Gectigimiz Persembe, benim arabanin da amortisor takozlari garantiden degistirildi. Birmot Zincirlikuyu'ya yardimlarindan dolayi tesekkur ediyorum.
benim aracın takozlar 3 ay önce değişti. garanti devam ediyordu. muğladaki servisinde değiştirmişler. garanti bitti şimdi ama aynı sıkıntı tekrar azda olsa başladı. direksiyonu çevirirken sanki paslı gibi takılıyor bişeylere. şimdilik çok az ama takılan parçada sorun varsa servis yaptığı işin arkasında dururmu acaba. gerçi değiştiren servis muğlada ben ankarada bizim ankaranın servisleri bakalım ne kadar anlayışlı göreceğiz.
Gectigimiz Persembe, benim arabanin da amortisor takozlari garantiden degistirildi. Birmot Zincirlikuyu'ya yardimlarindan dolayi tesekkur ediyorum.
Dün Direksiyondaki ses sorununu hallettik.
Parça maaliyeti iki bilya 160 lira artı başındaki burç benzeri bir şey varmış onlarda 50 lira gibi bişi miş
Aracımın garantisi olmadığı için Yetkisizfiat servislerinden birine gittim gözümün önünde söktüler içi gıcır gıcır zedelenen bozulan bir yeri yok iki tekeri de söküp yağladılar tertemiz yaptılar maaliyet 50 lira. Teşhis yapanlardan Allah razı olsun
bilinçli gidince ustalarda şaşırıyor.
- Ustam Kolay Gelsin Araca baktıracaktık direksiyondan ses geliyor.
- Ooo abicim çek kenara hemen bakarız.
- Amortisör takozlarından geliyor. direksiyonu çevirince helezon yaylarından da geliyor ses. Takozları kontrol et. bir bakalım.
- Hemen Ustam![]()
Usta biz olduk bir anda![]()
Artık Fiorinolu
[QUOTE=Usta biz olduk bir anda[/QUOTE]
hadi geçmiş olsun Erkan usta![]()
Hehehe teşekkr ederim Ordaki usta biz olduk bir anda lafı elbetteki espriyoksaki ustalık yaptığımız yok yanlış anlaşılma olmasın bu site ve bilinçli kullanıcılar bana çok şeyler kattı doğrusu
![]()
Artık Fiorinolu
Haklısın erkan. mesela bende bu arabalara yabancıyım ve sesin nerden geldiğini bilmiyordum. Coşkunun uyarısı sayesinde arızayı dediğin gibi bilerek gitmek oradaki konumunu değiştiriyor. ama sende bende bundan sonra o sesin neden geldiğini bilip ona göre hareket edeceğiz![]()
Gözünaydın Erkan, sorunun hallolması güzel, hem de uygun fiyata![]()
erkan sorunun halolduğuna sevindim
güle güle kullan kardeşim
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Teşekkr ederim Coşkun abivalla bu forumu da arabamı da daha çok sever oldum
![]()
Artık Fiorinolu
beyler benim garanti devam ama uzatılmış garanti, takozlar ses yapmaya başladı bugün gittim servise fakat uzatılmış garanti bunu karşılamıyormuş? siz ne dersiniz?
2007 model grande puntom var 52000 km de direksiyondan gıcır gıcır ses geliyor servive götürdüm normal diyor ses gelmesi aracı 3,4,5 ci vitesler araı geçiş yaptığımda ise debriyajı bıraktığımta tık diye ses geliyor servisin dediği buda normal miş.
bu sorunlar ile karşılaşan arkadaşlar bilginize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler...
Hadi Ordan be Derim. Madem karşılamayacak neden garanti uzatıyoruz. Yada uzatılmış garanti neleri kapsıyor. Servsler artık işlerine geleni garanti gelmeyeni garantı dışı bırakıyor gibi. Bence servisle uğraşmadan da yetkisiz bir fiat servisinde çok düşük bir fiyata söktürün yağlatın olay kapansın derim...
Artık Fiorinolu
Hakan bey abicim tanışma bölümünden kendinizi de tanıtırsanız çooook çok seviniriz
Ayrıca benim de 2007 model gp 1.3 mltjt 77hp aracım var ve kmsi 103bin olduve dediğiniz gibi direksiyonda bir gıcırtı söz konusu değil ama bahsettiğiniz şey direksiyonu çevirirken ki gelen vurma sesi gibi yani direksiyon döndükçe sanki bi yerden kurtulup başka bir şeye takılıyormuş gibi bir ses ise amortisör takozları. ama yok direk gıcırdıyorsa ve servis te buna normal diyorsa direksiyonu değil servisi değiştirin
Ve o bahsettiğiniz vites geçişlerddeki Tık sesine ben daha önce hiç tanık olmadım. Sorun aracınızda değil servisinizde gibi görünüyor.
Bu normal dediklerinde başka bir Gp ile kıyaslama yapmalarını söyleyin hatta varsa tanıdık eş dost Gpli onun aracını kıyaslattırın. Farkı fark ettiklerinde ses çıkarmayan araçta sorun var derlerse basın kalayı. Saygılar.
Artık Fiorinolu
Sevgili hemşerim aynı ses 3 gündür bendede peydah oldu.City açık kapalı farketmiyor.Seyahat halinde ve durmuş vaziyette iken direksiyonu çevirdiğinde ses geliyor.Sesi tarif etmek bile zor.Sanki birbirine dolaşmış bir yayı gerersinde gerildikçe lınk lınk ses yapar öyle bişey.Bugün bir ustaya gidip göstereceğim, umarım fazla maliyetli bişey değildir.Birkaç arkadaş bunların jant lastiklerin 17" 205/45 olmasından ağırlık yapıp zorlamadan dolayı olabileceğini söyledi.Birde city moduna bastığımda direksiyon düz yolda dahi sola doğru dönmeye başladı.
amortisör takozlarınıza baktırın
cıty değil
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Evet sorun o takozlarda,bahsettiğiniz uygulamayı yaptırdık.Aracı kriko ile kaldırıp direksiyon çevrildiğinde sol yaya dokunduğunuzda o sesi hissedebiliyorsunuz.Sanayide bir kişi bunu kendi yöntemleri ile halledebileceğini söyleyerek eline birkaç bilye aldı bakmaya başladı.Tabiki ben bu işleme izin vermedim.Servisten fiyat aldığımda ise bir tanesine 90-TL isteyerek işçilikte 60-TL dedi.Araç bana acıdımı artık bilmiyorum bugünlerde o ses yok denecek kadar kendiliğinden azaldı.Yinede bi ara söktürerek yağlatmakta fayda var sanırım.Aracımın garantisi ise 2009/12.ayda bitmiş,uzatılmış garantiye 750-TL dedi servis.Aracım 82.000 de.130.000 e kadar garantiye alıyorlarmış.Tabiki bu arada aracı servis dışında bir yere götürmemiş olmanız gerekiyor.
Direksiyon çevirirken olan tıkırtılar ben de de başladı ..
City mi derken konular içinde bunu buldum rahatladım
Bu siteyi seviyorum valla...![]()
05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)
Ben Mersindeyim Mersin de Fiat yetkisizservislerinden birinde yaptırdım aslın da fiyat yine çok çünki verdiğim para iki teker sökümü ve yağlaması parça falan değişmedi çünki içindeki takozlarda bilyalarda gıcır gıcır duruyordu sadece yağ çamur su süper üçlüsü artık doğru çalışmasını engellediği için o sesler geliyormuş. Yani verdiğim para sadece yağlama parası istanbulda da gittiğiniz her hangi bir fiat yetkisiz servisi ( bu arada fiat yetkisiz diyorum ben aracımı başka araçlara bakan servislere götürmekten se fiat araçlarla ilgilenebilen özel servislere ---- Küçük işler için ---- götürmeyi tercih ediyorum...) işinizi cüzzi bir miktara halledebilir.
Artık Fiorinolu
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri