Olsun tabi:rockband: :hiho:
Printable View
eee kardeş izmire geldin bize haber vermedin oldumu şimdi
arkadaşlar yanlış karşılaştırmalar yapmayın. ağırlık çok etkiliyor. arabaya tek binin çıkın otobana. 2.5 3 leri bile görürsünüz :D
ben 80 den 90 kiloya çıktım .yakıt tüketimim 0.5 litre 0-100 sürem de yarım saniye uzadı :D
arkadaslar benim anlmadıgım dizelde 8 litre gorulurmu yahu fabrika degerleirne ulasan bir arac boyle yakarmı . bu işte bir gariplik var bakın benim aracım uzun yolda 5 ile 5.5 arası yakıyor 90 km ile 100 km hız yaparsan
sehiriçinde sadece kısa ve soguk gınlerde yani mesafe 2 km bile deil ozaman cok yakıyo 11 leri goruyo ama norma bir şehir içinde en fazla 8 yakıyor dolayısıyla dizeller cok yakıyo geldi bana
haklısınız valla. 3 günlüğüne gelip döndüm. kuzenin nişanı vardı.
yollarda gp'lerle sıkça karşılaştım ve acaba bizim ekipten biri varmıdır diye herkese sellektör yaptım ama cevap alamadım.
izmirde belki gören olmuştur bizi, titanyum gri skydome 34 EG plaka ve genellikle eşim kullandı.
yine dönüşte izmiri bırakıp istanbula gelmek en büyük hüzün oldu :(
15bin kmde su an araba ve ortalama tüketim 6.3L (yol bilgisayarı verisi değil)
Sakin kullanamıyorum.Bence sakin kullanımla 1 litre daha düsürebilirim gibi ortalamayı
Rahat düşer 1lt. sakin kullanımda...
Sonuç bence şu. Bu motor ve bu araba şehir dışında dünya turu atabileceği gibi şehir içinde benzin gibi.
Ben de şehir içi ve dışı tüketim değerleri birbirine çok yakın.1lt oynuyor en fazla:)
Arkadaşlar merhaba,
Aracım 1,3 MultiJet 90 hp Dynamic, 11.100 km de, inanın bu foruma katılmamın ana sebebi yaşadığım yakıt problemini sizlerle paylaşıp, benim gibi mağdurların bulunup bulunmadığını tespit etmek ve yapılması gerekenleri konuşmaktı.
Çoğu arkadaşımız 6 - 7.0 şehir içi yakıt tüketiminin çok olduğunu belirtirken, benim aracımın 11.000 km yi devirmiş olması 10.000 bakımının yapılmış olması (motor açılması vb. durumların artık bu araç için konuşulmaması gerektiğini düşünüyorum.) ve buna rağmen şu anki yakıt tüketimimin 8-8,5 aralığında bulunması sebebiyle zannediyorum içinizde en mağdur benim.
Evet, sabah ve akşam trafiğinin en yoğun olduğu saatlarda yol alıyorum ama bu kadar da olmaz ki...uzun süredir yakıt tüketimi ile ilgili tuttuğum excel tabloyu size göndermek için bir iki deneme yaptım ama msj alanı sınırlı olduğu için istediğim görüntüyü ekrana yansıtamadım.
Bu konu ile ilgili servise danışıp iyi bir çözüm üreten arkadışımız var mı? Yoksa size de bana sözlü olarak ilettikleri gibi araç ağır, ilgili testlerde stepne bile çıkarılarak minimum ağırlık ile ölçüm yapılmakta, bu değler normal vb. gerekçeler mi sunuldu size de.
Çözüme ulaşan arkadaşların bilgileri benimle paylaşmasını rica ediyorum?
Yani haktten kafa karıştırıcı bir durum.
Ancak benim araç benzinli olduğu halde iyi havalarda şehir içi çok sıkışık trafikte o kadar yakıyor?
Havaların ısındığı şu günlerde benim tüketim "6.7" ye düştü yahu,çok etkili soğuk havalar çookk.Benim tüketimim de aynen öyle yüksekti.
Nevşehirde sıcaklık 14 dereceye kadar çıktı--sabahları 4-5 derece civarı oluyor...
Araç eski puntoya göre gerçekten fazla yakıyor. Sebebi ise ağır olması. Bence bir sebebi daha var o da bilgisayara verilen emirler değiştirilmiş. Aracın motoru bence ekonomi için değil öncelikle zor durumda kalmama adına programlanmış. Yani araç gerektiğinde full harcarım ama yine de hantal kalmam diyor. Eski punto öyle değildi mesela. Ama hafif olduğu için ve çok zorlarsan uçuyordu. Bu alet hep uçmaya hazır ama ağır uçamıyor. Şehir içinde ben 7 litredeyim ve ben de bundan rahatsızım ama elimden bişe gelmiyor. Götürün servise tek yapacakları bilgisayara bağlayıp abi motorun sağlıklı demeleri olacak. Başka bir problem çıkarsa bilemem. Ama bu aracı böyle kabul etmek lazım sanırım. Dünyanın en az yakan arabası ise bence eski punto dur. Ondan vazgeçemem :) Ayrıca gayet de atak ve hızlıdır da. Arabanın kralı o :D
Cevap biraz geç odu ama bende sizler gibi çok yaktığından şikayetçiydim. Araçım 2006 emotion 27 binde anca az yakmayı öğrendim. ortalama 5.2 şehir dışı 4.8 yakıyorum. 1500-200 devirlerde vites değiştiriyorum. Ekonomik kullanma koşullarına uyuyorum vede 120 km kısmen aşıyorum. Tüm emotion dizelcilere kazasıs yolculuklar.
2006 75 bg dinamik kullanıyorum.Arabayı kantarda tarttım tam tamına 1210 kg geldi depoda 5 lt kadar mazot vardı. Bazı arkadaşlar olayı anlamışlar. Doğrudur eski punto daha atak olabilir çünkü o araba 900 kg civarında BENİM YAKIT ORT. 5.5 CİVARINDA. Fakat arabanın ağır olması bence hafif olmasından daha iyidir. Bizim arabalar 950 kg olsaydı uçardık .Kendinizi hiç bir zaman sembol ,206 , fiesta , albea ile kıyaslamayın .kaportalarımız çift fazlı çelik yani sertleştirilmiş çelik .HAFİF KAPORTA NASIL OLUR DİYENLER FUSION UN KAPORTASINI ELLESİN . SELAMLAR SAYGILAR.
Al benden de o kadar.Sizin araba 1 depoyla kaç km yapıyor? Geçen gün depoyu fulledim 403 km yol yaptım şehir içinde.403.km de depoyu yeniden fulledim, hatta 1-1,5 litre de zorlayarak koyduk 37 lt benzin aldı.
403 km yaptıktan sonra 8 lt yakıtım kalmıştı.LPG mi taktırsak ne yapsak?