Kesin net bir cevap vereyim konuyada açıklık getireyim sene 2005 sonu G.punto reklamları (yurtdışı) ve sene 2006 G.punto siparişim ve bir kaç aydan sonra aracım fabrikasyon siparişimle elime geçti. Arabaya oturdum ve 2 metre ilerledim sağ önden gelen ses dikkatimi çekti ve yukarıda sizin yaşadığınız sorunlardır bunun temeli tabiki bir tanesi. Arkadaşın birisi değiştirmiş sorun lıkırtı burcundan kaynaklanıyor solda böyle bir ses gelmez garantiden değişiyor ve sesiniz kesilir.

2. konu direksiyondaki boşluk ve ses bu da direksiyon kutusundan değil direksiyonun en alt bölümün de bir mafsal vardır sorun bunun arızasından dolayı kaynaklanır genelde çabuk çözüm olarak direksiyon milini tutan bir vida vardır onu sıkarlar boşluk hafifler fazla sıkarlarsa direksiyon da sıkılır ve dönüşler zorlaşır hafif sıkmayla bir nebze olsun çözüm olur ama geçicidir. Bu yüzden alt mafsalın değişmesi lazım oda 180 lira civarında idi sanırım.

fiat türkiye fiat italya ile epeyce zamanında ahbap olduk sorunlar sıkıntılar yüzünden arabanın beyninden klimasına göstergelerinden direksiyon kutusuna kapı kolları mafsal sinyal kolları çakmak lıkırtı burcu v.s. bir çok sorun yaşadım artık bir fiat servisine gitsem puntoya çok net teşhis koyup tedavi edebilirim tedavi diyorum yeminle hastalıklı bir araba hala kullanıyor olsam da