Aynı kararı 2009 yılında vermek zorunda kalmıştım. Çok fazla yol yapmayacağım için + eşim de rahat kullanabilsin diye dualogic aldım.

Dualogic vitesten memnunum, çok rahat bir kullanımı var, yokuşta kalkış desteği de çok iyi. Dulogic saysinde eşim de kullanmayı ilerletti, artık tek başına trafiğe çıkabiliyor.

Dualogic vitesin az yakmasının sebebi ECO modu diye bir kullanım biçiminin olması, bu modda arabayı çok düşük devirde kullanarak tasarruf yapıyor. Dolayısı ile performansı da düşük oluyor.

Şu an arabayı şehiriçi kullanıyorum, yakıt tüketimi 7.6 litre/100 km civarında. Şehirler arasında katalog değeri 5. lt gibi görünüyor ama öyle olmuyor. Çünkü Fire motor çok güçlü değil, özellikle arabada yük varsa ve hızınız 100-120 civarı olursa yakıt tüketimi 8.5 lt /100km den aşağı düşmüyor.

Dualogic vitesten memnun olsam da aynı tercihi bu gün yapacak olsam dizeli tercih ederdim, çünkü insan eninde sonunda araba kullanmaya, yokuşta kaldırmaya alışıyor, vitesi de farkında olmadan ayarlıyor, eninde sonunda eşim de öğrenirdi kullanmayı (Bu arada ben de düz vites araba kullandığım zamanlarda vites değiştirmeyi unutmaya başladım, bir de öyle bir şey var)

Bence dizel.