PROTOS Nickli Üyeden Alıntı
Aynı sorun bir bendemi var diyerek başlık açmadan önce bir arama yaptım forumda, bu başlığı buldum. Buradan devam edeyim bende.
Yan rüzgarların etkisi kendisini ani kafa atmalar şeklinde gösterir. Bizim (benim) yaşadığımız sorun daha farklı ve bence sebebide elektrikli direksiyon sistemi. Ya tüm markaların elektrikli direksiyon sitemlerinde var bu olay, yada sadece Fait'ta, belkide GP'larda.
Normal şartlarda ön tekerlekler her zaman düz doğrultuda gitme eğilimindedirler, önemli bir teknik sorun (rot balans-lastik vs.) yoksa tabii. Eski tip direksiyon sistemlerinde (kramayer-hidrolik), ön tekerleklerden gelen güç, bu sistemlerde dirençle karşılaşmadan aracın düz gitmesine izin veriyordu. Fakat anladığım kadarıyla bizim GP'larda ön tekerlekler, aracın haraketiyle oluşan güçle, özellikle düşük açılarda elektrikli direksiyon sistemlerindeki direnci kıramıyor ve tam olarak düz açıya gelemiyorlar, böylece araçlarımız yolda kendi başlarına düz gidemiyorlar.
Bu olay düşük süratlerde çok ufak zikzaklar olarak kendisini gösteriyor, sürat arttıkça yolda daha geniş yaylar çizmeye başlıyorsunuz. Sürekli olarak direksiyona küçük küçük müdahalelerde bulunmak zorunda kalıyorsunuz. Buda; zamanla sürücünün yorulmasına ve aracın kullanılmasının zorlaşmasına sebep oluyor.
Bu durumu test etmek için boş ve geniş bir yolda giderken, direksiyonunuzu 1-2 santim kırıp öyle bırakın, normalde bıraktıktan sonra kendisini toplayıp tamamen düz gitmesi gerekir. Fakat bende araç düzelmeyip dönmeye devam ediyor. Bunu virajlardada denedim, aracım virajda dönmeye devam etti, normalde yönünü düzeltip virajın dışına doğru düz bir açıda gitmesi gerekirdi.
Bir ihtimal aldığım aracın 0 olmasından dolayı, fabrika çıkışı çok sıkı olan direksiyondaki bazı sistemlerin, alışması-açılması gerekiyor olabilir. İlk 5000 bakımına kadar bu sorunu takip edeceğim, o vakte kadar düzelmezse, servisle bu konuyu görüşeceğim. Fakat bence direksiyon sistemlerimizde bir sorun olabilir, hemde aracın kontrolünü tehlikeli biçimde zorlaştıran önemli bir sorun. Umarım ben yanılıyorumdur.