Tavan lambasının sağ tarfından hafifce aşağı cektikten sonra düz ince uzun bir tornavida yada onun gibi bişey ile o kastırdıgınız yere sokarsanız yavasca çekince sorunsuz cıkacaktır..Ben denedim bi sorun cıkmadı ama ter döktüm diyebilirim... :)
Printable View
Tavan lambasının sağ tarfından hafifce aşağı cektikten sonra düz ince uzun bir tornavida yada onun gibi bişey ile o kastırdıgınız yere sokarsanız yavasca çekince sorunsuz cıkacaktır..Ben denedim bi sorun cıkmadı ama ter döktüm diyebilirim... :)
bi deniyim bakalım sökmek sorun değil gibi duruyo bide kabloyu indirdimmi tamamdır :)
Kabloyu indirmek için baya bir dolaşman gerekecek sanırım... Tavandan kapıya doğru gidip oradan aşağıya inip ön konsola yakın bir yerlerden ortalara gelmen lazım sanırım.. ama uzun bir yol, nasıl olacak bilmiyorum :)
Tavan lambasından uzak durun ben söktüm çok zor geliyor sökülüncede eskisi gibi yerine oturmuyor bu sefer hem ses yapıyor hemde titremeye başlıor.
illada yapacam dersen ozzy önce düğmelerin olduğu kısımdan asıl sonra cam kısmından bunlar biraz gelmeye başlayınca sağ ve sol tarafından asıl eğer gelmiyorsa zorlama bırak çok asılırsanda bu sefer ters tırnakları kırılıyor. dikkat et
Ozan Dolmuşların içi gibi olcak araban valla ışıklı mışıklı yanar döner :P
BEn de tavan lekelerinden değişim yapılmıştı ustayla beraber takarken gördüm. dediğiniz gibi 3 4 tane tırnak var lambayıcama doru ittirip tırnakları oturtup takmıştık diye hatırlıyorum.. yanlız tavan cok dandik plastik gibi esnek bişey kırmamaya dikkat et derim ozan :)
neden söküyorsun ozan ?
Söktüm :D:D çok kolaymış hafif kanırıtıp araya şiş sokunca pat diye çıkıyo :D
Abi seninki emo öyle bol tırnaklı filan çok kolay çıkıyo
sonra sende yaparsın :D
aynen öyle oldu :) tavan lambasına gelen kabloyu geri takip ederek gittim döşemenin altından direğe ordan direkten aşşa direksonun altından ortaya vitesin kenarından elfrenin oraya ordanda koltuk altına :D biraz uzun oldu ama oldu :D
arkaya aydınlatma yapıyorum abi elektriği ön lambadan alıyorum.
Eee şimdi sonuç nasıl oldu?
Ne zaman yanıp sönüyor?
Orta lamba gibi yavaş yavaşmı yanıp sönüyor?
Peki gece sürüş sırasında hiç yanmıyor dimi? sürüş sırasındada hafif bir ışık güzel olurdu aslında ama...
Birde tavanda kabloyu tavan döşemesinin altındamı geçirdin? altına erişilebiliyormu?
bugun bitirdim montajı :) tavan lambası ne zaman ne şekilde yanıyosa bu da aynen öyle yanıyo ve evet yavaş yavaş yanıp sönüyo.
sürüş esnasında yanması için tavan lambasını açmam lazım. zaten bu yaptığım arka aydınlatma ancak benzer şekilde önede yapıcam ayakları aydınlatıcak şekilde yine tavan lambasına bağlı.
birde vites kısmına bağlı yapıcam kırmızı olcak kontak açık olduğu sürece yanıcak ancak rahatsız etme ihtimaline karşı bitane anahtar koycam.
evet kablo döşemenin içinden geçiyo pek yer yok özellikle cama doğru olan kısımda. güneşliği tutan vidaları gevşeterek ancak geçirdim.
hadi geçmiş olsun diyelim ozaman :) fotoları bekliyoruz
fotolar diğer konudan ancak yanmasında bi fark yok sadece elektrik yeri değişti :)
klimanın altındaki bölümde değişiklik olcak. şuan orda 2 led var ancak yeterlimi 3 e çıkarsammı karar vermedim sanırım çıkarcam :D
https://img218.imageshack.us/img218/6752/img0714z.jpg
https://img268.imageshack.us/img268/6997/img0716z.jpg
https://img200.imageshack.us/img200/1158/img0720b.jpg
https://img80.imageshack.us/img80/253/img0692a.jpg
Güzelmiş. Bir ara bende düşünücem sanırım böyle birşeyi.. :)
Kullandığın LED lerin fotoğrafını gönderebilirmisin bir ara. Bu arkası çift taraflı yapışkan olan LED lerden hiç görmedim sanırım. Benim bildiğim led'ler büyük, onları düzgün takmak zor olur sanırım.
Harika parlaklıkta 4 high power ledli GARANTİLİ., #17495270 Gittigidiyor.com
arkada kullandığım bu. koltuk altına bantladım :D
öndeki kırmızılar normal led.
ön taraf içinde 5 sağa 5 sola aldım onları bağlıcam havyayı bulabilirsem yarın bağlarım :) kırmızılarda kontağa bağlancak :) bu normal ledleri bağlamak için farklı bi düşüncem var bakalım nasıl olcak :) süngerli gibi 2-3 mm çift taraflı bant var bi tarafına ledleri yapıştırcam diğer tarafını arabaya. hepsi bitince detaylı foto koyarım.
biraz dandik oldu ama video:
https://www.facebook.com/video/video.php?v=87494924331
Ozan 4 ay olmuş fotoları daha koymamışsın :) Zor bir iş becermişsin. Az önce denedim, tavan lambam kolay çıkıyor çıkmasına da,
oradaki elktriği alıp tekrar geriye hat çekmektense, oraya elektrik taşıyan kabloyu bulamaz mıyız? Direksiyonun altından geliyor sanırım. Bu kablolorun belli kodları vesaire vardır herhalde neyin nereye gittiğini gösteren...
Evet soru elektrikten anlayanlara..
Ne mi yapacağım? Ben de koltukların altına tavan aydınlatmasıyla eş zamanlı çalışan led çekmek istiyorum ;)
ben fazla uğraşmak istemedim kolayıma geldiği gibi yazdım, direk giden kablodan almak daha mantıklı tabii.
son halinin fotoları yok ama facebook videosu son haline çok yakın sadece vitesin ordaki kırmızı ledler daha zayıf yanıyo şuan. birde tavan lambasıda led oldu
Ozan ben arabanın kullanıcı kitapçığını okudum, üç sigorta kutusu var. Biri direksiyonun hemen yanında ve F53 tavan ve bagaj aydınlatmalarının soketi. Hemen pedalların üstünde. Yani aslında tesisatı getirmek istediğim yerde.. Sigortanın arkasındaki kablodan paralel almayı düşünüyorum.
Tabii buna biraz da senin sayende ulaştım, teşekkür ederim.
rica ederim :) çok daha başarılı bi montaj olucaktır :)
ooo süper konu varmış.. yaptığınız şeyleri nasıl yapabilirim diye geçen sene baya düşünmüştüm ama cesaret edememiştim.. led şeritlerim de aylardır çekmecede duruyo.. direksiyonun yanındaki kutuyu açmaya gidiyorum hemen :)
benim led şeritler de yarın geliyor. :) ancak o sigorta kutusu o kadar da basit bir düzen değilmiş. Ben şahsen daha basit bekliyordum.
Neyse, yukarıdan gelmekten daha iyi gibi görünüyor şimdilik.