18 sonuçtan 1 ile 18 arası

Konu: Klima Kullanımı

Threaded View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #18
    mete tanergüçlü
    no_fear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28/07/2009
    Yaş
    46
    Mesajlar
    345
    Nereden
    Edirne
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 125

    Standart

    Arabaya biner binmez hemen klimayı açmayınız!
    Arabanıza bindikten sonra lütfen camlarınzı açınız ve hemen klimayı açmayınız.Yapılan bir araştırmaya göre,arabanın gösterge paneli, koltuğu,Benzen yayan hava temizleyicileri (araba kokuları),Kansere rebep olan bir zehirdir (kanserojen-arabanız içinde ısınmış plastiklerin solunması olarak not alınmıştır). Kanser sebebine ilave olarak, kemiklerinizi zehirler,kansızlığa ve lösemiye sebep olur.Kanser riskinin artması ayrıca hamile bayanlarda düşüğe de neden olabilir.

    İç mekanlarda (kapalı ortamda) kabul edilebilir Benzen seviyesi her (0,093m2) sq.ft'de 50mg dır. Pencereleri kapalı park etmiş bir arabanın içinde 400-800mg Benzen içermektedir.Fakat 60 F (15,5 C derece) derece üzerinde bir sıcaklıkla güneşin altında park ettiyse Benzen seviyesi 2000-4000 mg üzerine çıkar.Bu da kabul edilebilir seviyenin 40 katıdır.Ve araba içine giren insanlar bu aşırı miktardaki zehiri çaresiz bir şekilde içine çekerler.
    Arabanın içine girmeden önce camları açmanızı ve içerdeki havanın dışarıya çıkmasına zaman verilmesi önerilir.Benzen böbrek ve karaciğerinizi etkileyen bir zehirdir ve bu zehirli maddenin vücudunuz tarafından dışarı atılması çok zordur.

    klıma baslıgını gorunce paylasmak ıstedım
    Konu OzzY tarafından (09/09/2009 Saat 01:44 ) değiştirilmiştir.

  2. Bu mesajı için 4 kişi no_fear'ye teşekkür etti:


Benzer Konular

  1. Dijital klima kullanımı
    ümit yanardağ tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 23
    Son Mesaj: 05/10/2013, 16:11
  2. Yaz geliyor doğru klima kullanımı nasıl omalı
    Ersal tarafından Genel forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 13
    Son Mesaj: 22/04/2011, 15:16
  3. Manuel Klima Otomatik Klima ya Çevrilebilir mi?
    madenmaden tarafından Modifiye forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 12
    Son Mesaj: 21/01/2011, 02:26
  4. Otomatik Klima ve Manuel Klima
    yolcu27 tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 9
    Son Mesaj: 22/10/2010, 16:38
  5. kalorifer+klima kullanımı
    barraquda tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 34
    Son Mesaj: 18/01/2008, 01:17

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
Reklam vermek, bilgi & iletişim için: admin@grandepuntotr.com



# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network #

www.fiattr.com   |    www.puntotr.com   |    www.grandepuntotr.com   |    www.puntoevotr.com   |    www.bravotr.com   |    www.lineatr.com   |    www.500tr.com   |    www.ottimotr.com   |    www.aegeatr.com