bir kaçtır başıma geliyor bu olay klima açıkken debriyaj kavramıyor gibi geç reaksiyon veriyor ya araba titriyor kaçırırsamda stop ediyor ışıklarda falan.ayrıca kalkıştada klima kapalıyken oldugundan % 20 gibi bi oranda ataklıkta düşüş var.sizdede benzer sorunlar varmı,araç 46 binde daha önce baskı balata değiştimi bilmiyorum ama klima kapalıyken bi sorun yok ya da açıkken vites geçişleri iyi sadece kalkış yavaş
There are two Mustafa Kemals; one is flesh-and-bone Mustafa Kemal who now stands before you and will pass away. The other one is you, all of you who will go to the far corners of our land to speand the ideals which must be defended your s if necessary. I stand for the nation's dreams, and my life's work is to them come true.
Klima motordan güç çektiği için kalkışlarda biraz daha dikkatli olmak gerekiyor.
İlker'in dediği gibi klima açıkken motordan belirli bir oranda güç alıyor. sende klima açık kalkarken biraz daha gaza yüklenerek devirli kalkman gerekiyor. Birkaç kez arka arkaya denersen başrırsın![]()
Ben de bugün yaşadım aynısını. Klima çok etkiliyor motoru. Gaza geç tepki geliyor ve vites değişiminde devirin daha çabuk düşmesine sebep oluyor. Bir üst vitese geçişlerde bloklanma yaşanabiliyor.
Allah a şükür bizde bole sorun yok klima aaçık yada kapalı normal kalkış. Arkadaşlarında dediği gbi fazla gaz vermen gerekiyor.
klima motordan 100%20 oranında güç alıyormuş.bu sebeple aracın çekişini baya düşürüyor. klima,motoru kalkış esnasında ve rampalarda çok zorluyor bu sebeple kalkışda gaza biraz yüklenmeni ve rampa çıkarken klimayı kapatmanı öneririm ayrıca klima yakıt tüketimi 100&30 artırıyormuş bilginize
%20 güç çekmesi ve %30 fazla yakıt tüketmesi biraz abartı olmuş.. serviste özellikle sordum güç olarak en fazla 6-7hp azalma, yakıt olarakta en fazla %10 artış olur dediler.. klima kapalı 1 depo ile 750km giderken bu aralar 700km gidiyorum.. yazın kavurucu sıcaklarında belki 650kmye düşer tahminim.. (şehiriçi)
Klima açık fan ı sona getirirseniz motorda müthiş bir güç kaybı meydana gelir kısık modda kullanırsanız klimayı çok fazla etkilenmezsiniz sadece süratlerde yükseltin fanı ..
evet bende bi kaç gündür bu konudan muzdaribim özellikle dur kalklarda sorun oluyor sonuçta insan doğal olarak debriyaj kavramayı araca göre otomatikleştiriyor ve alışıyosun bu arada ufak bi bilgi top gearda geçen deneme yaptılar ford focus yeni kasa klima açık kapalı cam açık kapalı yapılan deneyde camlar açıkken aracın daha fazla yaktığını tespit ettiler.
Fan sadece klimanın soğuttuğu havayı üflemiyor mu? Yani fanla hava akımının şiddeti değişiyor, havanın klima tarafından ne kadar soğutulduğu değil. Eğer dediğim gibiyse fanın 1'de yada 4'de olmasının çok fark ettirmemesi lazım.
Bir diğer tespitim de: Arabayı yolda giderken boşa attığımızda anlık sarfiyat 2.0l/100km'ye düşer ya, klima çalışırken bu 3.0l/100km'nin altına düşmüyor.
Dostum denemesi bedavadijital göstergesi olan bir arkdaşım klima açık fan sonda kalksın birde fan birinci cizgideyken kalkış yapsın ,denemesi bedava
![]()
dostum bunu diyeceğini biliyordum
deneyelimbence önce bi servis araştırması yap istersen
![]()
-111
Anladım ne demek istediğini. Söylediğim şu. Klima güzel soğuttuğu için göz ardı edilebiliyor bu olay. Klima soğutmasaydı ama kalkışlarda normal gaz vererek kalkabilseydik daha mı iyiydi. Bir şeylerden ödün vermek gerekiyor malesef fiat kullanıyorsan.
Ki süper lüks veya pahalı olmayan çoğu araçta bu durum geçerli özellikle dizellerde.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri