bi kez lada samaramın bi kez de flashımın yaylarını katlettim. güzel alçaldı mı evet alçaldı. yaya maya para verdim mi vermedim. istediğim oldu mu ? oldu.
buraya kadar iyi güzel ama bi gün bi viraja sert girdiğimde ya da ani direksiyon hareketin de, ön tekerleklerin birine binen yük ani ağırlık transferi nedeniyle inanılmaz bi boyuta ulaşıp kesilme nedeniyle mukavemeti azalmış olan yayı kırdı mı? yay kırılınca kaldırıma çıkıp takla attım mı? takla atınca ölümcül sonuçları olan bi kaza riski yaşamış oldum mu ????
bu olumsuz durumlar şükür ki olmadı ama olmaması tamamen takdiri İlahidir. olabilirdi de ve bu uzak bi ihtimal değil.

o yüzden bu tür uygulamalardan kaçalım derim. arkadaşların dediği gibi 300 ytl spor yay için hiçbişey. kaldı ki sizin düşündüğünüz bence yay kesmekten bile riskli. hayatta hiçkimse sanayide amortisör bağlantısını orjinal şekilde, yükseklikte ve güçte yapılabileceğine inandıramaz beni. mümkün bile değil bence.

kaldı ki 5-6 bil liralık bi otomobilrde riske edilebilir belki ama en yaşlısı 1 yaşında olan arabada böyle bi risk de alınmaz. yay kesmenin geri dönüşü bi takım yaydır ama bunun yoktur.