Sayfa 2/2 İlkİlk 12
38 sonuçtan 21 ile 38 arası

Konu: Alarm hakkında yardım

Mustafa Özkan
    Moosty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    26 TZ 691
    Edilen teşekkür: 361

Hayırlı olsun, evet araçta alarm yok, en azından Active modelde yok. İlk öğrendiğimde ben de bozulmuştum olmamasına ama gerek yok, çünkü immobiliser ve güvenlik kodlu teyp var.

Immobiliser aracın komple çalınmasını engelliyor, güvenlik kodlu teyp çalınmasını engellemiyor ama çalan kişinin işine yaramamasını sağlıyor. Gerçi bazı teyipler için kod kırıcıların olduğunu görmüştüm ama bizimki için göremedim.

Tek sıkıntı, torpido gözününün kilitli olmaması, oraya değerli şeyler koymamak lazım. Yine forumda bahsi geçmişti, ön camda GPS vantuzu gibi bir şey olunca hırsızların dikkatini çekiyormuş, hatta vantuzun yapışma izini bile kontrol edenler varmış.

Ama içeri girdikten sonra bagaja ulaşma riskleri var, en azından arka koltuğu devirip bagaja ulaşılabilir
    Konu Moosty tarafından (06/03/2010 Saat 16:08 ) değiştirilmiştir.

ERİS İSA
    eris81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 1

aramıza hoşgeldin kardeş.bende immobilizerden habersizdim.forum sayesinde öğrendim.Gercekten gp kullanmak cok zevkli ya.Ben alalı 1 ay oldu neredeyse markete bile arabayla gidecemaraba hiç yormuyo insanı.sadece sehiriçinde dikkatli surmek gerekiyo
    arabanın altı yere yakın olduğu için ist. yollarında cukurlara dikkat.

Murat Okay
    bebek maserati muratokay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BU 6353
    Edilen teşekkür: 37

Alıntı Moosty Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ama içeri girdikten sonra bagaja ulaşma riskleri var, en azından arka koltuğu devirip bagaja ulaşılabilir
    İçeri girdikten sonra bagaj açma tuşuyla bagajı açamaz mı zaten? Yoksa bagaj açma tuşunun çalışması için içeriye legal yollardan mı girmek gerekiyor. Ben kilitliyken içerden hiç denemedim de.

ali Türkmen
    onn.off - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Granit Gri
    Edilen teşekkür: 774

ben zaten aracı kapalı garajda tutuyorum biraz zor çalarlar

Fırat Serhat
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. demon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 234

Ben bu konuda biraz şanslıyım. Benim aracımda Active modeli ama ilk sahibi araca Fiat servisinde Alarm taktırmış. Immobilizer var ama yinede alarm olması güzel birşey. Ekstradan bir ücret ödemedim bunun için.

Erkan Karakan
    SpyHunter33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 732

Ben bu konuya bir hort yapacam

aracımı ikinci el aldığımda kendi uzaktan kumandalı anahtarı kayıp olmuş. Elimde sadece yedek anahtarı mevcut. Hani şu dtutma yeri plastik bildiğiniz adi anahtar Kapı açma ve kontak çevirme özelliği olan .
    Sormak istediğim bu anahtarı da kaybedebilme ihtimalim olduğunu da düşündüğümden ( daha önceleri çok kaybettim de ) Bu anahtarın yedeğini almam mümkün mü ??? iyi bir anahtarcı bulup anahtarı kopyalatabilirmiyim.
    Artık Fiorinolu

İrfan Demirer
    kaptan_ahab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 378

Hemşerip kopyalatırsın ama araç çalıştırma dışındaki faaliyetlerde işe yarar.

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ç T
    ITALIAN STALLION LeoN48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1011

Alıntı SpyHunter33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bu konuya bir hort yapacam

aracımı ikinci el aldığımda kendi uzaktan kumandalı anahtarı kayıp olmuş. Elimde sadece yedek anahtarı mevcut. Hani şu dtutma yeri plastik bildiğiniz adi anahtar Kapı açma ve kontak çevirme özelliği olan .
    Sormak istediğim bu anahtarı da kaybedebilme ihtimalim olduğunu da düşündüğümden ( daha önceleri çok kaybettim de ) Bu anahtarın yedeğini almam mümkün mü ??? iyi bir anahtarcı bulup anahtarı kopyalatabilirmiyim.
    İlk sahibinden aracı aldığımda o da sustalı anahtarını kaybettiğinden senin dandik plastik anahtarla otoyu bana teslim etmişti. Ama code kartını vermişti. Bir ay önce serviste code'unu vererek 300 TL'ye sustalı anahtarı tekrar yaptırdım. Yine serviste plastik anahtarın susta görünümlüsünü 120 TL'ye yapabileceklerini söylediler. Yedek anahtar en basit haliyle 90'a falan malolur diye aklımda kalmış.
    2020... Fiat 500L
    2014... Alfa Romeo MiTo
    2012... Lancia Delta
    2009... Fiat G.Punto

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Erkan Karakan
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok

Valla işin güzel tarafı ben teslim aldığım da ne keykart nede başka bişi yoktu servise sordum toplam maaliyeti 450 lira civarı çıkar dediler Kaskoda yaptıramayacağım şu an için kaskodan yapsalar dicem oda olmuyor. Bende internette araştırma yaparken Kemaloto.com sitesin de sustalı anahtarlı oto alarmı gördüm. Zaten alarm taktırmayı düşünüyordum bu ihtimal olabilirmi diye merak etmiştim. teşekkrler cevaplar için...
    Artık Fiorinolu

Ç T
    ITALIAN STALLION LeoN48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1011

Benim araçta da sonradan takılı alarm vardı. Yaptırdığım sustalı anahtar kendiliğinden onla uyumlu çalışıyor. Aynı frekansa sahip çıktı Kasko benim de yalan olmuştu, senaryo yazmak gerek
    2020... Fiat 500L
    2014... Alfa Romeo MiTo
    2012... Lancia Delta
    2009... Fiat G.Punto

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ali Türkmen
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Granit Gri

şuraya bir danış bakalım benim anahtarım bir kaç gün önce cadde atlarken elimden düştü ve üstünden araba geçti hala kumandası ve anahtarı sağlamdı ama kabı kırıldı nihayet o verdiğim adreste ithal orjinal kabını buldum sende bir görüş belki yardımcı olurlar sana ben kabını 100 tl ye değiştirdim dediğim gibi orjinal ithal italyan di (bende birmot a yeni anahtar sormuştum 300 tl istediler)

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Erkan Karakan
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok

Ali abi bu siteyi daha öncede görmüştüm. Hatta forumda sormuştum da güvenilir bulmamıştı kimse birde bana çok uzak tabi kargoya vermesi kargodan geri gelmesi baya bir iş yoksa google araştırmalarımda ilk çıkan site senin vermiş olduğun...
    Artık Fiorinolu

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ali Türkmen
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Granit Gri

güven konusunda bişey diyemem ben kendim gittim oraya gayet düzgün bir firma 20 dk da anahtarımın kabını değiştirip teslim ettiler yani hiç bir güvensizliğim olmadı olması için sebep yoktu hatta önce tel. aradım kurye ile yollayim dedim istanbuldasın kendin gel dedi hatta arabanı getirmene gerek yok sen anahtarı getir gel gözümün önünde yapıldı teslim edildi ayrıca fiat tın dışında neredeyse bütün marka arabaların yedek sustalı kabı vardı gerisini blemem erkan kardeşim

19. Bu mesajı için 2 kişi onn.off'ye teşekkür etti:

Erkan Karakan
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok

Ali abi Teşekkr ederim. Verdiğin bilgiler doğrultusunda Tarsusta bi yer ile görüştüm. Onlarda senin verdiğin sitedeki yer gibi elektronik anahtar üzerine iş yapıyorlar. elimdeki anahtarın bir yedeğini çipini mipini aracı açar ve çalıştırır halde uygun bir fiyata ( 60 lira ) yapabileceklerini hatta biraz fark ile sustalı anahtar kabına yerleştirip cihazı kodladıklarını söyledi en kısa sürede oradayım bilgiler için teşekkrler.
    Artık Fiorinolu

ali Türkmen
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Granit Gri

rica ederim hadi hayırlısı sende benim gibi hırslısın en sonunda buldun

22. Bu mesajı için 2 kişi onn.off'ye teşekkür etti:

Bilgin BİLİMLİER
    kralizmirli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 0

arkadaşlar ben bugün araca bi alarm taktırdım.ama gelin görün ki bin defa pişmanım.çünkü araca bu alarmı taktıktan sonra gösterge de far lambasının üstündeki sarı renkli uyarı ışığı yanmaya başladı.Bu ışığın alarmla ilgisi olabilir mi?Çünkü adamlar çok kurcaladılar elektrik sistemini alarmı takmak için.Cevap verirseniz çok mutlu olurum arkadaşlariçimde şüphe var

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Alıntı kralizmirli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ben bugün araca bi alarm taktırdım.ama gelin görün ki bin defa pişmanım.çünkü araca bu alarmı taktıktan sonra gösterge de far lambasının üstündeki sarı renkli uyarı ışığı yanmaya başladı.Bu ışığın alarmla ilgisi olabilir mi?Çünkü adamlar çok kurcaladılar elektrik sistemini alarmı takmak için.Cevap verirseniz çok mutlu olurum arkadaşlariçimde şüphe var

o uyarı ampül uyarısı
    ilk önce aracın bütün ampüllerini kontrol et
    parklar
    fren lambaları
    plaka lambaları
    sinyaller
    bunlarda sorun yoksa alarmdan şüphelen

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

25. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Erkan Karakan
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok

bu konuya bir hort yapayım. Geçen ki mesajlarım da bir yer ile görüştüğümü söylemiştim. immobilizerli araçlar için çözümler sunuyorlar allah var
    dün yanlarına gittim. aracın direk olarak orjinal anahtarı gibi kapı açma kapama anahtarı veremediklerini ama immobilizerli bir anahtar yedekleyebileceklerini kapı açma kpama için de oto alarmı kurarak onun aç kapa komutunu kullanarak pratik bir çözüm üretebileceklerini söylediler. WW passatların oldukça etli bir sustalı anahtarını da bendeki orjinal anahtara monte ederk oldukça şık ve fiat logolu sustalı bir anahtar sahibi oldum. 5 saatlik bir çalışma sonucun da aracın kilitleme fonksiyonu çalışırken açma için gerekli olan tetikleme kablosunun olmadığını tesbit ettiler. usta eller gizlenmi olan kablonun sigorta tablasından tesbiti ile bütün fonksiyonları çalışır hale getirdiler. ayrıca bir arkadaşımız sarı uyarı ışığının yandığını söylemiş. aracın sigorta tablasından aldıkları bir şase ucu nedeniyle herhangi bir uyarı ikazının hata kodu alarak yanmasına neden oluyorlar. Benim de uyarı lambalarından birini yakarak arıza tesbit cihazı ile söndürdüler. ( şase bağlantısını verince beyin bunu algılayarak hata kodu ürettiğinden göstergede uyarı veriyrmuş ) bilginize...
    Artık Fiorinolu

Sayfa 2/2 İlkİlk 12