Anladım Cengiz ama miktar değişken olmakta.Yani 100km de 10lt de yakalanabilir 5lt de.10 litre yakalanırsa 0.3-0.7 lik miktar yaklaşık %5 e denk gelirken 5 lt lik ortalama yakalanırsa %10 un da üstüne çıkmakta,
Benim ölçümlerimde sapma, örneğin yol bilgisayarı 6.4lt gösteriyorsa benim hesabımda 6.6-6.7lt olabilmekte
Sonuçta ortalama %5 sapma olabilir diyebiliriz![]()
unuturmuyum kardeş,p.m. atmıştım bu arada
konu dağıldı sanırım.. bu arada benim diğer taraf Denizli.
bu arada konuya dönersek, arkadaşlarn dediğini denedim, anlık tüketim ortalamasını açıyordum bu kez anlık tüketimi açtım. gaza dokunuş çok etkiliyormuş. ama yinede yokuşlarda araba bayılınca dayanamıyorum basıyorum biraz gaza. ben o değerleri zor görürüm![]()
Konu erdiyilmaz tarafından (14/01/2010 Saat 18:36 ) değiştirilmiştir. Sebep: Mesajlariniz birlestirilmistir, ard arda mesaj gondermeyiniz
arkadaşlar merak ettgim bir sey var ocak ayında sehiricinde ve sehirdısında ne kadar yakıyorsunuz benzinde ben epeydir lpg ile kullandıgım icin degerleri bilmiyorum acıkcası
Bu arada çok şehirdışı yapmadığım için seni yanıltmayayım.Şehiriçini 8.0 lt..
Yeşil beyaz Bursaspor
Adı aşk bu eziyetin..
benzinin litresi 3.69 dan hesapladıgımızda 7.2 le km de 265 yakıyor. şu an lpg de 200 yaktıgından sikayeticyiz. amalpgde yuzde 50 lere varan tasarruftan soz edilir. hadi benmki 40 olsun bu durumda 160 lira yakması gerekiyor benm aracın. uzun yolda 234 liraya takbul ediyor benzine gore az yakıyor ama istenilen duzeyde deil. neyse artık yinede az yakıyor diye sevincez benm lpgnin ayarı kactı arkadas ya
son lpg sarfiyat değerlerim: tamamı şehir dışı 30 liralık gazla gazın litresi 1910 tlden 215 km yol yaptım.ortalma 100 km ye 7.3 litre lpg tüketimim olmuş.
Bursa Eskişehir 5.6 eskişehir bursa 4.9 ( iniş çok tabi haliyle) 90 km yi geçmemek kaydıyla
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri