aracı yormadan zorlamadan kullanımda 200.000 dogrudur.
kullanım farkınıda(aşırı yukleme,yıpranma) katarsak maksimum 160.000 km de degısır.
şakir abi modeli fark etmez 200.000 km sonrasında veya yaklaşırken değişir.
aracı yormadan zorlamadan kullanımda 200.000 dogrudur.
kullanım farkınıda(aşırı yukleme,yıpranma) katarsak maksimum 160.000 km de degısır.
peki arkadaslar benzinlide eminmisiniz zincir olmadıgına bana serviste bunlar sincirli dediler simdi kafam karıstı birde eger kayıssa normalde 60 binde degismesi gerekmiyor mu kitapcıkta benzinliler icin ne yazıyor bilien varmı
Arkadaşlar Ben İzmir'de ENRİKO ALİBERTİ'de Yedek Parçada Çalışıyorum.
1,3 Multıjet modellerin 75 ve 90 hp Olanlarında ZİNCİR Mevcuttur.Değişimi İse Her 160,000 Kmde Yapılmktadır.
1,4 Benzinli Modellerde İse Kayış Mevcuttur.Değişimi İse Her60000 Kmde Yapılmaktadır.
Kimsenin Aklı Karışmasın El Kitapcıklarında Dizel Versiyonlar İçin 200,000 Yazıyor Olabilir Ama Daha Sonra Tofaş Tarafından Sürenin Çok Uzun Oldugu Türkiye'de Çeşitli Hava Yol Ve Kullanım Şartlarından Dolayı Bu Sürenin 160,000 Km olarak Belirlenmesine Karar Verilmiştir. Bilgilerinize
burc sen bana kotu haberi verdin arac 50 binde idi 10 binde bizi masrafa sokacaksın sen tuh. peki degisen sadece triger mi yok sa kasnak masnak varmı yada set halindemi. birde ucreti ne kadar onuda ogrenelim baride ona gore hazırlanalım
Bu TOFAŞ'ın bize yaptığı ne ya. Yol durumu, yakıt durumu, toz durumu diyerek bakım aralıklarını 10000 e çekmeler. Parça değişim zamanlarını kafasına göre öne almalar. Aracım 30000km oldu. Ekranda bakım uyarısı daha yeni çıktı. Halbuki ben bu kmye kadar 3 kere servise gittim bakım için.
Türkiye'deki yakıt kalitesiz diye yağ değişim periyotlarını yarıya indirirler. Sonra kendi kuruluşları olan Opet ten alırsanız yakıt sistemi arızalarını Opet karşılıyacak derler. Biz de salağız ya yiyoruz.
Son derece haklısınız... Hem Türkiyede yakıt kalitesi düşük diyerek 10 binde yağ değiştiriyor (dizeller için). Hemde kaliteli yakıt sattığını iddia edip Opet'e müşteri bağlıyor. Madem sattığın yakıt AB kadar kaliteli neden yağ değişim periyodlarını kısaltıyosun. Ayrıca, yağ değişim periyodlarının kısaltılmasına ve opetten aldığımız kaliteli yakıta rağmen Carbon Clein uygulamasıda periyodik bakımlarda var.
değerli arkadaslar bu işe noktayı koymadık sanırım. 1.4 benzinli 75 beygir icin triger degisimi 120 bin veyahut 5 yıl dolduktan sonradır. bu dogru mu değilmi
Mustafa, fire ve starjet 120000km ya da 5 yıl. Motor zor şartlarda (Yüksek devir, sürekli kısa mesafe, kötü hava, iklim değişiklikleri vb...) kullanılıyorsa 3 yılda değişimi gerekmekte,
Zincirli mjtd ler ise 160000km de değiştiriliyor...
75 karsıtırmısım iste). 77 tabi o zaman bu aracın 1 sene ömrü var 1 sene sonra haydi degistirmem lazım triger masrafı su bu derken ugrascagıma yeni bir arac alırım daha iyi
2006ların yavaş yavaş değişim süresi geldi. benimkininde 5.yılı mayısta doluyor. km olrk 60bindeyim.
birmot z.kuyu 600 TL diyor beylikdüzü ise 350 TL ??? aradaki fark neye dayanıyor arkadaşlar bilen var m9?
Merhabalar. Bende yakında 60bin bakımına gideceğim ve aracım 2006 model.
Bende sizin notunuzu okuduktan sonra Göztepe otodan fiyat aldım.
60bin bakımı için;
-Triger kayışı
-Alternatör kayışı
-Ekzantrik kayışı
-Buji
-Yağ
-Hava filtresi
-Polen filtresi ve sanki birşey daha söylediler ama unuttum, toplamda işçilik dahil 700 lira tutacak gibi bir fiyat verdiler. Bence sizde ayrıntılı bir fiyat listesi isteyin. Neticede yetkili serviste bu kadar fiyat uçurumu olmamalı, hatta gerçekten varsa şikayet edilmeli.
Kolay gelsin.
triger kayışında dayco italyan malı yada continentalın alman malı setini kullanarak 150 lira hem triger kayışı triger rulmanı işcilik değişim yaptırabilirsiniz 1.4 fire ve 1.4 starjet için
aradaki fark yapılan işlemden kaynaklanıyodur, triger seti olarak geçen 2 rulman(1de olabilir hatırlamıyorum) 1 kayış ama bunların dışındada değişmesi gereken/gerekebilen/tavsiye edilen parçalar var, mesela devridaim pompası. değişmesi gerekmez genelde ama atıyorum 1 sene sonra su kaçırmaya başlasa aynı işçiliği tekrar ödemeniz gerekicek o yüzden ben değiştirdim, benzer şekilde alternatör rulmanıydı sanırım setin içinde olmayan ama değişmesi gerekebilcek parçalardan. fark bunlardan kaynaklanıyodur ama su pompası 80 alternatör rulmanı 60 tl gibi bişeydi
Ne Mutlu Türküm Diyene!
2 rulman 1 kayış ilave alternatör kayışı + işçilik 300 civarında tuttu benim , yetkili serviste yaptırdım. Ozanın dediği gibi aslında işe girişmişken su pompası falanda değiştirmek lazımdı ama açılamadım o kadar.
Granit Gri F.I.R.E Dynamic KP + SP + AJ
gergi rulmanı orjinal nsk japon malı 20 tl devirdayimde orjinali 70 75 tldir
Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri