Alıntı ametist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
moderatörler önceki mesajımı da alıntılamışlar zaten.... türkiyede sadece kol olmadığı için komple sinyal far kolu ile beraber takım sipariş ediliyordu ve çok pahalıydı, bundan dolayı araştırma yapmaya başladım. öğrendim ki alfa 147 kolu da mekanik olarak uyuyor, soket uçları farklı ve direksiyon kolonu kaplamasındaki kesiği biraz modifiye etmek gerekiyor. çıkmacılara sordum, netteki meşhur siteden birilerine sordum , çıkma alfa koluna 150 -200 lira istediler. ebayde 50 dolar civarına sıfırı alınabiliyordu. bu arada ingiltere forumunda birisi, orijinal bravo kolu aldığını ama kendi arabasında hazır tesisat olmadığını sonradan farkettiğini, modifikasyon için ustaların çok para istediğini , kendisinin de yapmaya cesaret edemediğini yazınca ben de satmak isterse alabileceğimi söyledim. ebayde ilan açtı, ben de oradan aldım, 15 kol, 10 posta ile toplam 25 pounda geldi ki çok uyguna maloldu.

yani fotolarını çekmiştim ama, nerededir bilemiyorum şimdi.. gerçi fotodan çok da anlaşılacak bir şey değil... ecu soketine dört yeni pin uydurup dört tane kablo çekiyorsunuz , pin numaraları aklımda değil ama elearnde yazıyor , bir kablo da sigorta kutusundan canlı uç, 5a sigorta üzerinden, bağlıyorsunuz yeni kola... cc kolu , sinyal koluna bir iki tırnak ve uzun vida ile bağlanıyor... herhangi bir CAN aktivasyonu vs gerekmedi, gerekseydi de donanım ve yazılımım var, yapardım... bir de parçacıdan yeni kaplama aldım, tamam oldu .

bir şekilde yardımım olursa etmek isterim. kolay gelsin
Kisaca diyorsunuz ki kolu al gel bana

GT-I9100G cihazımdan 2 ile gönderildi