Sayfa 1/3 123 SonSon
42 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Şanzıman Elimde Kaldı

b. e.
    outlife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 527

Standart Şanzıman Elimde Kaldı

Arkadaşlar Merhaba

Gün geçmiyor ki puntom bana bir sorun çıkarmasın... Geçtiğimiz cumartesi günü basın ekspres yolunda ışıklarda vites arızası verdi. Öylece kaldım ortada. Zar zor sağa çektim. Vites kolu çalışıyor lakin vites N de kaldı.

Kaskoyu arayıp çekici çağırdım. Öncesinde Harunu aradım ankaradan. Ona sordum danıştım ne yapabilirim diye. Onun başına gelmemiş bişey söyleyemedi haliyle.

Çekiciyle servis götürdüm. Servis az önce aradı kontrol için mutlaka şanzımanı indirmeleri gerektiğini ve ona göre bakıp fiyat vereceklerini söyledi. Servis danışmanı bu işlem için işçilik alacaklarını çıkacak arızanın ayrıca fiyatlandırılacağını tahmini 2000 lira civarında bir bedel çıkacağını belirtti.

NE yapmamı önerirsiniz arkadaşlar. 2000 Tl ki bu en az çıkar diye tahmin ediyorum. Şu ara zorlar beni. Malum çocuk bekliyorum hastane falan baya bir masrafım oldu ve olacak. Sanayiye götüreyim diyorum ona da güvenmiyorum.

İkitelli de güvenilir şanzımancı var mı bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz uygun fiyata bakıp tamir edebilecek garanti verebilecek...

Önerileriniizi ve yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
    Her Mücadele Eden Kazanamamıştır Belki Ama, Her Kazanan Mücadele Etmiştir...

ÖZER -
    PUNTO2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34 GLY 99
    Edilen teşekkür: 33

Çok ilginçmiş, nasıl oluyor öyle birşey ya. Esasında benim vitesimde çok yumuşak, haftaiçi 2011 ford fiestanın kemik gibi vitesinden sonra, puntomu alıyorum haftasonu ve elimde kalacak diye korkularım oluyor. Aynısı bana da olmasın ya?

GP FİRE ACTİVE 1.4 8 V 77 BG-2008/EGZOTİK KIRMIZI

b. e.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri

Önce sesli uyarı geldi göstergelere baktım bişey yok. Kontağı açtım kapattım gene ses geldi bu kez vites arıza ışığı yandı. Vitesi kontrol ettirin uyarı ekrana geldi. Aha dedim şimdi k. Manuele alıyorum yok otomatiğe alıyorum yok... N de kaldı araç Sonra zar zor sağa çektim. dörtlüleri yaktım. Kitapçıklarına baktım işin acı yanı kitapçıklarda dualogic vitesle ilgili ve vites arıza ışığı ile ilgili bilgi yok.

Mecburen kaskoyu arayıp çektirdim. servis şanzıman işi biraz şans işi diyor. sıfır aracın 1 hafta sonra şanzıman için geldiğini de biliyorum 140 binde şanzımanı sıfır gibi olan araçta biliyorum diyor. Farketmez benim için önemli olan 2000 tl girdi. yarın çektirecem işte çekici ile sanayiye götüreccem.

cihan ünal
    delta0o - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 F 5156
    Edilen teşekkür: 40

puntodan anlayan daha once tamır etmıs sanzımancıya gıtmenızı onerırım.bosuna servıse o kadar para bayılmayın..

Mustafa Öztürk
    milanbg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    34 JY 7698
    Edilen teşekkür: 75

Dolapderece Otomatik şanzıman işi yapan biyer ver ben aracımı oraya bırakmştım reno clio. Adamlar işin ustası range ler bmw ler girip çıkıp duruo tamirhaneye çokda sağlam işçilik yapıyorlar bence servisle uraşma eğer yetkili servise bıraktıysan hiç uraşma onlarla madem paranla yaptırcaksın şiddetle tavsiye ederim o mekanı sana. Adını unuttum uzun zaman oldu ama yerini hatırlıorum sadece adres desen tarif edemiyceğim biryer sadece nasıl gidileceği kalmış aklımda bizdede şanzıman yanmıştı geri viteste takılı kalmıştı araç öylece. şanzımanı söktük başka yerde oraya götürdük başka araçla.
    KIRCAALİLİ

b. e.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri

Güngören Bağcılar Sanayi sitesi şu an aracın bulunduğu servise en yakın sanayi sitesi. Orada tanıdığı olan var mı?

Mustafa Öztürk
    milanbg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    34 JY 7698
    Edilen teşekkür: 75

Orada 22.bloğa git Keşifler oto var orada Savaşı bul Beni sabahattin abinin muhasebecisi yolladı de geçen gün pejo minibüs bakmışsınız de gri renk. O çocuk yolladı buraya de. Ona sor bakalım o tanır sitede olanları belki şanzımanla ilgili yardımcı olabilir eğer olmazsa orası çözüm bulunamazsa seninle atlar gideriz o dolapderedeki şanzımancıya anlatırız aracın durumunu o söyler zaten şöyle böyle diye ona göre hareket edersin
    KIRCAALİLİ

Talha Tunaboylu
    Tunaboylu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 111

Kardeşim büyük geçmiş olsun ya. Valla arabadan iyice soğutuyor böyle seyler insanı. Önce city sonra şanzıman falan. Umarım en az hasarla atlatırsın.

b. e.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri

Valla şimdi bi ustayla görüştüm adam en iyi 700 en kötü 1500-1700 tutar diyor... Bilmiyorum artık ne yapacağım bende şaşırdım.

caner can
    Eagle34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 51

o fiyatı düşerek sat bence

b. e.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri

valla tamir ettirecem. sonra satışa çıkaracam gibi görünüyor. yerine de ya sıfır punto (düşük ihtimal) ya fiesta ya da astra alacağım...

erdem kaplan
    FANATİK ERDEM1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 255

Aynı sorun benim başıma iki kere geldi garantiden yaptırdım.Otomatik puntoların kronik hastalığıdır. Hepsinde yapmaz ama başladımı da bitmez. Kısaca özetlersek şöyle bir durum var;Servise en az 2 katı para verirsin ve garantili yaptırırsın. Sanayiye götürürsen yarı fiyatına yaptırırsın ama garanti filan vermezler. Çok çok iyi bir usta var ise sanayiye götür derim.Tam detayları bilmemekle birlikte, bana servisden söylenen frendeki basınç sensörümü neyse ondan kaynaklanıyormuş. Belki şanszıman değişmesine gerek yoktur servisin iş güzarlığı filan da olabilir.

Talha Tunaboylu
    Tunaboylu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 111

Ergin sen ikitellidesin nasıl olsa orada çıkmacılara bi baksan acaba bişey uydurulabilinir mi? Bide satıcam diyosun arabayı zaten.

okan türkmen
    malebow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    35dev53
    Edilen teşekkür: 157

Brçok otomatik araçta şanzuman sıkıntısı oluyor malesef, arkadaşlarımın audi a3 ve golf 5 ki bunlar yeni modeller, Bunlarda bile şanzuman sıkıntısı oldu biri 3,800 diğeri 4,500 tl masraf yapmak zorunda kaldılar. Punto ne yapsın neyseki tamir ücreti bunlar kadar tutmuyor.
    ISmileUDie

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Geçen hafta bir arkadaş iletişim bilgisi veriyordu sanırım. Eski bir konu üzerinden soruyorlardı.
    Çok daha düşük meblağlara hallolabilir düşüncesindeyim. Ki Emin olun servisin değiştireceği tüm parçaları değiştirse bu tavsiye edilen kişi, yine de 2000'den az tutar.

Mesajta telefon istenen üyemiz sanırım LUC isimli üyeydi, adını da hatırlayamadım şimdi Cüneyt miydi acaba?

Sato Topal
    ST OTO AKSESUAR Arrest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 1246

Abi çok geçmiş olsun
    Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk

Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var

MEHMET SUNGUR
    MEHMET SUNGUR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 0

Arkadaşlar sanzuman elimde kadı diyen arkadaşın muhtemelen debriyaj balatası bitmiş arıza ondan kaynaklnır

b. e.
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri

valla servis sökmeden anlayamıyoruz balatadan da olabilir volan dişliside olabilir debriyaj bağlantısından da olabilir falan dedi. söktürmedim. yarın alacam arabayı dedim. esenlerde bir yer buldum şanzımancı. arkadaşın referansı ile gideceğim bakalım. zaten beni 6 ay idare etsiin satmayı düşünüyorum. yeni punto alır mıyım onu da bilmiyorum.

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Yağ basınç sensörü bile bir dünya probleme yol açıyordu inşallah basit bir şekilde çözülür.

Cüneyt T
    Oz Büyücüsü Luc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 559

Alıntı celenlee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçen hafta bir arkadaş iletişim bilgisi veriyordu sanırım. Eski bir konu üzerinden soruyorlardı.
    Çok daha düşük meblağlara hallolabilir düşüncesindeyim. Ki Emin olun servisin değiştireceği tüm parçaları değiştirse bu tavsiye edilen kişi, yine de 2000'den az tutar.

Mesajta telefon istenen üyemiz sanırım LUC isimli üyeydi, adını da hatırlayamadım şimdi Cüneyt miydi acaba?
    Dogru bildin

Cok uygun fiyata yaptirdim ben daha once 2 arkadasimin aracini. Biri Punto'ydu tabi. Punto'da dislilerde sorun vardi, 650tl'ye degisti, cok samimi arkadasim. Disli, iscilik vs. Dahil. Yapildiktan sora servisten fiyat istedik ayni tamirat icin 4.500tl! Servis sadece sanzimani indirmeye 750falan istiyordu 2 sene once. (Dualogic)

Arkadasin arabada ne var tahminde bulunamam, ama tavsiye isterseniz veririm. Atiyorum 750tl'lik bir arizadir, 750tl'ye yaptiririz. 750lik ise kesinlikle 2000 demez arkadasim. Yalniz benim servisim Anadolu yakasinda bilginiz olsun.

Sent my GT-I9300 using 2
    Oz Büyücüsü

Sayfa 1/3 123 SonSon