frene yeterli gücü vermiyorsundur yani yeterince güçlü frene basmıyorsundur yada disklerde problem vardır..
bugün puntomla tepe yukarı çıkarken fren yapmak zorunda kalınca geriye doğru dururken frenlerden müthiş bir gıcırtı sesi gelmeye başladı. test etmek için başka bir yokuşta denedim ve yine aynı ses. dün böyle bir sorun yoktu. sorun nerden kaynaklanıyor olabilir????
frene yeterli gücü vermiyorsundur yani yeterince güçlü frene basmıyorsundur yada disklerde problem vardır..
fren pedalına tam güç uygulayıp bir dene
daha sonra yine gözlemini yaz yardımcı olmaya çalışalım
Disklerden geliyor galiba o ses bendede var balata diye düşünüyordum balataları değiştirdik ama sesi kesemedim diskin yüzeyi pütür pütür olmuş torna istiyo sendede aynı sorun olabilir
gıcırtı sesi kampana kaynaklı veya disk kaynaklı olabilir ancak
disklerde bi anormallik olsa daha çok vuruntu ıslık sesine benzer ötme ve uğuldama gelir
acaba aracın balataları mı bitiyor bir bak eğer perçinlere kadar balata bitik ise gıcırtı sesi gelir yada balatalarda çatlak varsa
bazen tozlanmadanda gıcırtı yapabilir...tabi yinede baktırın..
Boyun eğmeyeceğiz. Çünkü bu, şan ve şerefle yaşamış olan ecdadımıza karşı büyük bir ihanet olur. Atalarımız, bizlere geniş ülkelerle birlikte hürriyet ve istiklâli de emanet ettiler. Savaşçı ve süvari hayatımız sayesinde yabancıları titreten bir millet olduk. Korumakla vazifeli bulunduğumuz bütün bu emanetleri, adi bir ömür uğruna fedâ edemeyiz. Hepimizin bildiği gibi savaşta Cengaverlerin kaderi ölümdür. Biz ölsek de kahramanlığımızın şanı yaşayacak. Çocuklarımız ve torunlarımız diğer kavimlerin efendisi olacaktır.
Çİ - Çİ YABGU
( M.Ö 54 )
Ahmet, yokuş yukarı geri giderken frene basınca ses geliyorsa bu daha çok balata ve disklerin aşınma yönünün tersi zorlandığı içindir.Eğer böyle değilse aspessizlikten, balata bitmiş olmasından da kaynaklanabilir...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri