benim bildiğim emniyet kemeri ile baglantılı çalışmıyor airbaglar.
Açılıp açılmama konusu sadece yan koltuk için. Şöför yoksa araba nasıl gidiyor? bu yüzden motor çalışırken şöför tarafı her şekilde yastığı şişirir. Size bir şey olmasa dahi araba pert sayılır. Göğüs 2 yerden yırtılacak yastıklar değişecek eh az da olsa hasar varsa araba pert. Evo için hiç konuşmuyorum bile. 8 yastık şişince arabanın iç döşeme komple gitmiş oluyor.
Siz siz olun kısa uzun farketmez kemeri takın.
Serdar abı senaryolar muthıs heran karsımıza cıkabılır..
Ben takıcam artık![]()
I ' m c a p u l i n g . . .
Kitapçıkta yazan bilgilerden aklımda kaldığı kadarıyla kemer ikazı menü ile susturulabilir hale getirilebiliyormuş. Sanırım bağlanıp bir ayar değiştiriyorlar, sonrasında da kemer ikazı açık/kapalı gibi bir seçenek menüde görünmeye başlıyor.
benim bildiğimde kemerle baglı deil airbaglar kontak açılınca ikaz lambası yanıyor aktif hale geçince sönüyor.. bundan 3-4 yıl önce okulumun önünde bi kaza oldu airbag açıldı ama sürücüde kemer yoktu adam direk indi aşagı
Arkadaşlar bu emniyet kemeri konusunu sündürmemekte yarar var. Biz örnek gösterilen bir site olduğumuzdan, gerek genç üyelerimize, gerek misafir üyelerimize emniyet kemerinin yararlarını ve bunlarla beraber gereksiz hız yapma gibi konuları da anlatmak, doğru olanı göstermek gibi bir misyonu üstlenmiş durumdayız. Malesef ülkemizde bu tür eğitimlerin çok düşük olması sebebi ile özendirici durumuna girmememiz gerektiğini sanırım sizler de onaylarsınız.
Hepinize kurallı, bilinçli ve kazasız sürüşler dilerim.
abi istersen elektirikçim iptal ediyo takılı halde ötme işini bir kaç sefer başımıza geldi rentacar araçlarında istersen yardımcı olurum
arkadaşlar iptal etmeyipte taksanız şu kemerleri?
Eywallah abıcım yolum o tarafa duserse sendeyım
arkadaşlar yanlış anlaşılmasın bazen taksanız da susmuyor bu durumda iptal etmek gerekiyor sesli ikaz rentacarın g.puntosunda başımıza geldi aveacılara kiraya vermişler bornovada 5.sanayide uğraşmışlar olmamış demişler airbaglar sökülcek falan filan biz 20 dakika airbaglar ellenmeden yaptık sorunsuz çalışıyor emniyet kemeri her zaman takın
Aynen oyle taksanda ötüyor benımkısıde
ne kadara mal oluyo abıcım?
Valla benim ki serviste iptal edildi taksanda takmasanda ötmüyor genelde takıyorum valla benim o ikaza gereksinim olmuyor eşim yanımda oldugundan o sesten daha sert bir şekilde ikaz ediyor ve mecburen takıyorumbu konuya çözüm evlenin derim
ve servis ikaz iptal edilsede kemer takılı olsada olmasada kaza anında airbagler açılır dedi yani iptal edipte kemer takmayanlar için dahada sıkıntı kaza anında airbag açılacagından dolayı daha fazla sıkıntı yaratır allah göstermesin dedidiginiz gibi boyun kırılmasıda gerçekleşebilir Evlenin tek çözüm bu
![]()
benim arabamın menüsünde sağ taraftaki airbagi iptal eden biyer var. kemerle ilgili olduğunu düşünmüyorum airbag olayının.
Merhabalar emniyet kemeri takma alışkanlığınızı edinmeniz kesin şart.Emniyet kemerleri aktif gergi sistemine sahip olup kaza anında gerekli şartlar yerine geldiğinde makarayı geri sarar sizin koltuk kısmına çekerek airbag a çarpmanızı engeller.Kemerin takılı olmaması airbac sisteminin açılmasını engellemez sistem ağırlık sensörlerinden gerekli bilgileri alarak devreye girer. Airbag çok süratli açıldığından malesef kullanıcının yüzüne çarparak ciddi yanıklara ve yaralanmalara neden olabilir.Saygılarımla..
beni alıştırdı bu araba kemere
bencede işin ehli birinin görmesi her açıdan en doğru seçim.
Lütfen yanlış anlamayın da Konunun boyutu bir anda emniyet kemeri takalım konusuna dönmüş. Denizasil arkadaşımız görevi gereği ( bunu bende asker ve polis olan akrabalarımdan duymuştum ) emniyet kemerini şehir içi gibi yerlerde takamadıklarını söylemişlerdi. O yüzden kemerini tak gibi uyarıda bulunmak ne kadar doğru bilemiyorumzire hepimizin kemer takarak hayata sıkı sarılmasını bende canı gönülden isterim. ama denizasil arkadaşımızn kemer mekanizması bozulmuş
taksada takmasada araba basbas bağıryormuş buna çözüm bulmak lazım. Benim aklıma menüden emniyet kemeri sesini kısmak geldi öyle bir seçenek vardı diye hatırlıyorum...
Artık Fiorinolu
Öyle bir seçenek yoktu,yanlış hatırlıyorsun![]()
Uyarı seslerını azaltabılıyoruz fakat emnıyet kemerı sesı maalesef azalmıyor aynı çığırtkanlıgıyla bagırmakta![]()
-Göstergeyi sökerseniz içinde ufak bir speaker var çıkarırsınız iş biter
-Beyinden kapatılabilir
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri