Alıntı hakiee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
2004 Model Ford Focus 1.6 Ghia aracımı bu hafta 2008 Model Grande Punto 1.3 Multijet Active le değiştirdim. Aynı şeyi ben de hissettim kasislerde ve yolda giderken çok yaylanıyor araç fazla esniyor. Yeni aracımı seviyorum ama Focus'un bu konuda kıyaslanmayacak kadar iyi olduğunu söyleyebilirim. Biraz rahatsız ediyor ama zamanla alışırız
focus C sınıfı araç olduğu için GP ile süspansiyonu mükayese ederseniz sizi üzer o yüzden yapacak birşey yok.

--

araç fazla zıplıyorsa size bir öneride bulunayım.
aracımın lastiklerine benzinlikteki otomatik pompalardan hava basıyordum eskiden. önleri 32 arkalarıda 30, şehir içinde kullanacaksam (yazın) 30 - 28 yapıyordum.
lastik havaları 32 - 30 iken lastikçiye balansa gittim. sorun olan lastiği ayarlattıktan sonra bi şunları havalarına bir bak dedim. adam bir baktı önler 40 arkalar 39 hava çıktı.
sonra kendi basınç aletiyle havaları 32 - 30 yaptı, arabada ne zıplama, ne tıkırtı nede başka birşey kaldı. yol tutuş mükemmel oldu. yağışlı havalarda önler hemen kaymaya başlardı şimdi ise baya frene yüklenmeme rağmen kayma yok.

kısacası lastik havalarına baktırın ama lastikçide ..