bneim 2008 model malesef bende de yok![]()
bende manuel olarak yapıorum aracım 2006 model..ama en kısa zamanda denicemm...
onrky
1.4 starjet 95hp
bneim 2008 model malesef bende de yok![]()
bende bugün gaziantep real'in otoparkında 50km\h da sol ayak freni yaparak denedimyanarsa anca böyle yanar diye düşündüm, direksiyonu kucakladım ama yanmadı
2010 active
dynamic özelliğidir active leri hırpalamayın...
Gezgin Gp.
bence yuksek hızlarda giderken 100km civarı aniden frene basınca cikcukcikcuk tarzında bir ses ve dörtlü ikaz ışığı ön göstergede yanıp sönüyor bir kaç kez hızlı bir şekilde olay bundan ibaret
walla benımkı 2008 dynamic ama henuz karsılasmıs değilim.Warlıgından haberım olmadıdaha![]()
100 km hızla 45 derecelik bir rampadan aşağı inerken önüme bir sürü at çıktı.15-20 metrede araç durdu.araçta bulunan kişiler bende dahil o mesafede durabileceğimi hiç sanmıyordum.bunun için arabamı daha çok sevmeye başladım...
ani fren sırasında 3-4 saniye boyunca dörtlüler yandı.bunun dışında bir kaç sefer daha ani fren yapmak zorunda kaldım hepsinde dörtlüler yandı.ani fren sırasında arkadaki araçları uyarmak için düşünülmüş sanırım.
panik fren uyarı flaşörü diye geçiyor kitapçıkta. artık lüks değil bunlar. hepsine koysunlar ya.
Gezgin Gp.
k.bkmayın bayadır gremıordum aracım 2009 evet gösterge panelınde gordum dörtlülern kısa süre yanıp söndgunu.
Evet kesinlikle imkansız ... Ahmet bey belki mesafe tahminini yanlış yapmış olabilir.
Konu Can_SOLEY tarafından (30/01/2010 Saat 13:50 ) değiştirilmiştir.
yolda dizilen direkler vardırya onlardan mesafe tahmini yapıyorum.2 direk arası mesafenin yarısı kadar bir mesafede durdum.zaten yanımda duran arkadaşın dizleri titriyordu ve ilk söylediği söz bu araba nasıl durdu abi diye.500-600 metre arkadan gelen kamyon az daha duramayarak vurdu bana .ve dörtlüler çok hızlı yanıp sönüyor.
Konu abulbul08 tarafından (30/01/2010 Saat 19:57 ) değiştirilmiştir.
100 km hız için tahmini değerler eğimine göre 15 ile 35 arasındaarkadaşın söylemiş olduğu normal olabilir..
Nasıl yani yokuş aşağı 15 ile 35 m değerlerin kaynağı nedir acaba ? ayrıca yokuş aşağı standart değerlerin artması gerekiyor diye biliyorum .
Konu Can_SOLEY tarafından (31/01/2010 Saat 02:23 ) değiştirilmiştir.
ncap testlerinde Kuru yolda 50 km hızla 8 metre diye tabir edilir buna göre değer verilir araca 100 km çarpı 2,5 gibi bi değer![]()
yeni lastiklerle, dişli asfalt, düz yolda 35m altında fren mesafesi çok iyi diye değerlendirilir. Bu süratlerde ortalama duruş mesafesi 38-41 m civardır. Yokuş aşağı bu mesafe artar. Araçlarımızın frenleri iyi buna katılıyorum. Ama sanırım panikle durma mesafesi yanlış tahmin edilmiştir...
bu özellik 2009 larda var sanıırım. benim de tehlike anlarında yanıo dörtlüler. sadece fren anında değil arabanın savurması, tekerlerin yerden kesilmesi durumlarında da yanıyo ve de hızlı bi şeklide anıyo.
sertaç şimşek...
Emekli Moderatör
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri