otomatik klimanın performansının bu özelliği! için servis şöyle bir açıklama yaptı: klimanın rölantide devri düşürdüğünü ki buyüzden arabanın ağır kalktığını ama daha sonra devri yükselttiğini söyledi. ben 3.5 yıldır buarabayı kullanıyorum mersinli arkadaşlar bilirler çamlıyayla rampalarında yada gözne ayvagediği rampalarında klima açıkken araba daha bir yolu yiyor arabanın sesinden daha rahat çalıştığını ve vites geçiş devirlerinin daha da uzadığını hissediyoru. ilk kalkışlarda klima açıkken çok dikkat etmemiz gerekiyor araba zaten klimasız kalkışlaeda dikkat etmezsek stop edebiliyor ki klimalı kullanımda 2 kat dikkat ediyorum , ama klimalı kullanımda kalktıktan sonrada araba roket gibi gidiyor yakıt değerlerim artıyor tabiiki.biraz uzun gibi oldu ama ben bu 3.5 sene içinde tabiki servise durumu anlattım verdikleri cevap ise daha başka ne istediğim allahtan belamımı istiyormuşum. ben şöyle bir durum düşünüyorum: acaba benim arabamın yazılımı ters mi? yani klima açık iken beyin bunu klima kapalı şekilde mi algılıyor acaba klima kapalı ikende açık diye mi algılıyor ? siz ne dersiniz bilgilerinize ihtiyacım var böyle bir şey olabilir mi?klima kapalı iken araba bana hantal geliyor hep klimayı açmak istiyorum. yoksa klimanın ( dijital) bilmediğimiz bir özelliğimi var. arkadaşımın fiorinosunu kullandım klima kapalı iken daha bir devir bandı geniş gibime geldi çünkü aynı motor var. bu arada fiorino ile bizim 75 likleri kıyasladığınızda arada ne gibi farklar sezdiniz hangisi daha iyi çok uzun oldu biliyorum ama yazdıkça aklıma yeni konular geliyor forumda her zaman yazamıyorum. lütfedip konuya ehemmiyet gösteren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum saygılar sunuyor gözlerinizden öpüyorum..