Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
44 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Amortisör takozları hakkında

ahmet karakaş
    YALOVALI ahmetkarakaş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yalova
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 144

Eğer problem bilyalardaysa yağlama ile çözüm bulunabilir fakat kauçuklardaysa problem değişmesi gerekir... yarın öbürgün yağlasanızda aynı problem çıkar... ayrıca bunun işçiliği takoz sök tak değil amortisör sök trak tır... komple amortisör sökülüyor arkadaşlar

Erkan Karakan
    SpyHunter33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 732

Evet aynen öyle geçtiğimiz günlerde benim de başıma gelmiti ben sadece tekerleklerin sökülmesi işçiliği adı altında bir para verdim ve şimdi tık yok
    Artık Fiorinolu

Deniz Asil
    Desert Eagle Kriminal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 AL 0864
    Edilen teşekkür: 2519

Benım ustaya gosterdıgımde yağmurlu havalarda yapıyormu dıye evet yapıyor dedım o zaman bılyalardadır sorun dedı..
    I ' m c a p u l i n g . . .

Serhat SİPAHİOĞLU
    gurik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942
    Edilen teşekkür: 537

takozlar kasislerde lıkırtı (yada her neyse) yapıyor mu?
    Gezgin Gp.

Deniz Asil
    Desert Eagle Kriminal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 AL 0864
    Edilen teşekkür: 2519

dıreksıyonu her cevırışımde ve kasislerde...
    I ' m c a p u l i n g . . .

MEHMET ÇELEBİ
    FC feciii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34 FC 4990
    Edilen teşekkür: 2

Teknik Konu amartisör takozu

merhabalar arkadaşlar bu takozların bir km durum yok. tamamen su ile temastan kaynaklanıyor. buda bazı parçaların iyi kamufile edilmemesinden kaynaklanıyor bence. aynı sorun ile bende karşı karşıyayım. servis 300 gayme istedi. tabi canım dedim... sanayide orjinal parçaları kendim alıp taktıracağım... araç yıkatırken davlunbazlara su tuturmayın ya da yanlızca görünen kısmına su tutturun içten yıkadıkları zaman su ile karşı karşıya kalıyor canım parçacık... ne güzel değilmi hepimiz puntocuyuz hepimizin sorunları aynı ma bu duruma dur diyen bir allahın yetkiliside buraya yorum yapmıyor... sonra piyasada fiat mı allah yazdıysa bozsun diyorlar... boşuna insanlar söylemiyor... neyse çok üzüldüm ufaklığın parçası değişiyor... benim sağ kolum ... :****hmm:

sakin karadas
    sakinkaradas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çorum
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 141

arkadaşlar orjinal takozların tanesi 55 tl dir(rapro marka).isteyen haber versin hemen yollarım.hatta geçen ay bir arkadaş 4 adet aldı.sanaırım fatih ti ismi (kucukm nikli kullanıcı.)ptt kargo ile 2 tanesinin kargosu 5-6 lira tutuyor ilgilenenlere duyrulur.

deniz cesur
    coolsea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    48VN237
    Edilen teşekkür: 24

bozuk yollarda bendede ön düzenden sesler geliyordu,usta takozlarla beraber amortisörleride değiştirmemiz gerekiyor dedi.aldığım takozların markası opar tanesi 85 tl,amortisörler ise monroe tanesi 125 tl,toplam 420 civarında birşeye mal oldu,,,şimdi aracım saat gibi

meriç çortal
    mercortal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    45hd488
    Edilen teşekkür: 11

husso abi iyiki servis sonrası başka birine göstermişsin yoksa bayağı fatura keseceklermiş benim arabanın sol tarafındanda ses yağıyr bazen sence servise gitmelimiyim araç garantili

güven gültekin
    güvengültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 18

Aynı takozlar benim aracımdada biraz ses yapıyordu ben pek önemsemedim ama 40000km bakımında servis abi amortisör takozların bozulmuş değiştirelimmi dedi iyi dedim değiştirin bu başlığı daha önce görseydim yağlama yolunu bir denerdim zira arabayı 15 günde bir çalıştırıyorum..

YASİN ERGÜL
    yasinERGÜL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırklareli
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 0

Standart Direksiyonu çevirince ses geliyor

Arkadaşlar slm ben yeni aranıza katıldım.dediğim gibi direksiyonu cevirince sol altttan ses geliyor sanki atlatma yapar gibi tanıdığım bir ustaya grtirdim amortisör rulmanı değişecek dedi 103 tl dedi işçilik hariç teşhis doğrumu problem sizce ondanmı
    cevaplarınızı bekliyorum.
    Iyiki varsınız arkadaşlar

Tutku Aydin
    tutkuaydin41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    41**200
    Edilen teşekkür: 270

Alıntı yasinERGÜL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar slm ben yeni aranıza katıldım.dediğim gibi direksiyonu cevirince sol altttan ses geliyor sanki atlatma yapar gibi tanıdığım bir ustaya grtirdim amortisör rulmanı değişecek dedi 103 tl dedi işçilik hariç teşhis doğrumu problem sizce ondanmı
    City motorundan deılse, amortısor rulman deısınce ses kesılır.
    Hadi Abisi .)

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Alıntı yasinERGÜL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

yasin usta büyük ihtimalle doğru teşhis etmiş
    emin olmak istiyorsan bir kişi direksiyonu sağa sola çevirsin
    sende tekerleğin iç tarafından yayı elinle tut yaylarda titreşim ve ses var ise amortisör takozundaki bilyalar ses yapıyor

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

MEHMET ÇELEBİ
    FC feciii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34 FC 4990
    Edilen teşekkür: 2

Soru Kalkışta silkeleme

Merhabalar arkadaşlar sizler ile bir konuyu paylaşmak istedim... 1.4 fire otomatik 2008 araca sahibim. 3 ay önce aracım çok fazla hissedilmesede kalkışta titreme yapıyordu... Ilk başlarda baskı balata ısınmasındandır diye umursamadı lakin son zamanlar oldukça şiddetli bir şekilde yapmaya başladı ve telaşlandım... Hemen ustama götürdüm baskı balata ya da akslardan dır dedi... Daha sonra konuyla ilgili teyit etmek için fiat servisine götürdüm... Durumu servis sorumlusu ile paylaştım ve test sürüşüne çıktık...o da baskı balata olduğunu lakin volanında aşınmasından dolayı bu durumu tetikleyebileceğini söyledi...bende fiyatı sordım baskı balata +volan+işçiğin 1000 tl olduğunu söyledi... Aynı gün fiat göker gittim durmu onlar ile paylaştım ve test sürüşü yaparak durumu anlattım. Servisteki arkadaş baskı balata ve volan olduğu söyledi... Peki dedim fiyat ne olacak 1000 tl fiyat verdiler biraz pazalıktan sonra 880 tl anlaştk. Servis müdürü arkadaş daha sonra beni aradı... Durumun gerçekten baskı balata ve volan olduğun volanın dış yüzeyinin oldukça aşındığını ve değişmesinin gerektiği söyledi... Ok değiştirelim dedi... Arada bir şeyler söyledi bu iki parçayı aracın robotunun tetiklediğini ve bu anca baskı balata değişip daha sonra robotun incelenmesiyle ortaya çıkacağını söyledi... Burada korkum 35000 km birden aracın bu şekilde arıza vermesi oldu... Robot 2000-3000 tle civarındaymış ... Bende zaten bu vites kutusunun arad böyle bir sorun çıkardığını biiyordum... Değiştimemesini söyledim... Sizce yanlış bir yol mu izleniyor ve yanlış bir bilgi aktarımı olabilir mi dostlr... Yardımcı olursanız sevinirim oldukça strestyim ve üzüntüdeyim robot olayı gerçekte ciddiye dönecek ise puntoyla yollarımı ayırmam gerekiyor sanırsam... ((((((((((

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Ziyaretci046 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok

konuyu başka yere açsaydınızı iyi olurdu konu bütünlüğü bozulmuş

Ergin Köterim
    autoergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Araç ların amortisörleri teknik bilgi ve özel apartlarla sökülp takılır çok dikkat isteyen tehlikeli onarımlardır bence işinin ehli ustalara yaptırmak ta fayda vardır bu video yu izlemenizi tavsiye ederim .... KL-9002 Changing a Spring/Shock Absorber, Example on a Fiat - YouTube
    Konu autoergin tarafından (03/04/2013 Saat 11:36 ) değiştirilmiştir. Sebep: harf eksik

kerem *
    krm1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1665

Standart Amortisör takozları hakkında

Alıntı autoergin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araç ların amortisörleri teknik bilgi ve özel apartlarla sökülp takılır çok dikkat isteyen tehlikeli onarımlardır bence işinin ehli ustalara yaptırmak ta fayda vardır bu video yu izlemenizi tavsiye ederim .... KL-9002 Changing a Spring/Shock Absorber, Example on a Fiat - YouTube
    Bu şekilde tefferuatlı değiştiren usta görmedim

Sent my iPad using

senza cuore saremmo solo macchine

Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!

Ev .
    Evren_c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 403

Sağlam hort olmuş

19. 03/04/2013, 13:01

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır.

fatih aksu
    fthaksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 7

O değilde konuyu görmüşken yazayım benim direksiyondanda döndürürken hışırtı gibi bilye oynuyormuş gibi sesler geliyor bu şekildeyse çözüm bulabildinizmi

A. Çağ
    ametist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 159

Alıntı krm1983 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu şekilde tefferuatlı değiştiren usta görmedim

Sent my iPad using
    bursa carrefourdaki speedy tam da bu şekilde değiştirdi amortisörlerimi.. tek fark, videodaki kişinin yayı sıkıştırdığı teleskopik kıskaç taşınabilirken, speedynin üzerinde sabitlenmiş aynı böyle çalışan bir kıskacın olduğu tekerlekli bir tezgah kullanmış olması... şekil farkı hariç süreç aynen böyleydi...

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon