Ben devamlı açık kullanıyorum. Kim sorusuna cevaben yazdım.
Ben devamlı açık kullanıyorum. Kim sorusuna cevaben yazdım.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE VE DEDİRTENE !
"Alıntı"
bu sistemde iki farklı işleyiş mantığı ve hidrolik bir pompa yerine elektrikli bir motor tarafından üretilen gücü kullanan bir direksiyon bulunur. Direksiyon tepkisi, aracın hızıyla orantılıdır: Sürat yükseldikçe, hidroliğin etkisi azalmakta ve direksiyon, daha fazla sürüş hassasiyeti sağlayacak şekilde sertleşmektedir.
elektrohidrolik direksiyon sistemi, sürücülere iki farklı ayar programı yapabilme olanağı sunmaktadır. Bu ayarlardan birincisi, sürücü ve araç arasında maksimum empati sağlamaktadır ve şehir dışı sürüşler için idealdir. İkinci ayar ise, şehir içi kullanım ve park etme için uygun olup, direksiyonun çevrilmesi için harcanan gücü minimuma indirmektedir. İkinci ayarı yapmak için "City" düğmesine basmanız yeterlidir. Şehir dışına çıktığınızda bu düğmeyi basılı unutursanız ne olur? Bu konuda endişelenmenize gerek yok, çünkü her türlü durumda maksimum sürücü güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak, her iki programda da 35 km/saat süratin üzerine çıkıldığında, direksiyona uygulanan hidrolik etkisi aynı seviyeye gelmektedir.
Bu sistem kullanım kolaylığı, tatminkarlık ve güvenliğin yanı sıra dönüşler sonrası direksiyon simidinin aracın o andaki hızına bağlı olarak aktif bir şekilde kontrol edilmesini sağlar. Sürekli çalışan bir pompaya gereksinim duyan standart hidrolik direksiyon sistemlerinin aksine, sadece gerektiği anlarda (örneğin direksiyon çevrildiğinde) güç çeker. Bu da, daha az güç gereksinimi anlamına gelir ve ortalama %3 oranında yakıt tasarrufu sağlar.
Belirli oranda gürültü yapan hidrolik pompanın kullanılmaması nedeniyle, yolcu bölmesindeki gürültü seviyesi de azalır. Ayrıca hidrolik direksiyon sistemine göre daha düşük sıcaklıklarda çalışabildiğinden ve devre sıvısı içersindeki partiküllerden etkilenmediğinden, daha güvenli olarak değerlendirilmektedir.
https://https://forum.grandepuntotr....on-sorunu.html
Konu şekerlioğlu tarafından (09/01/2010 Saat 19:06 ) değiştirilmiştir.
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri