Evet aynen öyle geçtiğimiz günlerde benim de başıma gelmiti ben sadece tekerleklerin sökülmesi işçiliği adı altında bir para verdim ve şimdi tık yok![]()
Eğer problem bilyalardaysa yağlama ile çözüm bulunabilir fakat kauçuklardaysa problem değişmesi gerekir... yarın öbürgün yağlasanızda aynı problem çıkar... ayrıca bunun işçiliği takoz sök tak değil amortisör sök trak tır... komple amortisör sökülüyor arkadaşlar
Evet aynen öyle geçtiğimiz günlerde benim de başıma gelmiti ben sadece tekerleklerin sökülmesi işçiliği adı altında bir para verdim ve şimdi tık yok![]()
Artık Fiorinolu
Benım ustaya gosterdıgımde yağmurlu havalarda yapıyormu dıye evet yapıyor dedım o zaman bılyalardadır sorun dedı..
I ' m c a p u l i n g . . .
takozlar kasislerde lıkırtı (yada her neyse) yapıyor mu?
Gezgin Gp.
dıreksıyonu her cevırışımde ve kasislerde...
I ' m c a p u l i n g . . .
merhabalar arkadaşlar bu takozların bir km durum yok. tamamen su ile temastan kaynaklanıyor. buda bazı parçaların iyi kamufile edilmemesinden kaynaklanıyor bence. aynı sorun ile bende karşı karşıyayım. servis 300 gayme istedi. tabi canım dedim... sanayide orjinal parçaları kendim alıp taktıracağım... araç yıkatırken davlunbazlara su tuturmayın ya da yanlızca görünen kısmına su tutturun içten yıkadıkları zaman su ile karşı karşıya kalıyor canım parçacık... ne güzel değilmi hepimiz puntocuyuz hepimizin sorunları aynı ma bu duruma dur diyen bir allahın yetkiliside buraya yorum yapmıyor... sonra piyasada fiat mı allah yazdıysa bozsun diyorlar... boşuna insanlar söylemiyor... neyse çok üzüldüm ufaklığın parçası değişiyor... benim sağ kolum ... :****hmm:
arkadaşlar orjinal takozların tanesi 55 tl dir(rapro marka).isteyen haber versin hemen yollarım.hatta geçen ay bir arkadaş 4 adet aldı.sanaırım fatih ti ismi (kucukm nikli kullanıcı.)ptt kargo ile 2 tanesinin kargosu 5-6 lira tutuyor ilgilenenlere duyrulur.
bozuk yollarda bendede ön düzenden sesler geliyordu,usta takozlarla beraber amortisörleride değiştirmemiz gerekiyor dedi.aldığım takozların markası opar tanesi 85 tl,amortisörler ise monroe tanesi 125 tl,toplam 420 civarında birşeye mal oldu,,,şimdi aracım saat gibi
husso abi iyiki servis sonrası başka birine göstermişsin yoksa bayağı fatura keseceklermiş benim arabanın sol tarafındanda ses yağıyr bazen sence servise gitmelimiyim araç garantili
Aynı takozlar benim aracımdada biraz ses yapıyordu ben pek önemsemedim ama 40000km bakımında servis abi amortisör takozların bozulmuş değiştirelimmi dedi iyi dedim değiştirin bu başlığı daha önce görseydim yağlama yolunu bir denerdim zira arabayı 15 günde bir çalıştırıyorum..
Arkadaşlar slm ben yeni aranıza katıldım.dediğim gibi direksiyonu cevirince sol altttan ses geliyor sanki atlatma yapar gibi tanıdığım bir ustaya grtirdim amortisör rulmanı değişecek dedi 103 tl dedi işçilik hariç teşhis doğrumu problem sizce ondanmı
cevaplarınızı bekliyorum.
Iyiki varsınız arkadaşlar
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Merhabalar arkadaşlar sizler ile bir konuyu paylaşmak istedim... 1.4 fire otomatik 2008 araca sahibim. 3 ay önce aracım çok fazla hissedilmesede kalkışta titreme yapıyordu... Ilk başlarda baskı balata ısınmasındandır diye umursamadı lakin son zamanlar oldukça şiddetli bir şekilde yapmaya başladı ve telaşlandım... Hemen ustama götürdüm baskı balata ya da akslardan dır dedi... Daha sonra konuyla ilgili teyit etmek için fiat servisine götürdüm... Durumu servis sorumlusu ile paylaştım ve test sürüşüne çıktık...o da baskı balata olduğunu lakin volanında aşınmasından dolayı bu durumu tetikleyebileceğini söyledi...bende fiyatı sordım baskı balata +volan+işçiğin 1000 tl olduğunu söyledi... Aynı gün fiat göker gittim durmu onlar ile paylaştım ve test sürüşü yaparak durumu anlattım. Servisteki arkadaş baskı balata ve volan olduğu söyledi... Peki dedim fiyat ne olacak 1000 tl fiyat verdiler biraz pazalıktan sonra 880 tl anlaştk. Servis müdürü arkadaş daha sonra beni aradı... Durumun gerçekten baskı balata ve volan olduğun volanın dış yüzeyinin oldukça aşındığını ve değişmesinin gerektiği söyledi... Ok değiştirelim dedi... Arada bir şeyler söyledi bu iki parçayı aracın robotunun tetiklediğini ve bu anca baskı balata değişip daha sonra robotun incelenmesiyle ortaya çıkacağını söyledi... Burada korkum 35000 km birden aracın bu şekilde arıza vermesi oldu... Robot 2000-3000 tle civarındaymış ... Bende zaten bu vites kutusunun arad böyle bir sorun çıkardığını biiyordum... Değiştimemesini söyledim... Sizce yanlış bir yol mu izleniyor ve yanlış bir bilgi aktarımı olabilir mi dostlr... Yardımcı olursanız sevinirim oldukça strestyim ve üzüntüdeyim robot olayı gerçekte ciddiye dönecek ise puntoyla yollarımı ayırmam gerekiyor sanırsam...((((((((((
konuyu başka yere açsaydınızı iyi olurdu konu bütünlüğü bozulmuş
Araç ların amortisörleri teknik bilgi ve özel apartlarla sökülp takılır çok dikkat isteyen tehlikeli onarımlardır bence işinin ehli ustalara yaptırmak ta fayda vardır bu video yu izlemenizi tavsiye ederim .... KL-9002 Changing a Spring/Shock Absorber, Example on a Fiat - YouTube
Konu autoergin tarafından (03/04/2013 Saat 11:36 ) değiştirilmiştir. Sebep: harf eksik
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
Sağlam hort olmuş![]()
Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır.
O değilde konuyu görmüşken yazayım benim direksiyondanda döndürürken hışırtı gibi bilye oynuyormuş gibi sesler geliyor bu şekildeyse çözüm bulabildinizmi
bursa carrefourdaki speedy tam da bu şekilde değiştirdi amortisörlerimi.. tek fark, videodaki kişinin yayı sıkıştırdığı teleskopik kıskaç taşınabilirken, speedynin üzerinde sabitlenmiş aynı böyle çalışan bir kıskacın olduğu tekerlekli bir tezgah kullanmış olması... şekil farkı hariç süreç aynen böyleydi...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri