun varmı diye henuz bişi çıkmadı ama aynı arza yapma durumunda büyük bir ihtamle araç değşimi yapcaklarını söylediler
bakımla ilgili soruların cevabı
yeni alanınan binek tipi arçlarda 10bin km değil 20 bin km bakım yapılıyomuş
10binde gitinizmi servis 350 alıyor sonra gitinimi bir 350 daha alıyorlar
buntu ve benzeri arbalar 20km göturun boşuna fazladan para vermeyin servisler fabrıkaya bağlı değil sahstır 10 sonra git yine değişim yapmamz lazım derler
ilk konuma bukadar cevap vernlere teşekur ederim istemeden kırmışsak yada azarlamışsak özur dilerim