Bu sabah eşim geri geri giderken komşunun kamyonetine çarptı, bizim tamponun boyası çizildi sadece, (sadece boya çatlayıp daha fazla dökülmesin diye yaptırmayı düşünürüm, yoksa eşim daha çok çarpar böyle sağa sola.) çatlak falan yok, siyah plastik göründü alttan.

Kamyonetin ise tamponu kırıldı (fiber tampon varmış, şu eski Anadolların yapıldığı malzemeden)

Sabah erken saatteydi, eşim de bende işe yetişmek zorunda olduğumuz için tutanak falan da tutamadık, birazdan gideceğim eve, komşu da akşama doğru gelir.

Ne yapmak daha doğru sizce? 'Trafik sigortası' uyarısını görene kadar kaskoyu deldirmeden halletmeyi düşünüyordum, tahminen komşunun tampon 50 lira, benim boya - rötuş ne kadar tutar bilmiyorum. Ne yapsam daha iyi olur?

Trafik sigortasından yararlanmak için eğer hafta içi bir yerlere başvuru yapmam gerekiyorsa bu iş zor, özellikle yaz dönemi izin kullanmak çok zor ama bir iki saatte işlemler tamamlanabiliyorsa problem yok, komşu ile tutanak tutup imzalayacağız sanırım.

Bir de mantık olarak komşunun tamponunu yaptırırken eş dost tanıdık deyip fatura alamayacağımız (ve dolayısı ile maliyetini belgeleyemeyeceğimiz) bir yere yaptırmak çok doğru değil herhalde.

Ne yapsam daha iyi olur?