Fabrika çıkışı olarak benim arabamda da yoktu. Serviste taktırdım bakalit koruma plakasını. Fiyatı 120 TL idi sanırım.
Arkadasım yalınıyorsun. İnternette bir arat. Sanırım top gear ın carpma testi video sundan görmüştüm. Alltan kameraları var onların. Carpma anın birde alttan kaydediyolar. Grande punto çarpma testinde motor aşağı düşüyor. Karter koruma bakelittende olsa amacı darbelre koruma değil. Yağmur camur toz karşı koruma. Birde altını hafif sürtüğünüzde sürtme sesini duyunca devam etmeyi kesiyorsunuz. Böyleliklede koruma yapmış oluyor. Zaten hızlıca gelip altını çok sert vurursanız koruma yapmaz. Gerçi sactanda yaptırdıgınız çok sert çarpışlarda koruyama darbeyi oldugu gibi iletir. Eğer kalın saçtan yaparsanız ozaman darbeyi tutar fakat bu durumda ağır olacagı için aracın dengesi boza bilir diye düşünüyorum.
Fabrika çıkışı olarak benim arabamda da yoktu. Serviste taktırdım bakalit koruma plakasını. Fiyatı 120 TL idi sanırım.
ıkı servıse sordum bırı 85tl dıgerı 120 tl soyledı.hangısını almalıyım?
merhaba arkadaslar motor ıcın karter koruma boylemıdır?yanılmıyorsam bu resmıde sıteden ındırmıstım.bakalıt parca bu sekılde motoru komple kaplıyormu?bılgı verırsenız sevınırım.
ben göremiyorım resmi
resim ilk mesajda konu baslangıcında gozukuyor.
arkadaslar resmı eklıyorum.
Konu erdiyilmaz tarafından (07/11/2009 Saat 14:29 ) değiştirilmiştir. Sebep: Mesajlariniz birlestirilmistir.
Benim aracın alttan görünüşüdür![]()
arda yarın aracı servıse goturup senın araca aıt olan koruma kapagının resmını gosterecegım.bakalım ne dıyecekler?bakalıt parca ıcın 85 tl dıyende var?120 tl dıyende?parca aynımıdır yoksa farklımıdır?
Ben sadece motor altına gelen kısmını taktırmıstım. 115 yada 120 ytl di sanırım. Tamamen orjinaldir. Tjetlerin altında standart geliyor zaten. istersen diğer araclara takabilirler. bu haliyle sorun yoktur zaten.
Ardanın aracındaki 3 parça dır. Orjinal oalrak T jetlerde motor altı 1 Eksoz solunda ve sağında arkaya uzanan parçalar ise 2 ve 3 şekliğinde dir. Karter koruma olarak 1 numara lı olan satılıyor. dedikleri o dur. Fiyat olayıda yukarda belittiğim gibi idi. Ucuzunu bulursan o başka.
Konu erdiyilmaz tarafından (07/11/2009 Saat 14:29 ) değiştirilmiştir. Sebep: Mesajlariniz birlestirilmistir.
benım t jet'ın altında yok.herhalde 3 kapılı sport versıyonlarında standart.servısın bırı 85 tl dedı.forumda bazı arkadaslar 85 tl bazılarıda 120 tl demıs.kafası karısıyor ınsanın.aracı hafta ıcı kullanmıyorum ama yarın servıse gostermek ve bılgı almak ıcın getırıcem.yarın buyuk ıhtımal karar verırım.aynı parcaysa 85 tl olanı taktırırım.
Benim aracımın altındaki koruma tek parça halinde takılıp çıkarılmakta.Bunlara ilaveten 2 tane de sis farı koruması mevcut.Servisteki alt koruma çeşidini bilemiyorum ama denildiği gibi benim aracımda standart olarak bulunmaktaydı...
ben de yoktu ilk geldiğinde ama servisten çıkmadan taktırdım sanırım 80 kusurdu.Plastik bir koruma,amaç dendiğ gibi çarpma anında sürtme sesisini duyup önlem alma.Bir de yoldan kayacak çakıl taş vb maddelerden karteli korumak.sağlam bişi deil,toz kir pas ve sesi kesmesi bakımından biraz işe yarıyor.Şimdi olsa gene taktırırım.Yoksa karteli vurcammı diye stress olur dururdumm) Sanırım altı tamamen kaplayanları da varmış.Belki düşünülebilir.Ses yalıtımına katkısı olabilir
![]()
yarın ıkı tane servıse gıdıp konusacagım.benım aklıma ardanın tjet'ındekı gıbıyse hıc dusunmeden hemen taktırırım veya 1+2 parca seklınde ıse bu parcaları taktırmayı dusunuyorum.
merhaba arkadaslar aracım ıcın karter muhafazasını dun sıparıs verdım.benzınlı arac ıcın yoktur dıye bır sey de demedıler.85 tl oldugunu bır kac gune kadarda gelecegını soyledıler.oysa bırmotta parca stokta vardı,ama ben her zaman gıttıgım servısı tercıh ettım.
Konu erdiyilmaz tarafından (07/11/2009 Saat 14:28 ) değiştirilmiştir. Sebep: Mesajlariniz birlestirilmistir.
arkdaşlar ben daha dün taktırdım...benzli ve dizel için farklı...işçilik dahil 85 lira...
bende sipariş verdim 2 hafta oldu nerdeyse hala gelecek
bakalit olarak taktıran arkadaşlar bir resim upload ederlerse herkes için daha açıklayıcı olur bende taktırmayı düşünüyorum...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri