Arda bey,duyarlılığınız için çok teşekkür ederim.
Doğrudan size bildirmek yerine konu içinde dikkat çekmekteki amaç,konuyu okuyan ve okuyacak olan diğer arkadaşlarında dikkatini çekerek duyarlı olmalarını sağlamak amaçlıdır.Bu foruma emeği geçen siz değerli arkadaşlarımın hassasiyetinden hiç kuşkum yoktur.
saygılar
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak.
araçta ESP ve bunun gibi donanımlarım olmadığı için şu yağışlı günlerde cayır cayır kayıyo yerler![]()
![]()
ilk önce tavsiyelerimi sana aktarayım. bir çok kişi bridgestone b250'yi beğenmezken (bende bu var) bence virajlı yollarda performansı mükemmel bir lastik. aracın zaten orjinal süspansiyonlarıda virajlarda savrulmayı minimuma indirecek kadar sert. lastik havalarını mutlaka düzenli olarak kitapcıkta yazan değerlerle sabit tutmaya çalış.
1- marmaris - muğla yolundaki sakar rapmasında sırası ile farklı zamanlarda rampa çıkarken focus tdci, accent era dizel, ve inerkende mitsubishi lancer'ı viraj performansının iyi olması ile tokatladım. bilhassa çıkışta düzlüklerde bu araçlar arayı açsada 3 - 4 180 dereceye yakın virajdan sonra bu araçları viraj çıkışlarında geçiyorum. (geç frenaja ve hızlı girmeme rağmen)
2- muğla - kale (denizli) arasındaki 50km virajlı yolda da vw golf 1.6 FSI golfu delirtecek kadar arkasından kovalayabildim. tabiki çok diğer yola göre çok sert virajlar olmadığı için geçemedim.
diyeceğim bu maceralarda bile punto savrulmuyor.
önemli olan orijinal lastik ebadı - lastik hamuru - basıncı - süspansiyon - vs... bunlarda denge sağlandığında fiat grande punto ile fiat bravo kolay kolay savrulmaz.
çevremdeki herkese de söylerim. virajlı yolda bir gömlek üstü araçlarla her türlü mücadele ederim. Çünkü bu araç doğru koşullar sağlandığında savrulmuyor. bu nedenlede lastik ebadını (175/65/r15) değiştirmem. ve orta sertlikte lastik kullanmaya devam ederim.
Follow Me If You Can.
herkesin beklentileri farklıdır,ama benim beklentimi karsılamayan bir lastik
kaştan mersine dönerken bir cok kişi virajlı antalya yolunu bilir..
viraja girerken nedense benim gpnin arkası diger seritten dönüyordu...
hee ben demiyorum yav niye kayıyor,,,kalite oratada..
zaten eskiyor yakında toyo pro t1s alacagım mükemmel bir lastik..
ve mutlaka degiştirince farkı sizde anlarsınız...
Konu batuhann80 tarafından (14/09/2009 Saat 01:12 ) değiştirilmiştir.
Boyun eğmeyeceğiz. Çünkü bu, şan ve şerefle yaşamış olan ecdadımıza karşı büyük bir ihanet olur. Atalarımız, bizlere geniş ülkelerle birlikte hürriyet ve istiklâli de emanet ettiler. Savaşçı ve süvari hayatımız sayesinde yabancıları titreten bir millet olduk. Korumakla vazifeli bulunduğumuz bütün bu emanetleri, adi bir ömür uğruna fedâ edemeyiz. Hepimizin bildiği gibi savaşta Cengaverlerin kaderi ölümdür. Biz ölsek de kahramanlığımızın şanı yaşayacak. Çocuklarımız ve torunlarımız diğer kavimlerin efendisi olacaktır.
Çİ - Çİ YABGU
( M.Ö 54 )
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri