ama lastikler normal gibi geliyor bana lastıkçilerde 28 29 normal dediler 32 35 fazla olmazmı bu seferde lastik vurma yapmazmı ama deniyecem
ama lastikler normal gibi geliyor bana lastıkçilerde 28 29 normal dediler 32 35 fazla olmazmı bu seferde lastik vurma yapmazmı ama deniyecem
Eğer normal yanak lastik kullansaydınız 30psi basınç normal bir değer. Fakat siz standart dışı 17 jant ve ince yanak kullanıyorsunuz. Lastiği el kitabında tavsiye edilen değere göre şişirmelisiniz. Çünkü her aracın ağırlığı farklıdır. Arkalar neden daha az. Çünkü arka boşken önden daha hafif. Tam doluyken hem ön hem arka 35 olmalı zaten. Aynı lastiği 900kg lık bir araca taksanız o zaman 30psi yeterli gelebilir. Lastikçilerin söylediklerini referans kabul etmeyin. Çünkü onlar için 85 model 800 kglık Şahine de 28psi 1200kg lık GP'ye de 28 psi hava basmalıdır. Sizce mantıklımı? Siz kimseye güvenmeyin ve referans olarak sadece aracın kullanıcı el kitabına bakın. En doğru değerler orada yazılı. Ben fabrika çıkışlı 195/55/16 lastik kullanıyorum. Basınç önlerde 33 arkalarda 30psi. Şimdiye kadar da hiçbir problem yaşamadım.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri