abi gelişmeler güzel gözüküyo umarım sonuca ulaşılır cc olayı çok önemlibence :ok:
Printable View
abi gelişmeler güzel gözüküyo umarım sonuca ulaşılır cc olayı çok önemlibence :ok:
insallah biz bunu basarırsak tofas bıle sasıracak zaten ...:D
arkadaşlar türkiyeye gelen grandelerde cruıse yok...tofas ta bulunan lar stilo için tanımlı parçadır.
cc gelişme yok herhalde? araştıran kalmadı mı?
kol geldi yerine takıldı sorun çıkmadı ama içerdeki body tanımadı onun için tofaşla görüşüyoruz uyumlu body yolanıcak sorun kalmıycak ama maliyet 800 civarına çıkacak haber bekliyoruz kesinleşmeden yazmak istemedim peşindeyim bırakmam vadiyle sürekli görüşüyoruz
biz de cevap bekliyoruz. active e de takılır mı acep :D
kesin haber bekliyoruz vallahi. toplu takım yaptıralım hatta :)
Ole Bi Rahatlikki Bu Cruse Zimbirtisi Tatile Cikmadan Taktirmam Lazim Off Tofas Dan Ok Alip Italyadan Body Gelicek Is Bitecek ...
Body neki?
abi konsulda sürücü tarafı alt kısmında kapaklı bir yer var ya laptopu taktıkları küçük bir yuva var orası işte body computer deniyor hem dışarda hem içerde beyin var bizimkilerde içerdeki olmasa cc sis farı netakarsanız takın hata vermezdi ama böyle veriyor eğer onay gelirse benim şase numaram italyada yeni bir body yüklenecek ve olay bitecek küçük bir beyin ameliyatı yani bütün bilgiler zaten italyanlarda var burda sadece eski çıkacak yeni takılacak doktorlar masad kalbilir dedi risk aldık:muha: :icon_eek:
800 mü bayada tuzluymuş.
tam rakam değil ocivarlarda bekliyoruz kesin olan kolun fiyatı 250 ytl üstüde hayırlısı astralarda ki maliyet sadec kol değişiyor beyinden yükleme yapılıyor kol 160 birazda yükleme parası 200 ytlye çıkmıyor eee bunlar gp farkı olmalı tofaşta üst düzey bir yetkiliyle konuştuk bursada baya bi şeyliymiş bu arkadaş anladınız siz onu sadece kolla olsa herkes takar dedi pakette gelse busefer kimse okadar fark vermez dedi sonradan takar dedi yani body şart örnek astra cc+xenon+park sensörü 2 3 civarıdı arkadaş alırken geçen hafta 600 ytl 6 taksit taktırdık opel yetkili serviste buda bence opel ve tofaş farkı neden derseniz tofaş pazarı ve insanımızı tanıyor ona göre strateji ama opel de bu yok herpazarı aynı görüyor ha hangisi iyi hangisi kötü siz karar verin
bende 4 gözle bu hız sabitleme sistemini bekliyorum,
inş takılması mümkün olur.
GP daki tek eksiklik bu hız sabitleme bana göre, nerdeyse almamayı bile düşünüyordum.
gördüğüm kadarı ile ilgilenen de çok, takipçisi olan arkadaşlar bizleri haberdar ederlerse çok memnun oluruz.
cruise control 'de gelişme var mı?
geçen arkadaşla konuşuyoduk cruise control filan dedi yaramı deşti. yok mu bir gelişme yav!! :)
Arkadaşlar merhaba,
Haftasonu Ankara'dan İstanbul'a gidip geldim. Arasıra bunu yapmak iyi geliyor zira her uzun yol GP'yi daha çok sevmemi sağlıyor. Yolda düşündüm de GP'deki tek eksik cruise control sistemi ve gaz pedalı elektronik olarak yönetildiği için bu sistemi GP'ye takmak zor olmamalı.
Araştırdım ve yurtdışında pekçok cruise control kiti buldum fiyatları da 200 dolar civarında. Getirtmesi kolay ancak sorun şu ki bunları ehil birinin takması gerek. Onu da bulmak, anlatmak zor iş. Acaba Türkiye'de hatta tercihen Ankara'da cruise kontrol sistemleri getirip takan bir firma var mıdır diye sormak istiyorum.
Ne dersiniz? Sizce Grande Punto için cruise control ya da Türkçesi "hız sabitleme sistemi" getirip takan bir firma var mıdır?
Benim bulduğum sistem şu adreste:
T-Harness List, AP800 - Drive by Wire Cruise Controls
Bu konu daha önce forumda defalarca tartışıldı ama bir sonuca ulaşılmadı. GP nin italyadaki modellerinde bu özellik bulunmakta ama Türkiye'de malesef yok. Takılabilir mi? Bence yapılamaz diye bir şey yok ama nerde ve nasıl yapılır hatta kaça çıkar orasını bilemem.
Hocam çok iyi olur beraber bir araştıralım eğer ankarada yaptırabileceğimiz bir yer olursa bende taktırmak isterim gerçekten..
Evet tartışıldığını şimdi farkettim ama sonuca ulaşılamamışsa sonuçlandıralım derim :) Atla deve bişey olmaması lazım. Hatta Fiat servisi neden orijinal cruise takmıyor anlamış değilim. Bu işi yapıcam, kafaya koydum. Sırf cruise için arabayı değiştiremem :)
Olmadı 30 punto toplanıp servisi basar, Cruise Control isteriz diye tuttururuz. Bluetooth da yok zaten. Neden biz Türklere böyle muamele çekerler anlamıyorum. Yurtdışında var bizde niye yok? Hadi yok parasıyla değil mi kardeşim!
İ S T İ Y O R U M yaw!
Pazar akşamı nerden estiyse :)
bende istiyorum 30 olmasa bile 2 punto olduk şimdiden :)
valla en cok ihtiyac duyduugm bir alet acaba gercekten oluyomu bi arada tartısıldı yok denilmişti
İzmirde Ertan Abi cruise control kolunu aldı.Şu anda yazılımı bekliyor.Yazılım geldiği zaman hemen taktıracak cruise control ü...
Konuyu buraya taşıdım arkadaşlar! Önceki sayfalarda, bu güne kadar yapılan girişimleri okuyabilirsiniz... ;)
ben de talibim cruise controle yaw.. şöle 99 a sabitlesem kafam rahat gitsem.. gözüm ya radar arıyo ya da ibreye bakıo :D
Evet bende bu konuyu alman fiat sitesinde araştırdım ve hatırladığım kadarıyla 100euro civarında opsionel olarak sunuluyor. Bence bu iş sadece kola bakıyor. Tahmin ediyorum ki dinamik ve emotion modellerinde kabloları çekilidir. Tabi sadece tahmin.
arkadaslar merhaba,
Bence servislere fazla güvenmeyin neden derseniz benim emotion aracım kolcak, elektrikli bel ayarı ve 3. kafalık olmadan geldi.ondan sonra bende gorusmeler yaparak sikayetci oldum.takacaklarını soylediler ve yazısmalarda 3. kafalık ve kolcak takılabilir ancak elektrikli bel ayarı takılamayacak para iadesi yapılacak denildi.Neden dedigimde elektrik kabloları çekilmesi gerekiyor buna izin verilmiyor denildi.İyi dedim ve kabul ettim.Kolcagı takmak icin vitesin oldugu o bolumu komple soktuler yenisi takacaklardı kolcagı taktılar ve kabloları orada duruyordu hatta deri ısıtma sisteminin kabloları bile mevcuttu arkadaslar. Servis kablolar yok dedi kablolar cıktı ondan sonra gorusmemdede o kisi butun araclar aynı kabloların cekildigini soylediler :) bir dedikleri birini tutmuyor açın gorun :) ben yakın zamanda sokup bakarım merak etmeyin. active bilmem ama emotion ve dinamik aynı hatları kullanıyor. İtalyanın websitesinde emotionda standart olarak sunulan cc dinamikte opsiyon 200 prezzo tutarında.
Saygılar arkadaslar.
(Kusura bakmayın imla kurallarına uyamadım yatarak yazıyorum:dj:)
Benim şu anda bildiğim Ertan Abi cruise control kolunu aldı ve yazılımı bekliyor.Yazılım da en kısa zamanda gelecek sanırım ve bu iş burda bitecek :D
5 ay oldu o kol hala gelmedi zaten..bizim ertan başkan kazıklandı hala yazılım bekliyorum filan diye kıvırıyo :D
uzun yol yapanlar için cruize control gerekli ben sürekli uzun yola gidiyorum en azından ayda bi kere bursa oluyo olsa arabaya hiç bişi yaptırmam yakıt tasarrufu yapıcam diye ayağım ağrıyo arabaya ilk taktıracağım şeylerden biri olur...
nette gezerken bir ilana takıldım. Bu Grande Punto ilanıydı ve özellikleri arasında Hız Sabitleme Sistemi (Cruise control) yazıyor. ilanın bulunduğu sayfa OTO - Sahibinden FIAT Grande Punto 1.3 Multijet Hatchback Hatchback Düz 35000 km
olm kol geleli çok oldu sen yine alkollüsün galiba:dilcikartma: sadece yazılıma kaldı iş servisteki elemeanla görüşüyoruz sürekli yazılımla bu iş olucak dedi ben de istanbula tofaşa kendim gidip hallederim dedim neyse konuşulacak olur veya olmaz bakalım şu gs nin cezası bitsin maça gidince aradan çıkarıcam:rofl: