Tavan lambasından kaçak alıp yapmıştık;
Printable View
Tavan lambasından kaçak alıp yapmıştık;
evet yahu bu kadar kablo arasında tavana gideni nasıl bulacaz?? renk kodu falan yokmu bu kablonun?? sigortaya giren 3tane eşşek kadar soket var anladığım kadarıyla hepside kablo dolu.. hangisi nedir belli değil.. panelin arkasına ulaşmakta pek mümkün gözükmüyor sanki..
Ozan, baya bi zaman geçmiş üstünden ama ben ancak LED'lerimi aldım ve montaja hazır hale geldim :) Ben sadece klima altına ve belkide torpido gözüne gidecek ve park/far açık olduğu sürece yanacak birşey yapmak istiyorum. 1mt şerit şeklinde LED aldım. 3'er 3'er kesip kullanılabiliyor.
Planım çakma lambasına paralel bağlamak. Ama orayı nasıl sökeceğimi bilmiyorum. Vitesin ordaki plastiği sökmek lazım alttan çakmak ampulüne ulaşmak için. Sen nasıl söktün orayı?
Birde sigorta takmak gerek demiş arkadaşlar, takacağımız sigortanın gücü nedir? gerçi zaten ben ampulden alacağım elektriği o yüzden ampul sigortasına bağlıyız bir daha sigorta gerekirmiki?
Son çekincem ise fazladan led bağlayınca araç bilgisayarı akımdan süpelenirmi acaba? onu deneyip görücez...
merhaba
vitesin etrafındaki plastiği çekince geliyo özel bi işlem yapmaya gerek yok ancak önce vites topuzunu söküp elinizi içeri sokarak o plastiği daha kolay sökebilirsiniz
ordanda çakmağa giden soketi söküp bağlantıyı yapabilirsiniz.
3 kablo var siyah olan şase kırmızı olan sabit 12 V diğeride parka bağlı 12 V olarak hatırlıyorum.
sigortaya gerek yok dediğiniz gibi oraya gelen hat zaten sigortalı.