Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon
81 sonuçtan 41 ile 60 arası

Konu: Direksiyondan gelen ses :(

murat demir
    jakabo_ank - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 KB 1150
    Edilen teşekkür: 89

benim aracın takozlar 3 ay önce değişti. garanti devam ediyordu. muğladaki servisinde değiştirmişler. garanti bitti şimdi ama aynı sıkıntı tekrar azda olsa başladı. direksiyonu çevirirken sanki paslı gibi takılıyor bişeylere. şimdilik çok az ama takılan parçada sorun varsa servis yaptığı işin arkasında dururmu acaba. gerçi değiştiren servis muğlada ben ankarada bizim ankaranın servisleri bakalım ne kadar anlayışlı göreceğiz.

Mert Ulutay
    ae3494 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 0

Gectigimiz Persembe, benim arabanin da amortisor takozlari garantiden degistirildi. Birmot Zincirlikuyu'ya yardimlarindan dolayi tesekkur ediyorum.

Erkan Karakan
    SpyHunter33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 732

Dün Direksiyondaki ses sorununu hallettik.
    Parça maaliyeti iki bilya 160 lira artı başındaki burç benzeri bir şey varmış onlarda 50 lira gibi bişi miş
    Aracımın garantisi olmadığı için Yetkisiz fiat servislerinden birine gittim gözümün önünde söktüler içi gıcır gıcır zedelenen bozulan bir yeri yok iki tekeri de söküp yağladılar tertemiz yaptılar maaliyet 50 lira. Teşhis yapanlardan Allah razı olsun bilinçli gidince ustalarda şaşırıyor.

- Ustam Kolay Gelsin Araca baktıracaktık direksiyondan ses geliyor.
    - Ooo abicim çek kenara hemen bakarız.
    - Amortisör takozlarından geliyor. direksiyonu çevirince helezon yaylarından da geliyor ses. Takozları kontrol et. bir bakalım.
    - Hemen Ustam

Usta biz olduk bir anda
    Artık Fiorinolu

4. Bu mesajı için 2 kişi SpyHunter33'ye teşekkür etti:

MURAT KAPLAN
    k@pl@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 779

[QUOTE=Usta biz olduk bir anda [/QUOTE]

hadi geçmiş olsun Erkan usta

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Erkan Karakan
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok

Hehehe teşekkr ederim Ordaki usta biz olduk bir anda lafı elbetteki espri yoksaki ustalık yaptığımız yok yanlış anlaşılma olmasın bu site ve bilinçli kullanıcılar bana çok şeyler kattı doğrusu
    Artık Fiorinolu

MURAT KAPLAN
    k@pl@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 779

Haklısın erkan. mesela bende bu arabalara yabancıyım ve sesin nerden geldiğini bilmiyordum. Coşkunun uyarısı sayesinde arızayı dediğin gibi bilerek gitmek oradaki konumunu değiştiriyor. ama sende bende bundan sonra o sesin neden geldiğini bilip ona göre hareket edeceğiz

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Gözünaydın Erkan, sorunun hallolması güzel, hem de uygun fiyata

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

erkan sorunun halolduğuna sevindim
    güle güle kullan kardeşim

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

Erkan Karakan
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok

Teşekkr ederim Coşkun abi valla bu forumu da arabamı da daha çok sever oldum
    Artık Fiorinolu

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Eser Dilsiz
    hhhed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 43

beyler benim garanti devam ama uzatılmış garanti, takozlar ses yapmaya başladı bugün gittim servise fakat uzatılmış garanti bunu karşılamıyormuş? siz ne dersiniz?

hakan sözen
    hakansozen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 0

2007 model grande puntom var 52000 km de direksiyondan gıcır gıcır ses geliyor servive götürdüm normal diyor ses gelmesi aracı 3,4,5 ci vitesler araı geçiş yaptığımda ise debriyajı bıraktığımta tık diye ses geliyor servisin dediği buda normal miş.
    bu sorunlar ile karşılaşan arkadaşlar bilginize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler...

Erkan Karakan
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok

Alıntı hhhed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    beyler benim garanti devam ama uzatılmış garanti, takozlar ses yapmaya başladı bugün gittim servise fakat uzatılmış garanti bunu karşılamıyormuş? siz ne dersiniz?
    Hadi Ordan be Derim. Madem karşılamayacak neden garanti uzatıyoruz. Yada uzatılmış garanti neleri kapsıyor. Servsler artık işlerine geleni garanti gelmeyeni garantı dışı bırakıyor gibi. Bence servisle uğraşmadan da yetkisiz bir fiat servisinde çok düşük bir fiyata söktürün yağlatın olay kapansın derim...
    Artık Fiorinolu

Erkan Karakan
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok

Alıntı hakansozen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2007 model grande puntom var 52000 km de direksiyondan gıcır gıcır ses geliyor servive götürdüm normal diyor ses gelmesi aracı 3,4,5 ci vitesler araı geçiş yaptığımda ise debriyajı bıraktığımta tık diye ses geliyor servisin dediği buda normal miş.
    bu sorunlar ile karşılaşan arkadaşlar bilginize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler...
    Hakan bey abicim tanışma bölümünden kendinizi de tanıtırsanız çooook çok seviniriz

Ayrıca benim de 2007 model gp 1.3 mltjt 77hp aracım var ve kmsi 103bin oldu ve dediğiniz gibi direksiyonda bir gıcırtı söz konusu değil ama bahsettiğiniz şey direksiyonu çevirirken ki gelen vurma sesi gibi yani direksiyon döndükçe sanki bi yerden kurtulup başka bir şeye takılıyormuş gibi bir ses ise amortisör takozları. ama yok direk gıcırdıyorsa ve servis te buna normal diyorsa direksiyonu değil servisi değiştirin Ve o bahsettiğiniz vites geçişlerddeki Tık sesine ben daha önce hiç tanık olmadım. Sorun aracınızda değil servisinizde gibi görünüyor.
    Bu normal dediklerinde başka bir Gp ile kıyaslama yapmalarını söyleyin hatta varsa tanıdık eş dost Gpli onun aracını kıyaslattırın. Farkı fark ettiklerinde ses çıkarmayan araçta sorun var derlerse basın kalayı. Saygılar.
    Artık Fiorinolu

İrfan Demirer
    kaptan_ahab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 378

Alıntı SpyHunter33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bu ses şöyle bişi mi

Direksiyonu sağa sola çevirirken şöför mahalinden tekerlek hizzasından direksiyon döndükçe lık lık lık diye bir ses gelmesi mi iki gün önce çok az olan ses bu gün oldukça hissedilir seviyede olmaya başladı bende servo motordan korkuyorum ama inşallah değildir
    Sevgili hemşerim aynı ses 3 gündür bendede peydah oldu.City açık kapalı farketmiyor.Seyahat halinde ve durmuş vaziyette iken direksiyonu çevirdiğinde ses geliyor.Sesi tarif etmek bile zor.Sanki birbirine dolaşmış bir yayı gerersinde gerildikçe lınk lınk ses yapar öyle bişey.Bugün bir ustaya gidip göstereceğim, umarım fazla maliyetli bişey değildir.Birkaç arkadaş bunların jant lastiklerin 17" 205/45 olmasından ağırlık yapıp zorlamadan dolayı olabileceğini söyledi.Birde city moduna bastığımda direksiyon düz yolda dahi sola doğru dönmeye başladı.

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

amortisör takozlarınıza baktırın
    cıty değil

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

İrfan Demirer
    kaptan_ahab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 378

Evet sorun o takozlarda,bahsettiğiniz uygulamayı yaptırdık.Aracı kriko ile kaldırıp direksiyon çevrildiğinde sol yaya dokunduğunuzda o sesi hissedebiliyorsunuz.Sanayide bir kişi bunu kendi yöntemleri ile halledebileceğini söyleyerek eline birkaç bilye aldı bakmaya başladı.Tabiki ben bu işleme izin vermedim.Servisten fiyat aldığımda ise bir tanesine 90-TL isteyerek işçilikte 60-TL dedi.Araç bana acıdımı artık bilmiyorum bugünlerde o ses yok denecek kadar kendiliğinden azaldı.Yinede bi ara söktürerek yağlatmakta fayda var sanırım.Aracımın garantisi ise 2009/12.ayda bitmiş,uzatılmış garantiye 750-TL dedi servis.Aracım 82.000 de.130.000 e kadar garantiye alıyorlarmış.Tabiki bu arada aracı servis dışında bir yere götürmemiş olmanız gerekiyor.

23. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı kaptan_ahab Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet sorun o takozlarda,bahsettiğiniz uygulamayı yaptırdık.Aracı kriko ile kaldırıp direksiyon çevrildiğinde sol yaya dokunduğunuzda o sesi hissedebiliyorsunuz.Sanayide bir kişi bunu kendi yöntemleri ile halledebileceğini söyleyerek eline birkaç bilye aldı bakmaya başladı.Tabiki ben bu işleme izin vermedim.Servisten fiyat aldığımda ise bir tanesine 90-TL isteyerek işçilikte 60-TL dedi.Araç bana acıdımı artık bilmiyorum bugünlerde o ses yok denecek kadar kendiliğinden azaldı.Yinede bi ara söktürerek yağlatmakta fayda var sanırım.Aracımın garantisi ise 2009/12.ayda bitmiş,uzatılmış garantiye 750-TL dedi servis.Aracım 82.000 de.130.000 e kadar garantiye alıyorlarmış.Tabiki bu arada aracı servis dışında bir yere götürmemiş olmanız gerekiyor.

doğru teşhis koymuşum demek
    cıty olmadığına sevindim

25. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Emir A.
    Fuzuli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 352

Direksiyon çevirirken olan tıkırtılar ben de de başladı ..
    City mi derken konular içinde bunu buldum rahatladım
    Bu siteyi seviyorum valla...

27. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ertan GÜNDOĞDU
    Slow Down brabus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455
    Edilen teşekkür: 230

Alıntı SpyHunter33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dün Direksiyondaki ses sorununu hallettik.
    Parça maaliyeti iki bilya 160 lira artı başındaki burç benzeri bir şey varmış onlarda 50 lira gibi bişi miş
    Aracımın garantisi olmadığı için Yetkisiz fiat servislerinden birine gittim gözümün önünde söktüler içi gıcır gıcır zedelenen bozulan bir yeri yok iki tekeri de söküp yağladılar tertemiz yaptılar maaliyet 50 lira. Teşhis yapanlardan Allah razı olsun bilinçli gidince ustalarda şaşırıyor.

- Ustam Kolay Gelsin Araca baktıracaktık direksiyondan ses geliyor.
    - Ooo abicim çek kenara hemen bakarız.
    - Amortisör takozlarından geliyor. direksiyonu çevirince helezon yaylarından da geliyor ses. Takozları kontrol et. bir bakalım.
    - Hemen Ustam

Usta biz olduk bir anda
    Ustam, nerede yaptırdığını da paylaşır mısın?
    baksana 50 TL'ye halletmişsin tabi parça değişikliği olsa daha çok tutardı ama olsun bilelim biz de

05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)

29. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Erkan Karakan
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok

Alıntı brabus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ustam, nerede yaptırdığını da paylaşır mısın?
    baksana 50 TL'ye halletmişsin tabi parça değişikliği olsa daha çok tutardı ama olsun bilelim biz de
    Ben Mersindeyim Mersin de Fiat yetkisiz servislerinden birinde yaptırdım aslın da fiyat yine çok çünki verdiğim para iki teker sökümü ve yağlaması parça falan değişmedi çünki içindeki takozlarda bilyalarda gıcır gıcır duruyordu sadece yağ çamur su süper üçlüsü artık doğru çalışmasını engellediği için o sesler geliyormuş. Yani verdiğim para sadece yağlama parası istanbulda da gittiğiniz her hangi bir fiat yetkisiz servisi ( bu arada fiat yetkisiz diyorum ben aracımı başka araçlara bakan servislere götürmekten se fiat araçlarla ilgilenebilen özel servislere ---- Küçük işler için ---- götürmeyi tercih ediyorum...) işinizi cüzzi bir miktara halledebilir.
    Artık Fiorinolu

31. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon